In Groot Brittannie schrijft The Guardian dat de keizerspinguin door oceaanopwarming zou uitsterven deze eeuw, maar nieuw onderzoek met satelliet toont dat het tegendeel het geval is zo meldt Nature Worldnews. Er zijn steeds meer pinguins, en waar activisten eerder voorbarig concludeerden dat complete kolonies werden weggevaagd, blijken die kolonies zich gewoon te verplaatsen.

Men ging er vanuit dat pinguins gewoon jaarlijks op de zelfde plaats hoorden terug te keren, tot de laatste pinguin het licht uit zou doen. Hele kolonies verdwenen, althans zo leek dat, en iedere negatieve trend sinds de jaren 70 belandt bij pseudowetenschappers dan al snel in het bakje van global warming, waarbij correlatie meteen relatie is.

Maar natuur is aanpassing, de krill-verslinders zoeken gewoon een beter plekje op, en terwijl activist wetenschappers de pinguin gebruikten voor hun fondsenwerving, en zijn doem verkondigden legden de uitgestorven pinguins nietsvermoedend elders alweer een ei, Mark Twain parafraserend:

The tales about my death/ extinction have been exaggerated…