Unilever margarine op het hoofd, het spel is nu echt uit!

TIME-600x800

Time Magazine zet het op de cover en ons AD wijdde daar gisteren dan weer een groot artikel aan: de oorlog tegen vet is voorbij! De orthodoxe voedingsleer begint de handdoek in de ring te gooien. Een nieuwe generatie medici en diëtisten ontdekt weer wat in de 19e eeuw nog gemeengoed was: dierlijk verzadigd vet uit vlees, melk en boter zijn zeer gezond! Vergeet al het geneuzel over olijfolie en rode wijn (de Franse paradox). Vergeet de terugtrekkende beweging van de levensmiddelenindustrie met hun goede en slechte cholesterol. Er is geen slecht cholesterol en er is geen slecht natuurlijk verzadigd vet. Er is alleen slecht industrieel bewerkt plantaardig vet. Er is maar één echte evil company en dat is Unilever met zijn CEO die hoog scoort op de Duurzame 100. Ik zeg altijd maar hoe meer gelul over CO2-neutraal, hoe meer margarine op het hoofd!

boter_ad

Terwijl Irak afglijdt naar chaos roept Obama the war on climate uit, waarover niets dan bittere spot bij niemand minder dan Dick Cheney. Pierre Gosselin, de klimaatscepticus die het hele voedingsgebeuren pas een paar maanden geleden ontdekte en die in die korte tijd zelf al 10kg afviel, noemt de klimaathoax tegenwoordig op notrickzone,com de op één na grootste wetenschappelijke dwaling ooit. Want de tientallen miljoenen doden die de pseudowetenschap van de milieubeweging opeist met verzet tegen DDT, GMO en betaalbaarzame energievoorziening, vallen compleet in het niet bij de honderden miljoenen chronisch ziek gemaakte mensen met onze van staatswege aanbevolen high carb, low fat voeding.

Nee, jong sterven mag je niet van deze industrie. Het doel is dat we oud worden maar wel tientallen jaren lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes 2, obesitas, Alzheimer, Parkinson, depressie, reuma, kanker (ook steeds meer een chronische ziekte), ADHD, prikkelbaar darm syndroom, acne, cariës, osteoporose en noem al onze epidemieën maar op. De zorg is Rutte in het kwadraat: laat het geld rollen! Wij Calvinisten gaan een heel leven zuinigjes op vakantie, maar als we ziek worden vliegen de tienduizenden euro’s van onze spaartegoeden naar het gretig opslokkende medische complex. De zorg wordt te duur? Wat een onzin! Hier gaat het precies goed. Behalve dat het sympathiek zou zijn als er geen ziekmakend medisch complex was, waardoor we die tienduizenden euro’s gewoon konden opbrassen in onze jonge jaren en we fit bleven om gezond tot onze laatste snik naar hartenlust te part-timen.

Hieronder de video op time.com bij de huidige papieren uitgave!

Hieronder een cruciale video over verzadigd vet en de manier hoe de industrie ons is gaan vergiftigen met plantaardig vet.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
I Accept

Hoe het begon? Een Amerikaans bedrijf patenteerde een methode om olie uit katoenzaad te persen. Voorheen was dat afval. Nu had je een zee van gratis olie. Van biodiesel had nog niemand gehoord dus wat doe je ermee? Je hardt het vet en je maakt er Crispo van en je praat huisvrouwen aan dat roomboter zo 19e eeuw is en dat in taart- en koekjesdeeg voortaan Crispo moet stoppen en dat je in die troep ook moet braden. Kan het zijn dat we in Nederland een bedrijf hebben dat op soortgelijke wijze ons aan de margarine heeft gekregen of vergis ik me? Zo erg zelfs dat Nederlanders als enige volk zonder gene boter zeggen als ze margarine bedoelen (ik ben half Duits en ik gruw daarvan). En nu de olijfolie oprukt komen ze nog snel met vloeibare margarine want je zou maar eens marktaandeel verliezen. De cholesterolhoax is vol omarmd en Becel is een kaskraker. Daar zit tegenwoordig ook Omega3 in. Dat is ook echt gezond. Maar je gaat toch geen vergif eten omdat er een gezonde toevoeging in zit? O ja en wie was ook al weer hoofdsponsor van de Hartstichting? Precies….

