RZ14Uil1
‘Waarom woon JIJ in Langweer’ is een vraag die ik regelmatig moet beantwoorden wanneer mensen vanuit de beschaving naar mijn dorp komen. Dat is heel simpel: of je woont in een echte stad, of in de jungle en er is geen weg tussen. Ik geniet hier de voordelen van het laatste en deze foto’s van ransuilen bij nacht in een volkstuin in mijn wonderschone dorp geven dat gevoel mooi weer. Gemaakt bij het uitlaten van Trudy, ongeveer 10:30 uur ’s avonds

Ik kan de hele tijd kritisch doen, maar het is natuurlijk veel leuker om deelnemer van de natuur te zijn en daarvan iets met mensen te delen. De uilen dansten als spookachtige schimmen boven mijn hoofd, ik gebruikte een flits om dat spookimago te versterken via de ogen, bij 5000 iso. Een ouderpaar met twee volgroeide jongen, die in de door mensen gemaakte natuur hun ding doen, boven de sporthal, de volkstuinen. Ook biodiversiteit, de natuur heeft geen ongereptheid nodig maar ruimte.

RZ14uil2 RZ14Uil5