Ik zocht al een tijdje naar een kapstok om twee video’s van Bjørn Lomborg op Bill Gates’ Gatesnotes.com te delen. Pierre Gosselin bezorgt me vandaag de prachtigste kapstok die je je kunt voorstellen: in India was een dorpje Bihar dat al 33 jaar geen toegang meer had tot het grid (ja ook hier was alles vroeger beter). Greenpeace India, je weet wel die club die na ingrijpen van de Indiase Binnenlandse Veiligheidsdienst geen geld uit het buitenland meer mag aannemen wegens staatsvijandige activiteiten, koos het kleine dorpje als PR-project om de wereld te laten zien dat je een heel dorp makkelijk op zonnestroom kunt laten leven. Zonder de dorpelingen eerst om hun mening te vragen dat spreekt vanzelf. Greenpeace cum suis zijn zo democratisch als Sepp Blatter en Vladimir Poetin in de mixer.

Wat is nu de lol: de dorpelingen – die blijkbaar ook snappen hoe PR werkt – eisen van de minister “echte stroom” na het maandenlange geklooi met Greenpeace flutgrid. Natuurlijk op de dag (ja inderdaad dag en niet nacht) van de opening werkte alles natuurlijk perfect en had Greenpeace journalisten uit de hele wereld uitgenodigd… de dag erna …. breek vooral Rypke er de bek niet over open. Het is de typische op media-aandacht gerichte leugenachtige werkwijze van de Niet Gekozen Organisaties. Maar nu die dorpelingen. Doe ze het eens na. Met twee woorden doen ze een Buckler op alle fabeltjes van Greenpeace cum suis: “echte stroom”. Hoe mooi gevonden. Herinnert me 25 jaar na de val van de muur aan …. de val van de muur. Wat wilden die arme stakkers aan gene zijde? Idd: “echte auto’s”, “echte vaatwassers” en “echte stofzuigers van 2000 Watt en meer”.

Pierre: dank voor de kapstok en nu dan de video’s die Bill Gates met de wereld wilde delen….

[youtube id=”v15q6M_z13Q” width=”600″ height=”340″ position=”left”]

[youtube id=”ptTdEoHklmE” width=”600″ height=”340″ position=”left”]