Vanochtend in haven West: een heerlijke turbinevrije rustgevende horizon

Vanochtend in haven West: een heerlijke turbinevrije rustgevende horizon

 

De JOVD bood Henk Kamp vrijdag al een aanmoedigingsprijs aan om vooral wat meer liberaal te worden, omdat verkwisting van miljardensubsidies voor windturbines het tegendeel van liberalisme zou zijn. Ondertussen mag de publiciteit tegen wind op zee geen rookgordijn worden voor die veel destructievere operatie die Wind Op Land heet. Met Wind op Zee als bestuurlijk offer dat de oppositie tegen de turbinisering van NL wind uit de zeilen haalt.

Windsemius met zijn turbines: de enige geitenwollen VVDer

In Friesland ziet ieder gemeentebestuur Windsemius liever op zijn wollen sokken vertrekken, zo schrijft de lokale krant hier op Terschelling waar ik nu een heerlijk lokaal biertje nuttig: Scelling. Ook de Gemeente Harlingen krijgt ongevraagd tientallen megaturbines van dictator Windsemius door de maag gesplitst, en is daar verbolgen over. het Bildt wil zich voor het toerisme profileren om haar weidsheid en het Wad. Zij bedongen tot nu toe een uitzonderingspositie, en zo kunnen we wel doorgaan. Niemand wil ze, verzin iets beters.

In de Leeuwarder Courant klom de Vereniging Duurzame Energie Bolsward in de pen om de windmolens af te fakkelen, met het rapport van de Groene Rekenkamer in de hand: slimmer omgaan met energie en zonnepanelen op het dak werkt veel beter en geeft winst in plaats van 1000 euro verlies per jaar. Met Wind op Land belandt uw vakantiegeld voortaan in de diepe zakken van de vrienden van Ed Nijpels, een bestuurder die je om juridische redenen geen crimineel mag noemen. Ik zou het ook liever in paneeltjes en een accu investeren, dan het afdragen aan Ed zijn vrinden.

Als  diefstal geen criminaliteit mag heten, wat dan wel? Of is dit liberalisme met andermans geld gewoon een hogere vorm van moraal, waarbij Nijpels en Windsemius het Nederlandse volk geen verantwoording hoeven af te leggen over kosten en baten? Wij dat domme klootjesvolk met nimby sentiment zouden er toch maar niets van begrijpen? Het grenzeloze paternalisme van de heren is wat iedere liberaal zou moeten steken..

Met energie en energiebesparing zijn veel slimmereoplossingen mogelijk, ik sprak hier op het eiland een techneut van Enexis die mijn privacyvrees voor de slimme meter vlot wegnam, en er de voordelen voor besparing mee toonde. Een app via die meter die de pieken in je verbruik toont. Ik bood hem aan een gastblog te schrijven, waarvan akte.

In de tussentijd blijven we doen wa u van ons gewend bent:  die Middeleeuwse Wind op Land plannen van dictator en koning der belangenverstrengeling Nijpels de grond in schrijven en pleiten voor echte innovatie.

Is wind op land niet van tafel met de dwang van de rijkscoordinatieregeling dan mag de VVD als Vijanden van Vrijheid en (lokale) Democratie de provinciale verkiezingen in. Wij voorspellen daarbij een slachting van de Nijpelsliberalen.

zo, en dan nu weer genieten: proost!

image