Even een snelle koopgids voor mensen die terecht voor hun gezondheid vrezen:

 • Koop producten die er in overgrootmoederstijd ook al waren
 • Maak je niet druk om E-nummers of al dan niet biologisch: we worden niet vergiftigd met sporenstofjes, maar met de bulk wat ons als gezond wordt aangeprezen
 • Eet naast je biefstukje en kipfiletje, juist veel vet vlees en orgaanvlees… Eskimo’s waren kerngezond…
 • Eet veel vette vis
 • Eet elke dag minstens één ei
 • Eet veel kaas
 • Eet veel andere gefermenteerde producten zoals zuurkool, zure room etc.
 • Eet veel roomboter, ja met mate maar wat is de juiste maat? Denk eerder aan een half pak per week….
 • Neem geen supplementen maar Google om te zien in welk product een bepaalde stof veel in zit. 3 eieren per dag en je hebt genoeg jodium, eet regelmatig aubergine en je hebt genoeg foliumzuur, eet veel roomboter en je hebt je selenium, eet vette vis en je hebt je omega 3.
 • Bakken uitsluitend in harde natuurlijke vetten: roomboter, geklaarde boter, kokosolie of reuzel
 • Frituren uitsluitend in ossewit
 • Nóóit bakken met zonnebloemolie en andere meervoudig onverzadigde vetten
 • In olijfolie bakken alleen op matig vuur
 • In salades olijfolie of room als basis voor saus
 • Wen je smaak aan matig zoet zodat een wortel zoet voor je smaakt en een glas water met citroensap als limonade (hee waar komt die naam vandaan?)
 • Wen zo aan lage koolhydraten dat een appel of een glaasje jus d’orange of ook een koekje of broodje ook echt gevoeld wordt als dope voor je brein: voel het suikerpiekje binnenstromen: is een stuk goedkoper dan cocaïne!
 • Neem water als je basisdrank
 • Drink veel groene thee
 • Drink matig koffie
 • Drink dagelijks een glaasje bier of wijn voor de alcohol (vergeet reservatrol in rode wijn, de alcohol zelf is met mate gezond, zoals ook radioactiviteit met mate gezond is)
 • Eet regelmatig pure chocolade (meer dan 70% cacao)
 • Matig met koolhydraten en combineer met veel vet (roggebroodje met dikke plak boter of paté of kaas). Wat is matig? Laten we zeggen hoogstens de helft of liever een kwart van wat onze schijf van vijf zegt. Hoogstens twee maaltijden met carbs per dag.
 • Snack hartig (kaas & worst) en laat snoep, chips, koekjes zo veel mogelijk staan.
 • Het enige enigszins gezonde koekje bij de Albert Heijn zijn de honingstroopwafels met echte boter! Neem dat als dope voor je brein! Of een glaasje sap.
 • Eet liever noten dan granen
 • Veel koolhydraten alleen na het sporten (voor een topsporter is er geen overmaat koolhydraten)
 • Doe aan intermittent fasting en sportvasten: eet maar een beperkt aantal uren per dag en laat verder je spijsvertering rusten, doe af en toe 36 uur zonder vaste voeding en sport juist tijdens zo’n vasten dag een half uur intensief
 • Eet dagelijks wat fruit voor bepaalde vitaminen
 • Eet ook gevarieerd groente, maar doe er een vette saus bij (room, zure room, boter)
 • Wordt beslist geen vegetariër!
 • Enne oja, matig met zout is ook een hoax… nu ja matig wel maar wat is matig? Eigenlijk zo veel als je lekker vindt. Je lichaam kan zelf vaststellen of je genoeg zout hebt. We hebben nu meestal te weinig. Zie video. En zie vooral vanaf 2m00s dat er een link is tussen zoutarm dieet en overlijden bij een hittegolf! Zijn we toch weer terug bij klimaat!

