Ik ben zo langzamerhand steeds minder geïnteresseerd in de klimaatwetenschap waar het debat tussen sceptici en alarmisten nog het meest lijkt op de mythe van Sisiphus. Zo lang ik schrijf op dit blog heb ik een speciaal oog gehad voor politiek. Dat is me niet altijd in dank afgenomen. Ik heb vurig gepleit voor het ticket Romney-Ryan en verloren tegen Obama. Maar ik heb ook geschreven over de omwenteling in Australië. Lees dit artikel van Maurice Newman en besef dat deze man een van de hoogste adviseurs van Tony Abbott is. Tim Flannery die in de vorige klimaatactivistische regering nog een hoge post had, ageert nog wel maar is tandeloos. Hoe formuleerde Bart van der Hurk van het KNMI het ook al weer? “We opereren natuurlijk wel binnen een bepoaalde politieke werkelijkheid”. Inderdaad! Hoe betrouwbaar was de orthodoxe van staatswege gesanctioneerde antropologie tussen 1933 en 1945? Juist ja.

En dus sleep ik mij maar weer eens uit mijn lethargie in deze strijd en tik ik weer een stukkie. Want er wordt weer ergens slag geleverd. Niet in Oekraïne en niet in Irak. Nee gewoon midden in Duitsland hup over de grens. Want Rinus Michels zei het al: “Klimaat is oorlog”. Tussen wie en wie gaat het? In feite tussen FDP en AFD. En wel in de landdagregeringen van Sachsen en Thüringen en Brandenburg (voorheen bekend als Pruisen). In Sachsen is het al op 31 augustus en de andere twee volgen 2 weken later. Hoe relevant is dat? Even relevant als een nationale verkiezing in Nederland want wij de facto onderdeel van de Duitse federatie.

En wat zijn de prognoses? FDP out. AfD ruim in! Zie FAZ. Zo hoort het. Dat moeten we nog ff kopiëren van de Duitsers. Een serieuze kiesdrempel tegen kleuterpartijen als de Partij voor de Dieren. De FDP is out omdat ze destijds zijn meegegaan met het EEG, het Erneuerbare Energiegesetz. En daarmee kunnen deze drie Duitse landen de volgende dominostenen zijn in de val van de klimaatmacht die in Australië is begonnen. Op het FDP congres in Dresden dat Rypke en ik met dank aan jullie donaties bezochten (zie verslag hier en hier) werd het volmondig toegegeven. Het meestemmen met het EEG was het begin van het einde voor de FDP.

Maar de AfD is ook het alternatief voor Nederland! Zie de filmpjes….

Kortom: alles sal reg kom. Duitsland krijgt binnen 8 jaar een CDU/CSU AfD regering. Stapt uit de euro. Groot-Brittannië stapt uit de EU. Duitsland voert de mark weer in en Nederland en andere gezonde landen krijgen die munt ook. Als Groot-Duitsland gaan we conservatief oppositie voeren tegen aartsvijand Rusland. En pompen we van Oekraïne tot Schotland schaliegas uit de bodem dat Rusland erin kan stikken. De klimaatuitgaven worden geannuleerd en in belangrijke mate naar defensie geleid. Met nieuw elan gaan we er keihard in tegen de uitwassen van de islam. Ben ik nu aan het dagdromen? 31 augustus weten we al iets meer.