Fris als de jonge Faya, maar kan er geen lachje af?

Beeld Greenpeace, moet het weg?: Fris als de jonge Faiza, maar kan er geen lachje af?/Kijk niet zo bokkig, ben je boos, pluk….

Greenpeace (omzet kwart miljard euro per jaar) heeft alweer uw geld nodig. Ditmaal is het geen publiek geld om Groen Links stemmende grachtengordeldieren uit een Russische cel vrij te kopen, nu is het voor hun schip waarbij ‘fris als de jonge Faiza’  Ouhlasen ons deze smeekbede geeft, daarmee een waardevol kijkje biedend in de psyche en het IQ van de gemiddelde Greenpeace-donateur, waar een haast vertederende humorloosheid uit spreekt:

Vanaf de boeg van de Arctic Sunrise zag ik vorig jaar het ijs op de Noordpool letterlijk smelten (lieve schat, ja ook al ben je Groen Links feminist ik noem je toch zo, dat doet ijs altijd boven 0 graden in de dramatische periode van opwarming die ‘de zomer’ heetRZ). Maar bedrijven als Shell en Gazprom zien geen uniek natuurgebied in nood (dat is er ook niet, want de hele kustzone bij Groenland is al ’s werelds grootste Marine Protected Area RZ); zij zien slechts dollartekens. (wat is er mis met geld verdienen? Of vraagt Greenpeace daarom liever geld in euro’s RZ)

Terug naar de Noordpool
Als die oliegiganten ergens gevoelig voor zijn, dan is het wel voor publieke druk en imagoschade (door fondsenwervende campagnegiganten met een kwart miljard euro omzet RZ). En juist daarom is het van levensbelang dat we zo snel mogelijk teruggaan naar de Noordpool. Help ons de beschadigde Arctic Sunrise te repareren en weer uit te varen! (Gun Faya haar avontuurtjes uit Vijftig Tinten Groen RZ)

Laatste tocht?
Je weet hoe de laatste tocht van de Arctic Sunrise naar het Hoge Noorden is afgelopen. Ik en 29 anderen gingen maandenlang de cel in voor onze idealen (…voor ons eigen doelbewust wetsovertreden wat GP ‘illegaal ge-enterd noemt, aandacht trekken en falen RZ). Spijt heb ik niet, integendeel: ik ben meer vastberaden dan ooit (..ik ben nu meer bekend dan ooit, en straks Kamerlid en dan Groen Links-lijstpijper RZ ). Maar zonder jou sta ik alleen (nou, dat hoeft niet hoor lieverd). Doneer nu voor de Arctic Sunrise.

Alvast hartelijk bedankt,

Faiza Oulahsen, campagneleider klimaat & energie

PS: Als bedankje krijg je een certificaat, komt je naam in een speciaal logboek aan boord van de Arctic Sunrise én bij een donatie van € 20 maak je ook kans op een bezoek aan de scheepswerf.

Voor een nacht met de frisse jonge Faiza wil ik die 20 euro nog wel geven. Maar kunnen jullie bij de reclame-afdeling van Greenpeace nou werkelijk niets geilers bedenken dan ‘in een logboek staan’. Dat je zo’n ‘baby in de buidel achter mijn wijf aanloop’-metroman was die uitroept ‘oh, ik ben bij Greenpeace op de scheepswerf geweest’ of zo’n kooknicht die ‘bestwel met het milieu is begaan en die zo van verjse producteeh houdt’: ‘; ooh, ik heb een certficaat van de Artic Sunrise, mijn naam op de Noordpool’…..En daar dan verheugd bij kijken, je moet het kúnnen!

Heilige Maagd Maria bidt voor ons: bij Timmermans op de scheepswerf een kijkje nemen en ‘klink klink kling’horen….’Zo, nou die boot is weer bijna klaar dankzij ehh jouw eh 20 euro, hoi hoi’. Hoe gezonken of juist verlicht ben je als je uit zo’n ervaring levensgenoegen weet te putten? Is het hoofd reclame en communicatie bij jullie met zwangerschapsverlof Faiza? Heeft een stagiaire dit bedacht of moeten jullie nu al op campagnes bezuinigen? Of maak ik een structurele denkfout, want zij krijgen Postcodeloterijmiljoenen, en wij eehhh.  Ik capituleer.

Kunnen wij geen betere inzamelactie voor Greenpeace houden?
Die ijsberen waar ze mee adverteren zijn onderhand een ware plaag geworden, hun populatie vervijfvoudigde bijna in 40 jaar, dus is er geen betere bestemming voor de Arctic Sunrise dan de sloop: dat wij geld inzamelen voor zijn definitieve demontage bij een degelijke Bengaalse openluchtwerf waar kinderarbeid nog heel gewoon is, dubbeltje per dag, 16 uur lang om de kosten te drukken, zodat ze met die kleine handjes de kleinste scheepsschroefjes en moertjes kunnen demonteren, en olieresten die lekken gewoon naar de Bengaalse golf. Mijn 20 euro is alvast gereserveerd, daar kun je een heel leger Bengaalse kindslaafjes maanden zoet mee houden.

Oftewel, er zijn best landen waar nog enorme sociale en ecologische problemen zijn, maar waar we Greenpeace nooit over horen wanneer ze risicoloos vanuit het veilige Nederland wat de wereld lopen te redden om Westerse donateurs aan te spreken. Dan krijg je dit soort over datum acties, waarbij als de nood werkelijk aan de man komt de Nederlandse PvdA-overheid wel bijspringt op aansporen van Diederik Greenpeace Samsom.

Hoezo, over datum?
Nou ja, gedateerd….Behalve de Frisse jonge Faiza de komende paar jaar nog, vinden jullie Faya niet voldoende reden om Greenpeace toch op één of andere manier te laten voortbestaan? zoals ik Marokkaanse dames vaak veel vrouwelijker en eleganter vind dan de doorsnee grof gebekte Hollandse feministenkoe met de motoriek van een witte neushoorn, of dat ze stoer willen doen… ( nog steeds verliefd op de Marokaanse schone bij de Martial arts contest…). Alleen krijg je de hele familie er dan gratis bij, en voor je het weet ga je op reis naar Syrie, terwijl ik ongeneeslijk pro-Israel ben, rechts en verdorven.

Oh ja, wie 20 euro geeft krijgt een stukje van de boeg van de Arctic Sunrise. Of kunnen we een naakte Faiza regelen, in uitdagende posé op een ijsberenvacht ? Dat zal onze doelgroep meer aanspreken….