RZ14HopImby

Ging er maar zoveel geld naar het mooi maken en houden van ons Nederlandse landschap, parken,botanische tuinen als naar de door Ed Nijpels aangevuurde zwendel die ‘groene’ energie heet, waarbij je zelfs tropisch hardhout en Amerikaans bos mag bijstoken en dat ‘duurzaam’mag noemen, én ons landschap mag turbiniseren met een drievoud opgesteld vermogen aan turbines. Als extra blogservice hier nog even de link naar de officiële bekendmaking van het VVD-subsidiefestijn dat de SDE+regeling heet van 3,5 miljard euro per jaar voor niet renderende energievormen die zich een groen imago aanmaten bij onkritisch publiek, mainstreamjournalisten en amateurbestuurders.

Wat ik nog niet wist, maar wat in artikel 55 staat van de SDE+herziening van april 2014  is dat ook buitenlandse partijen voor Nederlandse SDE+-subsidies in aanmerking komen, de lucratieve sponsoring van 15 cent per kWh, wat ruim 3 maal meer subsidie is dan de kosten van stroomopwekking uit kolen. Wanneer binnenlandse windmolenaars hun stroom moeten dumpen op het Europese net bij uitblijvende vraag exporteren we zo ook subsidies. De export van belastinggelden vindt nu al plaats inWest Denemarken,  dat jaarlijks 43 procent meer windstroom op het verkeerde moment opwekt dan er binnenlands vraag naar is.

Zo, dan heb ik nu genoeg geblogd voor vandaag, tot morgen maar weer.