nafeezahmed_cspan

BNR ziet er natuurlijk geen been in om onze ether de hele dag ernstig te vervuilen met duurzaam gewouwel dat bedrijven scheutiger maakt met advertentiegelden. Maar vanmiddag werd het me even te gortig toen ik een sektelid  enthousiasteling de blijde boodschap hoorde verkondigen dat de “nieuw onderzoek van de universiteit van Melbourne” bewijst dat de Club van Rome in alles gelijk heeft gekregen. Dat het bij ongewijzigd beleid nu zeker is dat we vanaf 2030 een ineenstortende wereldeconomie zullen zien.

Het AD neemt het hierrrr vrolijk en kritiekloos over, de Belgische De Morgen hierrr en ons HP/De Tijd hierrr. Je haren rijzen ten berge! En dan struikel je over de bron van het verhaal: ene journalist met de “verdachte” naam Nafeez Mosaddeq Ahmed. Lees je eens in in die man op Wikipedia onderaan bij controverses. De man is chef propagandist wetenschapsjournalist bij The Guardian en schreef vele linkse boeken waaronder The war on truth. Ik wil het niet lezen. Ik stel alleen vast dat deze man inderdaad een oorlog tegen de waarheid voert en dat hij merkbaar net zo vrolijk wordt van de ondergang van het westen als ISIS-adepten. Gewoon dat we maar weten wat voor vlees we in de kuip hebben. De anti-westerse beweging kent vele gezichten en vermommingen!

Duurzame stagnatie
En deze mensen maken ons wijs dat verdere economische groei niet kan omdat verdere economische groei niet kan. En dat de huidige hapering van de economische groei – je zou bijna zeggen de huidige “hiatus” – de voorbode is van de afzienbare doem. Terwijl Amerika ondanks Obama dankzij haar fossiele renaissance groeit als kool. Ik word steeds benieuwder waar Merkel en Tusk mee gaan komen op de aanstaande Europese top over groei & werkgelegenheid. Ik ben optimist en dus verwacht ik een breuk met de nog voortdenderende guurzaamheidsgolf die feitelijk duurzame stagnatie is.