Afsluitend: biofuels hebben de toekomst… want na de piek van 10 miljard aardbewoners crasht de wereldbevolking terwijl de welvarende mens van dan gezond wil eten en dus nauwelijks tarwe, mais, rijst, aardappels wil hebben. Tja wat moeten we daar dan mee? Gratis biofuel aan de pomp. Daar gaan we heen… bright future!

Door |2014-06-19T14:02:05+00:0019 juni 2014|40 Reacties

40 Comments

 1. Dolf
  Dolf 19 juni 2014 om 12:49 - Antwoorden

  De claim dat cholesterol een hype is ben ik ook al een paar keer tegen gekomen (oin de blogosfeer uiteraard), zoals deze: http://drmalcolmkendrick.org/the-great-cholesterol-con/

  Alweer een argument voor de noodzaak van echt evidence-based beleid!

 2. Turris 19 juni 2014 om 14:47 - Antwoorden

  Waar “wetenschappelijke” waarschuwingen en angstverspreiding voor gezondheid (en klimaat, energie) worden gemaakt, via de dagelijkse krantevunlling, zit er altijd een industriesector lobby en verschuiving achter. De pharma-sector verdient weer aan de (volstrekt overbodige!?) cholestorolverlagende medicijnen *).

  J.F.M. de Kok, zenuwarts:”De cholesterolverlagende medicijnen worden alleen maar gegeven omdat de reclame zo goed georganiseerd is. Ik pleit er daarom voor ze allemaal te verbieden.”

  *) http://medischcontact.artsennet.nl/archief-6/tijdschriftartikel/05660/cholestorolverlagende-medicijnen.htm

 3. Hoeder 19 juni 2014 om 16:39 - Antwoorden

  Prima dat jullie ook beginnen te schoppen tegen die voedingsleugens. Instellingen als het Voedingscentrum en RIVM zijn volstrekt onbetrouwbaar. Maar dankzij de verfoeilijke
  Codex Alimentaris, dwingt onze overheid ons tot het eten van troep. Het is toch te zot voor woorden dat GMO is toegestaan, zonder dat we weten wat de effecten er van zijn. De indicaties zijn rampzalig, net zoals die bij electro smog. Lang leve het draadloze tijdperk. Opmerkelijk is dat Rusland GMO verboden heeft. Die Poetin is nog niet zo gek, itt tot een leugenaar als Obama en onze EU leiders.
  Goede info tref je bv op Leefbewust.com . Ook prima is de site Voedingisgezondheid.nl. Het cholesterolverhaal is inderdaad een leugen. Maar de markt voor statines, die pas echt slecht zijn, omvat miljarden. Dus Big Pharma beschermt die wel. En dan zwijgen we maar over al die E-stoffen. Het merendeel is puur gif. Die Dick Cheney is met zijn giftige aspartaam schatrijk geworden.
  Laat kant en klaar produkten staan en zeker die light troep. Kook zelf met verse ingrediënten.

 4. Hajo Smit 19 juni 2014 om 17:19 - Antwoorden

  Interessant dat aspect van Dick Cheney. Wist ik niet. GMO lijkt me verder totaal onschuldig mits goed ingebed zoals het ook is. Golden Rice Now! Gangbare zaadveredeling werkt random door een hoge dosis radioactiviteit door zaden te jagen. Lijkt me GMO een stuk veiliger! Sterker nog GMO is direct levensreddend voor miljoenen mensen.

 5. Kees vd Plas 19 juni 2014 om 17:32 - Antwoorden

  Gaaf dit verhaal te lezen en direct de herinnering aan die autorit waarbij je o.a. ook een boom over dit onderwerp opzette. Ben er min of meer naar gaan leven en voel me er prima bij!!

