Niets is mensen te gek, behalve non-conformisme, en dat geldt zeker voor de mainstreamjournalistiek die established opinion bewaakt. Maar.. er zijn ook journalisten met zelfstandig denkvermogen en mijn waarde collega Marco Visscher is daar 1 van.  Hij startte de website Tegengeluid tegen het moderne conformisme, het fundamentalistische nonjudgementalism en via email krijg je een selectie dwarse opinies die echt prikkelen, pijn kunnen doen, die moed vragen, die weerstand oproepen van de nihilistisch post postmoderne goegemeente..

In Flanders Fields where the poppies blow, between the crosses....

In Flanders Fields where the poppies blow, between the crosses….

Lees dit artikel van Brendan O Neill de hoofdredacteur van Spiked Online, die zich als humanist keert tegen de moderne ‘zelfmoord moet je lekker zelf weten’ -gedachte, in What is brave about suicide?  Het valt hem op dat je wordt aangevallen wanneer je de afwijzing afkeurt van het leven en nabestaanden door iemand, zoals bij Robbie Williams, of gewoon slap/laf/egoistisch noemt. Hij ziet ook een verband met de milieubeweging die ons leert dat de Westerse mensheid de aarde zou verpesten. In zo’n intellectueel klimaat kan de zelfmoord is goed gedachte zegevieren.

Het viel mij al op toen ik als verse Paroolverslaggever over de dood van Brood schreef, die van het Hilton sprong. ‘Wat moedig’ enz hoorde je, terwijl de daad bij nabestaanden enorm verdriet naliet. Je leeft niet alleen voor jezelf, en per defnitie moet een ander de rotzooi opruimen. Praat maar eens met machinisten op springlijnen.  Wel kan ik me voorstellen dat het leven voor mensen uitzichtloos wordt wanneer ze in de handen van de professionele geestelijke gezondheidszorg vallen en moeten leuteren over hun jeugd, of de erfzonde op hun ouders leren afwentelen. Zoek mentoren die inspireren ipv pathologiseren, die kracht aanboren ipv zwakte verheerlijken voor pharma en co.

Zo..Dat is nog eens wat anders dan het gezapige mainstreamgeneuzel met de spanningsboog van een vrouwencolumn, waar je hooguit sociaal geaccepteerde rebellie kan consumeren, danwel sociaal morele dooddoeners en gemeenplaatsen. (Ieuw ik duswelbeswel sssseekkssss ik hihhi, ooh duurzame laifstail, nou dan heb ik zoiets van…..je moet mensen in hun waarde laten)

Een beetje steken, stinken, risico nemen, pijn doen, zoals dat bij muziek ook hoort, wat mij betreft dan..