biobrandstof

Lees het zelf maar: Greenpeace, Natuur &  Milieu, IUCN en WNF – clubs waarvan ik in mijn jonge jaren allemaal groot fan was – raken totaal verstrikt in de onbedoelde bijwerkingen van het CO2 beleid. Klimaatleugens maken meer kapot dan je lief is. Terwijl de wereld rondvliegen van natuurgebied naar natuurgebied en van bedreigde soort naar bedreigde soort leuk en nuttig is en veel minder schadelijk dan bijvoorbeeld Coca-Cola verkopen, staat het WNF met de billen bloot in de Telegraaf omdat ze zijn gaan liegen over CO2. Nu lezen we in de Volkskrant dat potaarde tegenwoordig van veen wordt gemaakt dat wordt gewonnen in landen waar veen niet beschermd is. Waarom? Omdat schoon afvalhout – waarvan we voorheen potaarde maakten – tegenwoordig als biomassa wordt verstookt. Aardappelschillen van onze frietverslaving gingen naar onze eigen varkens – gesloten kringloop en zo. Nu niet meer want de schillen worden vergist tot groen gas. Gevolg: meer soja-import, minder tropisch bos.