Joodse begraafplaats Tacozijl. De oudpapieren journalistiek heeft zijn beste tijd gehad

Joodse begraafplaats Tacozijl. De oudpapieren journalistiek heeft zijn beste tijd gehad

Nadat ik afgelopen dinsdag in mijn blog ‘Leeuwarder Courant draait lezers rad voor ogen in winddebat‘ de inhoudelijke discussie aanzwengelde over het professioneel onvermogen van journaille inzake energie, en partijdigheid die ze verbloemen als objectiviteit, blijken de redacteuren op hun gereformeerde teentjes getrapt en moeten ze toch even hun gram halen. Dat blijkt uit de email die redacteur Willem Bosma mij stuurt.

Rypke,

It is net “het LC” [http://climategate.nl/2014/10/28/quasi-objectieve-leeuwarder-courant-draait-lezers-steeds-rad-voor-ogen-winddebat/],
mar “de LC”. In wierheid, alhiel los fan wa’t it seit.

De groetnis,

Willem Bosma

Provinsjeredaksje Leeuwarder Courant, seksje polityk en bestjoer

Telefoan: 058-284 5426, 06-5233 3075
Telefaks: 058-284 5419

It kin net!
Voor de lezers van buiten de provincie, zal ik de vertaling geven: hij schrijft ‘haha, ik heb gezien dat je per ongeluk een keer hét LC schreef maar het is dé LC lekker puh’…, met knipoog naar de waarheidsdiscussie, wat dan nog op het begin van gevoel voor humor wijst. Niet helemaal sneu dus maar slechts half. Wij van Climategate.nl feliciteren Willem Bosma met zijn oppervlakkige opmerkzaamheid. Dan nu de inhoudelijke professionaliteit nog een stukje omhoog. Zo is het inderdaad ook HET journalistiek amateurisme van DE Leeuwarder Courant, maar DE amateuristische energieberichtgeving van HET redactiebureau. En is het ook DE kleingeestige sneuheid van HET antwoord van DE Leeuwarder Courant- redacteur.

Grut praat! Arrogaaant! Nou én, gereformeerde stiekeme zeikerds
In Friesland schrijven ze steeds het woord Aquaduct weer fout, dat stoort mij dan weer, rijdend bij Sneek: Akwadukt (….)… dan wil je steeds de gemeente bellen en vragen of ze die storende spelfout aanpassen. Maar dan denk je, ‘ach, net als zo’n papieren krant is het waarschijnlijk een stukje cultuurgoed, nostalgie en folklore’: dat gun je mensen, als dat hun identiteit houvast biedt waar dat op economisch en cultureel vlak zo matig lukt. Ookal krijgt ieder dorp hier een eigen Centrale As, zodat de jeugd met 100 kilometer per uur kan wegvluchten naar intellectueel ontwikkelder oorden of met een Haak om Leeuwarden kan rijden.  En men vanuit achterhaald jaren ’50 denken de hoofdkwaliteit van Friesland te grabbel gooit.

Ik had  liever ook de hersencellen geprikkeld door mijn analyse van waarheidsopvatting, en mijn opsomming van de inhoudelijke uitglijers van LC-redacteuren op milieu en energiegebied. Maar dan moet je die grijze cellen wel in voldoende mate hebben natuurlijk…En dus blijf je bij dé discussie van dit moment die miljarden euro’s publiek geld omvat en de toekomst van ons Friese landschap…. steken bij lange gereformeerde Friese redactietenen.

Vergeef hen Heer, want zij weten niet wat zij doen….