Kan ik ergens stemmen op de volgende president van Europa? Kan ik misschien zelfs op een kandidaat uit het Europese “heartland” in Oost-Europa stemmen? Een Pool misschien? Kan het echt? Kan ik de energiepolitiek van Rutte 2 in de wielen rijden en de gezonde krachten in Duitsland mobiliseren door in het stemhokje de Poolse premier Donald Tusk aan te vinken? Nee dat kan ik niet. Want (West-)Europa is een continent dat alleen regentesk van fnuikend groen socialistisch populisme bevrijd kan worden. Ik kan dus niet stemmen… maar knijp mezelf in de arm om te kijken of ik niet droom. Nee! Ik droom niet. Donald Schaliegas Steenkool Tusk is mijn president! Hier is Radio Oranje weer met een nieuwe hoopvolle uitzending!

[youtube id=”czONJquBrg0″ width=”600″ height=”340″ position=”left”]

Amerika moet nog tot november wachten tot Obama ook de senaat verliest en moet dan nog twee jaar uitzingen totdat wat mij betreft een gouden Republikein als Ben Carson de volgende common sense president van de vrije wereld wordt, maar wij, wij in Europa zijn al een nieuw regiem binnen gegaan! Donald Tusk op voorspraak van Angela Merkel! Een man die Engels noch Frans spreekt maar wel vloeiend Duits al was het omdat hij uit Dantzig komt. Al zijn alle Duitsers uit het oosten verjaagd 50 jaar geleden, die cultuur wasemt uit alle hoeken nu de Polen Duitse degelijkheid in. Laten we eens eerlijk erkennen allemaal dat ware het niet voor de immense historische blunder van het Verdrag van Versailles en de opkomst van Hitler als gevolg, dat we dan sowieso allemaal net zo lief Duits zouden zijn met ons Duitschen bloed en ons grappige Nederduitse dialect. Kort geleden pleitte ik al voor de opkomst van Groot-Duitsland en dat zit nu in een stroomversnelling (pun intended).

Kippenvel
Want we zien een gewonnen Blitzkrieg in Frankrijk: premier Valls ontslaat zijn linkse kabinetsleden (en als Fransen links zijn zijn ze ultralinks) en gaat door met een pragmatisch (lees: rechts) kabinet. Hij overwint afgelopen weekeinde ook op het socialistische congres met een toespraak die vive la gauche roeptoeters het zwijgen oplegt. Er is nu sprake van een afsplitsing à la SP en Die Linke. Des te beter: krijgt Frankrijk eindelijk een gezonde sociaal-democratische partij. Over Dijsselbloem zeg ik hier niets. Ik weet alleen dat hij als PvdA-er niet zal helpen bij de nu realistisch geworden Europese schaliegasrevolutie. Hij is out. In is Donald Tusk. Ik laat die naam over mijn tong glijden en voel trots over Europa en zelfs een beetje kippenvel. Voor de twee keer bevrijden Polen ons vanuit het oosten.

  • Creation of an effective gas solidarity mechanism in case of supply crises.
  • Increased financing from the European Union’s (EU) funds of infrastructure ensuring energy solidarity, in particular in the east of the EU – even up to 75% of projects’ value.
  • Collective energy purchasing.
  • Rehabilitation of coal as a source of energy.
  • Shale gas extraction.
  • Radical diversification of gas supply to the EU.

Wat is dit? Het betreft het European Energy Union project dat Donald Tusk in maart op een bezoek aan Silezië ontvouwde. Silezië is dat niet waar de meest immense Europese steenkoolvoorraden zijn? En is het niet zo dat China voor het eerst sinds het Manhattan Project een grootscheeps wetenschapsproject ontplooit dat géén resultaten in de wetenschappelijke journals publiceert omdat het doel van de operatie te strategisch is? Het doel is namelijk dat we voortaan kolenpakketten ondergronds vergassen en alleen heel simpel het gas op hoeven te pompen. Als Europa die boot ook nog eens mist bovenop ons schaliegas fiasco kunnen we hier de tent echt wel sluiten. En dan zijn er heus fanatieke groeperingen als ISIS of reactionaire staten als Rusland die hier hun tent willen komen opzetten.

