Selfie van Julia met Trudy: de mens is het meest waardevolle wezen op aarde, dat haar als enige op waarde kan schatten

Selfie van Julia met Trudy: de mens is het meest waardevolle wezen op aarde, dat haar als enige op waarde kan schatten


We stelden al vaker vast dat de milieubeweging mens- en economievijandige wortels heeft, zeker dat deel dat na het instorten van de communistische heilstaat rood inruilde voor ‘groen’ zonder eens kritisch naar de eigen uitgangspunten te kijken. In dat kader wil ik u deze reactie van een reageerder ‘Walter’ niet onthouden, typisch ‘groen’:

De mens is het enige wezen dat niet op deze planeet thuishoort, het is een bedreiging voor de hele flora en fauna van deze planeet.Het wordt hoog tijd dat deze wezens uitgeroeid worden zodat de planeet weer in balans kan komen en zich kan herstellen.Met een beetje geluk wordt het binnenkort in gang gezet want dit wezen is niet alleen een bedreiging voor alles wat leeft maar gelukkig ook zelfdestructief.

Wel Walter, wanneer geef je het goede voorbeeld? Zet je het ook op internet?

Ik zou willen dat Walter een uitzondering was met dit soort teksten, maar in de groene hoek wemelt het van deze opvatting, waarbij de Minnesma’s en Rotmansen het hooguit wat academischer uitdossen en wat homeopathisch verdunnen: niettemin zijn Minnesma en Rotmans uit op de vernietiging van onze welvaart, vanuit het waanidee dat welvaart en ecologie intrinsiek strijdig zijn. Wanneer je Paul Ehrlich heet krijg je zelfs academische prijzen voor dit soort ‘denken’. Ik blogde al eens over de Voluntary Human Extinction Movement, waar dit idee wordt aanbevolen onder de vraag ‘how deep is your ecology’?

Ik zou willen vragen: hoe diep kun je zinken? Hoe ver konden wij afdwalen in het Westen in zelfhaat, dat zelfs een VVD-minister Henk Kamp deze zelfhaat-doctrine tot pijler liet maken van ons energiebeleid dat maar één resultaat heeft: minder leveringszekerheid en hogere rekeningen, want destructieve ideologie kan slechts nadeel over ons brengen.