 6. Rypke 19 juni 2014 om 21:19 - Antwoorden

  Kappen met toegevoegde suikers is al een stap, hoewel… Ik sport iedere dag, dus die biertjes verbrand ik wel. Verder, er gaat weinig boven lekker vers brood

  De weerstand tegen gmo is irrationeel, waarom zou iets goed zijn als je het via random kruising als eigenschap inbrengt en slecht als je het doelbewust aanbrengt in bv een bacterie die dan het stremsel voor kaas maakt dat anders uit een kalvermaag komt

  • Hajo Smit 19 juni 2014 om 21:38 - Antwoorden

   De crux van het verhaal ontgaat je… het gaat niet om ergens mee kappen… het gaat om ergens mee beginnen… namelijk met het weer eten van aanzienlijke hoeveelheden dierlijk verzadigd vet. Dus haal in huis roomboter, kaas, zure room, vet vlees, paté, reeuzel (zelf spekjes uitbakken met een uitje) etc…

 7. dwk 19 juni 2014 om 21:26 - Antwoorden

  Breek me de bek niet open over al die voedingsmalligheid. Je hebt van die dagen, dan ben je gewoon een soort instellingskok.
  Goede avond, neemt u plaats, aperitiefje? Vandaag de ontlasting al gehad?

  Maar dan lees ik nu een paar blogs van Meijer en af en toe valt m’n klus op het dek. Hij schrijft trouwens minstens zo lekker als ik kan koken.

  Ik eet veel te veel brood; feit. Als je de hele dag al proevend met je neus boven de dampende kookpotten hangt heb je vaak geen zin en geen tijd voor een goede maaltijd. Maar omdat je zonder eten dood schijnt te gaan is een boterham een snel alternatief.
  Vanaf morgen als fervent broodeter maar eens de testfase in; een tikkeltje verdrietig dat wel want zo’n grof gesneden, ruige bruine boterham met roomboter en overjarige kaas … ik moet er nu alweer van kwijlen.

  • Hajo Smit 19 juni 2014 om 21:37 - Antwoorden

   Vooral veel meer vet eten… anders hou je het niet vol…. als je het brood niet wilt missen snij je gewoon 1cm dik roomboter op 0,5cm dikke snee brood. Dan eet je ook al een heel stuk gezonder. En aangezien je een lichamelijk beroep hebt is het goed om ook je spieren te switchen naar vetverbranding. Daartoe moet je sportvasten. Heb je dat gedaan dan diesel je de hele dag door op veel minder carbs. 😉

   • dwk 20 juni 2014 om 00:03 - Antwoorden

    Als ik jouw koopgids doorlees zie ik maar een paar puntjes waar aan gewerkt moet worden.
    . brood te veel
    . koffie te veel
    . wijn; te weinig en natuurlijk de
    . cocaïne 🙂

   • Dolf
    Dolf 20 juni 2014 om 12:38 - Antwoorden

    Kom kom Hajo, niet zo stellig. Ook voeding is wetenschap en dus omgeven met vele onzekerheden, net als klimaat, biodiversiteit, etc. Bestaande taboes en ongefundamenteerd geloof moeten aangepakt worden, met feiten en kritische analyse. Maar nieuwe taboes helpen ook niet, het is net zo onzinnig suiker te demoniseren als CO2. Ik kijk dan ook uit naar mooie kritische/feitelijke blogs over voeding.

    Maar zo stellig over wat moet… Tot nader order hou ik me aan wat mijn moeder me al jong..leerde: gevarieerd eten, genoeg maar niet teveel. Dat lijkt me nog steeds ijzersterk advies!