Maar heb ik dat echt wel goed gezien. Díe zes punten (zie ook Tusks ontketenen van de schaliegas-rush in Polen en dit artikel over Tusk in Economist) en dan een paar maanden later president van Europa worden? Op voorspraak van Merkel die haar thuiseconomie honderden miljarden lastenverzwaring oplegt aan een religieuze waan waar de tempelmanie op het Paaseiland bij verbleekt – volgens Hans Olaf Henkel, fractieleider van de AfD in Brussel (zijn gisteren met 9,7% van de stemmen de landdag van Sachsen binnen geschoten!) is één van de functies van die groene waanzin de Duitse economie zodanig af te remmen dat de kloof met Frankrijk niet groter wordt dan een stabiele EU zou verdragen! Merkel is zelf natuurlijk niet godsdienstgroenwaanzinnig maar wilde zichzelf gewoon de Groenen (erfgenamen van een eerdere Duitse groene partij) van het lijf houden. Dat is gelukt. Ze heeft nu nog ruim drie jaar om Duitsland en de EU te hervormen en zal met de opkomst van de in de Duitse media volstrekt onterecht als populistisch weggezette AfD ook wel moeten. Deze Merkel zet deze Donald Tusk op die post en is de enige die in de wandelgangen informeel met hem kan babbelen. Kan Frans Timmermans misschien ook zo mooi Duits als hij Engels spreekt? En Rutte? Of ga alvast maar Pools leren. Schaliegas is gaz łupkowy en steenkool is węgiel.

Earth first
Wat lezen we vandaag ook in de media? Op 7 oktober aanstaande komt er een extra Europese top over werkgelegenheid en economische groei. Aangevraagd door Italië. Maar dat is natuurlijk voor de vorm. Natuurlijk hebben Merkel en Tusk dit allang bekokstoofd. Merkel heeft tenslotte haast. De groene subsidies moeten weg. En de Europese fossiele brandstoffen moeten weer ruim baan krijgen. Waarom is dat zo’n zekerheid? Omdat het bewezen is. Amerika heeft het ons voorgedaan en de economische pijn van het achterblijven wordt met elke week groter. Ga maar eens aan een arme afrikaan die geen werk en amper eten heeft maar die op een Samsonite koffer vol met geld zit, uitleggen dat hij die koffer niet mag openbreken… of moet ik zeggen open fracken haha. Europa zit net als vrijwel elk land in de wereld op een koffer vol geld. Elke Noor die wordt geboren heeft meteen 100.000 euro op de bank door netjes in gezonde fondsen belegd oliegeld (Den Uyl nog bedankt!). Hoe luidt het gevleugelde gezegde: Earth first we’ll strip mine the other planets later!

En dan moet ik volgens de main stream media echt geloven dat Donald Tusk is benoemd omdat hij als Pool meer begrip heeft voor de situatie in Oost-Europa en de Russische dreiging! Tuurlijk zal hij zich gaan bemoeien met de nu langs het nieuwe ijzeren gordijn te bouwen militaire basis en kazernes (werkgelegenheid! echte groene banen!). Maar we lezen in alle media hoe insignificant heel Rusland is als je bevolking (Rusland sterk krimpend, Amerika sterk groeiend) en BNP van Europa+Amerika naast die van Rusland legt. Dat kan niemand serieus nemen. Frank van Kalshoven deed dit weekeinde een Buckler op Buma en haalde elke ernst van de Russische boycot op onze tuinbouwproducten af. Het is niets! En ISIS is een probleem maar niet wereldbedreigend. Als wij in het westen maar weer onze heartland spirit met grondwaarden met puur christelijke wortels weten te herpakken. En die is aan de grachtengordel en in Parijs net zo min te vinden als aan de Amerikaanse oostkust en in Californië.

Glijmiddel
Nee die spirit die leeft in Oost-Europa en in de Republikeinse Amerikaanse staten net zo voort als monniken in Ierland de Klassieke Wereld levend hielden toen Europa aan barbarij ten prooi was gevallen. Deze geest krijgt nu wel erg veel steuntjes in de rug…. nood breekt ook de politiek correcte wet en de wal keert nog altijd ook het grootste schip. Australië heeft het morele leiderschap genomen. India ziet ineens helder wie de vijand is. Obama gaat gauw de geschiedenisboekjes in als slechtste Amerikaanse president ooit. En in Europa zijn we nu onderdanen van president Tusk. Laat me voor mijzelf spreken dan kan iedereen zelf kiezen. President Tusk: ik ben uw onderdaan en nederige dienaar. Wat kan ik meer voor u doen dan het Nederlandse taalgebied de ogen openen voor de grote Europese energierevolutie die u nu op het punt staat te ontketenen? Doe de groeten aan Merkel en complimenteer premier Valls. Zet hem op op 7 oktober in Italië. Gaan met die banaan. En laat de wereld en de main stream ingedutte media maar lekker in de waan dat het allemaal heel verschrikkelijk is maar moet vanwege Poetin en ISIS. Zonder glijmiddel gaat niets.

PS Enne… Poetin en ISIS bedankt. Zonder jullie was het niet gelukt!