Rijdt, sla of vis 1000 otters dood voor 2020: doet u mee?

Rijdt, sla of vis 1000 otters dood voor 2020: doet u mee?

Heilige Maagd Maria bidt voor ons land, er is al weer een nieuwe otterclub actief. Alsof er al niet genoeg gesnotter over de otter in media was geweest….Loopt Natuurmonumenten in januari nog fondsen te werven voor otterzwemparadijzen,  is het afgelopen maand Das en Boom die bij de overheid haasje-overs voor deze zweterig ogende rat met zwemvliezen bedingt van 4 ton euro per stuk. En dan is er al WEER een club die met die natte loterijgeld-magneet goede sier/subsdie wil maken.   Wanneer houdt het eens op? We zullen het fonetisch voor u uitschrijven, zodat de volledige omvang van deze uitdaging aan het adres van onze ratio in vol ornaat bij u de huiskamer binnenkomt:

D E   O T T E R T S J A L L E N T S J

Dames en heren, dat is De Otterchallenge, slecht Nederlands voor de otteruitdaging die per marketingdecreet afkondigt dat we in 2020 op kunstmatige wijze welgeteld 1000 otters zouden moeten forceren… waar het zelfs geoefende otterbiologen nu al nauwelijks lukt om zonder zender die ellendelingen te vinden, laat staan op de kop af te tellen waar we in godesnaam met ons otterquotum beland zijn.

Ze waren in de jaren ’80 mogelijk uitgestorven. Nu niet meer. Het lijkt nog steeds of ze zijn uitgestorven, het verschil merk je niet. De beste kans om ze te zien te krijgen is onder je winterbanden, waarmee je direct een roadpizza van 3 miljoen euro gemiddeld bestelt, wanneer we kijken wat de overheid al investeerde, om die uitgezette Letlandse mormels een volledig verz0rgd luilekkerland te bieden met ecologisch verbonden zwemparadijs.

Die 1000 otters, wat is in een getal, moet je kortom zien als de 70 maagden in het paradijs na jezelf opblazen als ISIS-strijder, je moet het vooral symbolisch opvatten: het staat voor een m0oi rond getal waarmee je argeloze zielen richting je missie/baantje trekt, en wanneer het eenmal 2020 is maalt niemand er meer om. En stel dat je in het Paradijs niet 70 maar  35 maagden zou krijgen: wie durft dan tegen de Grote Onderwerper te protesteren dat het niet genoeg zijn? Dan word je direct naar de Hel gestuurd en moet je voor eeuwige straf iedere dag geinteresseerd naar vrouwengebabbel luisteren zonder er ooit nog op te mogen…

Gatverdegatver: draagvlak voor de natuur..brrrrrrr.
Iets in mij begint een aan sadisme grenzend sentiment tegen die kutotter te stimuleren. Het komt door de associaties die ik krijg met die opgevoerde zweetrat en zijn met honderden miljoenen euro’s subsidie en loterijgeld gestutte eisenpakketten. Van die Groene Rupsjes Nooitgenoeg die mij- nog zo’n akelig woord-‘ draagvlak voor  DE natuur’ ,- lees hun groene baantje – door de neus willen boren om mij met anti-wetenschappelijke marketing/ottergesnotter geld afhandig te maken, hetzij via de voordeur (reclame) danwel via de achterdeur (via de overheid), maar meestal allebeide tegelijk. Ze weten alvast feilloos iedere verbindingszone, tunnel en oversteekplaats richting subsidie te vinden.

Daarom bij deze de Climategate.nl Ottersjallensj: duizend doodgereden danwel in visfuiken of met ouderwets handwerk behandelde otters in 2020: we loven ook premies uit, zoals de overheid begin vorige eeuw nog deed om dit plaagdier naar gene zijde te helpen. Grrrrrrr. Helpt u ook mee?  Het is voor meer draagvlak, meer degelijk asfaltoppervlak erbij zodat je meer kans hebt om er bij oversteken geen te missen.  Als we die 1000 niet halen, vangen we ze desnoods in het buitenland, om ze bij de snelweg te leggen zoals die wolf in Luttelgeest. Hup, nog 8 te gaan, wie levert de laatste?

Als de natuur nou iets NIET nodig heeft, dan is het wel draagvlak. Lazer toch op met  ‘ oh doe lekker mee voor de natuur’-gedoe, waar het er zo opzichtig bovenop ligt dat je louter voertuig wordt van de vele mensen die van hun hobby zo graag hun werk willen maken, en daarom werkelijk ieder beestje met pijntje in zijn achterste verheffen tot Het Grote Wereld Probleem, zodat een overheid er beleid van wil maken en Het Grote Wereld Probleem vanzelf een subsidiekraantje wordt voor een zelfbevestigend clubje dat net iets te vaak ‘ duurzaam duurzaam’ roept.

Men maakt hier kortom reclame voor zeiknatuur in een verzuurd milieu. Inderdaad, daar past zo’n ondergezeken rat uit Letland goed bij.