 8. T2000 19 juni 2014 om 22:19 - Antwoorden

  Over het eten van granen gesproken; bekijk het filmpje van Alessio Fassano op de site van Melchior Meijer: http://melchiormeijer.wordpress.com/2014/05/27/de-sinistere-caleidoscoop-van-glutengerelateerd-lijden/
  Volgens Melchior de meest vooraanstaande expert op het gebied van gluten. Vermakelijk filmpje ook. Kernpunt in zijn verhaal is dat niemand gluten kan verteren, dat gluten daardoor de ‘gut barrier’ passeert en dus voor een ‘ leaky gut’ zorgt.
  Lees dan ook nog even wat WGA (een lecithine) voor geweldige schade kan aanrichten in je lichaam en je wil spontaan geen gras meer eten! (ja, graan = gras)
  http://melchiormeijer.wordpress.com/2013/12/02/doe-mij-maar-1-volkoren-hartinfarct-en-2-meergranen-stents/

 9. T2000 19 juni 2014 om 22:47 - Antwoorden

  Het menselijk lichaam floreert bij compleet andere voedingsmiddelen en voedselbereiding dan wij nu in de supermarkt kunnen kopen.
  Lees het verhaal van Inger, een Noors-Duitse schone. Ze is enigszins manisch als je het mij vraagt, maar dat ze kerngezond is staat buiten kijf!
  http://jackkruse.com/winter-solstice-special-blog-the-inger-effect/

 10. Jantje 19 juni 2014 om 23:38 - Antwoorden

  Nog eentje voor de koopgids:
  Mijdt lightproducten als de pest.

  • T2000 20 juni 2014 om 07:47 - Antwoorden

   Nee joh, dat is echt geen goede tip. Als light betekent dat er geen geraffineerde suikers in zitten en weinig koolhydraten, dan is het prima! Weinig vet, veel eiwit:ook goed.
   Zoetstoffen zijn prima additieven, voor als je zoet wilt proeven, maar je kan beter fruit eten. En dan niet van diat geconcentreerde spul.

 11. Faraday 20 juni 2014 om 11:00 - Antwoorden

  Kan iemand mij het volledige artikel bezorgen dat in Time Magazine is verschenen?
  mail: [email protected]

 12. Chemical 20 juni 2014 om 12:54 - Antwoorden

  “Ziekmakend medisch complex, “evil company” , “honderden miljoenen chronisch ziek gemaakte mensen met onze van staatswege aanbevolen high carb, low fat voeding”: slager, mag het ook een onsje minder?
  Ik ben het WEL met je eens dat er geen onderwerp is waarover zo vaak met zoveel stelligheid zoveel onzin wordt verteld als over de relatie tussen voeding en gezondheid. Maar dat geldt voor dieet goeroe’s net zo goed als voor de nationale gezondheidsraad. Het enige dat aantoonbaar de levensduur in proefdieren verlengt (en ouderdomskwaaltjes tegengaat) is calorische restrictie: 30% reductie in de totale dagelijkse calorie-intake.

  • T2000 20 juni 2014 om 13:55 - Antwoorden

   Dat van die calorierestrictie daar zou ik niet te zeker van zijn. http://en.wikipedia.org/wiki/Calorie_restriction#Positive_effects

   De vraag blijft namelijk hoe je voldoende micro nutrienten binnenkrijgt. Kom je toch uit op het punt wat het meest soortvriendelijke voedsel is voor de mens. Gras (=graan) in ieder geval niet, daar wij 99,99% van onze evolutie geen gras aten.

   • Chemical 20 juni 2014 om 15:13 - Antwoorden

    In proefdieren is het effect van CR op levensduur aangetoond, vele keren. Ethisch is het nogal lastig om de lange termijn effecten bij mensen te onderzoeken. De korte termijn studies in jouw link laten veel positieve effecten van CR zien op zaken als bloeddruk, hormoonspiegels etc.
    “Long-term CR in humans results in a reduction of several metabolic and hormonal factors that have been associated with increased risk of some of the most common types of cancer”.
    Je hoeft dus niet op een dieet van “soortvriendelijke” knollen en koolzaad, gewoon eten wat je lekker vindt, maar iets minder opscheppen.
    Overigens is de bijdrage van micronutrienten (vitamines, metalen e.d.) aan de dagelijkse calorische opname verwaarloosbaar, dus je mag best een vitamine pilletje slikken.
    Wat betreft je stelling “graan is gras”: gras bestaat voornamelijk uit cellulose. We missen het enzym dat cellulose kan afbreken dus gras hebben we nooit gegeten. Van granen eten we de zaden, de graankorrels. Graankorrels bevatten veel zetmeel dat we prima in de spijsvertering kunnen afbreken. Ik neem aan dat zaden toch wel mogen in een soortvriendelijk(?) dieet?

    • T2000 20 juni 2014 om 16:11 - Antwoorden

     Wat ik bedoel is wat de rationale achter callorie restrictie is? Me dunkt dat minder rotzooi eten een positief effect op je gezondheid heeft, zelfs als je dan honger lijdt. Dieten moet je sowieso niet doen, slaat nergens op. Gewoon eten wat je lekker vindt ook niet, daar smaak 100% psychologisch is. Waar het om gaat is welk voedsel het beste past bij het menselijke genoom.
     Graan is een grasachtige en de zetmeel hierin aanwezig kunnen we alleen na grondige bewerking eten (malen, koken). Als je het dus hebt over onbewerkt voedsel eten, eet dan geen graan. Komt bij dat graan gluten en lectinen bevat. Die eerste kunnen we niet verteren en zorgt voor schade in je dunne darmwand (‘leaky gut’). Die tweede is een monstermolecuul dat in de bloedbaan beland en de glycocalix aantast, met plaques in je aderen als gevolg.

 13. Rypke 20 juni 2014 om 17:23 - Antwoorden

  Wat hoe dan ook vaststaat, de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kcalorie voor mannen is 2500, voor vrouwen 2000. Gewoon omdat wij veel meer werk verzetten terwijl vrouwen vooral geloven dat ze het druk hebben, dat vraagt minder energie, een beetje op je gleuf zitten

  • T2000 20 juni 2014 om 18:22 - Antwoorden

   Hahaha, wat vrouwvriendelijk weer, Rypke.
   Nee, ik denk dat de kinderlijke verschijningsvorm van een vrouw daar debet aan is; kleiner lichaam, minder metabolisme.

 14. Chemicaliën 20 juni 2014 om 18:33 - Antwoorden

  @T2000,
  Allereerst, blijkbaar heeft 30% afname in soortonvriendelijke caloriëen al enorm gunstige effecten. Wanneer die afname gecompenseerd wordt met caloriëen uit koolrapen en andere soort-vriendelijke voedingsmiddelen, hoeven we niet de hele dag honger te lijden en we leefden nog lang en gelukkig.
  Welk voedsel het best past bij het menselijk genoom? Aangezien kannibalisme bij de eerste mens normaal was, mogen kinderbilletjes en gevulde vrouwenborsten in ieder geval NIET ontbreken op het soort-vriendelijke menu.
  Wat betreft de lectines die zoveel kwaad zouden stichten: het zijn eiwitten die in allerlei planten en plantendelen voorkomen. Bessen en noten, bijvoorbeeld pinda’s, bevatten veel lectines. Ze worden net als andere eiwitten afgebroken in het spijsverteringskanaal. Ik ken geen studies die aantonen dat lectinen uit het dieet plaque vorming veroorzaken in de vaatwand, maar ik kan het mis hebben, dus als je me een referentie kunt geven, graag.

 15. Chemical 20 juni 2014 om 23:47 - Antwoorden

  Lecithine is een mengsel van fosfolipiden, glycolipiden en triglyceriden, een slecht gedefinieerd extract dat afkomstig kan zijn uit soja, zonnebloempitten of eieren. WGA (= Wheat Germ Agglutinin) is een lectine, een koolhydraat bindend eiwit. Overigens ik ken evenmin studies die aantonen dat lecithine plaque vorming in bloedvaten veroorzaakt. Ik laat me graag overtuigen van het tegendeel, maar kom niet aanzetten met blogs waarin men blijkbaar het verschil niet kent tussen een lipide en een eiwit.

  • T2000 21 juni 2014 om 11:36 - Antwoorden

   Chemical, dat ik ‘lecthine’ schrijf, dat komt door mijn ‘auto correct’. In de blog spreekt men gewoon van ‘lectine’.
   In de blog staan ook een paar linkjes die verwijzen naar de wetenschappelijke papers. Even lezen, doorklikken, dan weer lezen en dan ben je er!

   • Chemical 23 juni 2014 om 08:27 - Antwoorden

    Ik kan in de de post van Meijers geen linkjes vinden naar wetenschappelijke studies, dus als je me die kunt geven, heel graag.
    Bij het lezen van die blog viel me op dat er wel overeenkomsten zijn tussen CAGW aanhangers en paleodieet propagandisten: beide gaan er van uit dat er in den beginne sprake was van een ideale toestand waarin de voeding (cq het klimaat) optimaal was afgestemd op alles wat groeit en bloeit. Vervolgens heeft de mens dit aards paradijs naar de gallemiezen geholpen en wordt daarvoor gestraft met allerlei rampen en kwalen.

    • T2000 23 juni 2014 om 17:31 - Antwoorden

     Chemical,
     Weet je wat jij gemeen hebt met een AGW-protagonist? Dat je een mening over voedsel gevormd hebt en niet in de war gebracht wilt worden met daadwerkelijke feiten.
     Je gedachten verkeren in een oorspronkelijk equilibrium, door je opvoeding waarschijnlijk zo gevormd.
     Hier je nogmaals een antwoord op je vraag om wetenschap, aangezien je zelf te luit bent om door te klikken:
     Link 1: http://www.scientificamerican.com/article/celiac-disease-insights/
     Link 2: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15465648
     Link 3: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16102568
     Onderzoek 4: 1.de Punder, K.; Pruimboom, L. The Dietary Intake of Wheat and other Cereal Grains and Their Role in Inflammation. Nutrients 2013, 5, 771-787.

     Onderzoek 5: 2.Kelly SAM, Summerbell CD, Brynes A, Whittaker V, Frost G. Wholegrain cereals for coronary heart disease. Cochrane Database of Systematic Reviews 2007, Issue 2. Art. No.: CD005051. DOI:10.1002/14651858.CD005051.pub2.

     Link “6: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19332085

     Zo even wat linkjes in een paar minuten “gevonden”. Ja, echt moeilijk hoor, als je met je ogen dicht leest.
     Ben benieuwd wat je nu weer te zeuren hebt om maar niet van mening te hoeven veranderen. Iets met typefoutjes weer of zo? Of nee, autoriteitsargumenten, daar ga je nu mee komen. Laat maar horen hooor…….

 16. Algert 24 juni 2014 om 11:20 - Antwoorden

  Ik heb toch enige bezwaren tegen de adviezen dat we maar wat meer vet moeten gaan eten. Vet lokt geen insuline piek uit en maakt derhalve niet insuline ongevoelig. Wat vet wel in hoge mate bevat zijn calorieen. 1 gram vet bevat nl 9 calorieen.
  1 gram koolhydraten of 1 gram eiwit bevat “slechts” 4 calorieen. Voordat iedereen begint te roepen “ja maar de koolhydraten zijn de boosdoeners!!” Ja en Nee. Ja omdat ons huidige voedingspatroon bestaat uit producten met veel koolhydraten die een zgn lage biologische waarde hebben (alle suikers, wit meel, (dus ook normale pasta) vet (of een combinatie hiervan)) wanneer koolhydraten met een lage biologische waarde gegeten wordt lokt dit de insuline piek uit. Daarentegen zijn er ook genoeg koolhydraten met een hoge biologische waarde (aardappelen, volkoren brood, Volkoren rijst, zoete aardappel, havermout, alle groentes) Wanneer je hiervan elke 3 uur iets eet en niet meer calorieeen eet dan je feitelijk nodig hebt (is uit te rekenen op internet) is er niks aan de hand. Een goede maatstaf is 50% uit Koolhydraten, 35% uit Eiwitten en 15% uit vetten. MITS dit voeding is met een hoge biologische waarde. de zgn Whole Foods in het engels. Maar overmatig vet eten en de koolhydraten minderen (want als je aan de ene kant meer van iets eet zul je langs de andere kant minder moeten eten omdat je anders over je calorieen heenschiet) is niet de juiste oplossing.

  • Moose 30 juni 2014 om 08:11 - Antwoorden

   Daarom adviseert men bij een paleo dieet gewoon te eten totdat je ‘vol’ zit en dan te stoppen. Dan is het niet nodig om op calorieeen te letten. En je voorkomt die suikerpieken in je bloed en de gevolgen daarvan.

 17. Chemical 30 juni 2014 om 06:41 - Antwoorden

  @T2000
  Nounounou…. “AGW-protagonist”, “lui”, “slechte opvoeding”, “ogen dicht lezen”, t is allemaal niet zo best. En dat alleen maar omdat ik de euvele moed heb te vragen naar een onderbouwing van je bewering dat WGA oorzaak is van plaque.
  Ik heb de artikelen waarnaar je verwijst eens doorgelezen, maar heb er geen enkel bewijs voor je stelling in kunnen vinden. Sterker nog, in die studies is de rol van WGA bij de vorming van plaques helemaal niet onderzocht:
  Link 1 verwijst naar een artikel in Scientific American dat gaat over koeliakie, er staat niets in over WGA en plaque vorming.
  Link 2, link 3 en link 6 verwijzen naar modelstudies waarin de in vitro cytotoxiciteit van WGA is onderzocht, niks over WGA en plaque.
  Artikel 5 is een systematic review over de vermeende GUNSTIGE effecten van whole-grains (conclusie: niet aantoonbaar). Niets over WGA.
  Artikel 4 is een review artikel over graan-bevattende dieten in relatie tot ontstekingen. Een paragraaf behandelt studies waarin de effecten van WGA op cellen in vitro zijn onderzocht, studies over plaque vorming worden niet genoemd.
  Over de effecten bij de mens wordt geschreven: “Human data showing the influence of WGA intake on inflammatory markers are lacking, however, antibodies to WGA have been detected in the serum of healthy individuals [56]”.
  Controleer eerst je bronnen voordat je iets roept.

 18. GuidoJ 7 juli 2014 om 13:09 - Antwoorden

  Wanneer gaan mensen nu eens het VEEL GROTERE plaatje zien. De VOOROPGEZETTE planning van dit soort zaken.. Het zijn er inmiddels ZOVEEL, dat je je afvraagt of ze een kanon naast je bed af moeten schieten, wil je wakker worden..

  Kijk naar de fraude en malversaties van Big Pharma, kijk naar de regelrechte fraude van Amerikaanse overheidsinstanties, de manipulatie en regelrechte onderdrukking door Monsanto, kijk naar ALLE valse-vlag-operaties om hun eigen agenda uit te rollen..
  Wie ik bedoel.. Nou, daar dien je dus even wakker voor te worden; maar je mag ook lekker doortukken. Geen probleem, maar ga dan niet lopen mutsen over welles, nietes. Nogmaals: er speelt een veeel en veel groter spel, laat ik het zo maar noemen.. En inderdaad dan heb ik het over ‘CONSPIRACIES’.. En voordat je begint te lachen, realiseer je dat je zélf in de grootste zinsbegoocheling leeft..!

  En weet je, die valse-vlag-operaties, worden gewoon vaak toegegeven, of komen uit.. En dan wordt er ineens moord en brand geschreeuwd.. CIA-agent verraden bijvoorbeeld (Valerie Plame), omdat ze verdomde met haar man (ambassadeur in Afrika) de Bush-doctrine te steunen, met valse verklaringen over Sadam..! Enz. enz. enz. Sleep well, or… WAKE THE FUCK UP!

Geef een reactie

Solve : *
10 + 24 =


Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK