Gastblog van DWK

lalalala

Mooie muziek om positief het nieuwe jaar in te gaan
Mooi, maar ik ben eigenlijk altijd wel positief en op de mindere momenten troost ik mij met de wetenschap dat ik in mijn leven meer mensen blij heb gemaakt dan dat Minnesmens en alle Rotmansen bij elkaar. Ik geef toe; ik lever slechts vergankelijk geluk dat in het niet valt bij de hooggestemde pretenties waarmee de ‘duurzamen’ hun slachtoffers geselen en gijzelen. In die zin gaan zij zeer duurzaam te werk: zij nemen hun toehoorders immers in een permanente wurggreep van schuld en boete. En telkens als het slachtoffer even denkt vrij verder te kunnen ademen toveren zij weer een nieuw onheil uit de hoge hoed; kokende oceanen, radeloze vogels die op zoek naar kou jaarlijks 15 cm verder naar het noorden migreren, paniekgletsjers of in permanente stress verkerende wijnranken. Vijf voor twaalf zus, de laatste tijger zo.

En dat allemaal onder gewillige medewerking van de media, de politiek en ….. de kerk; want ook de paus schijnt iets met klimaatverandering te hebben. Waarom regelt die vent dat dan niet even met z’n korte lijntjes?

Maar soms wordt het gewoon te veel allemaal.

Zondagmiddag: wijn en een houtvuur. Tijdens het bladeren in van alles en nog wat komt er op fluistertoon vanuit het boze oog nogal wat voorbij: RTL 4 een klimaatelektricien die deurbellen verkoopt met ingebouwde zonnecel in het programma ‘Uw huis verdient het’, of wat te denken van een heel programma met, door, over en voor “Groene Moslims”. Ik lieg het verdomme niet. Het zappistool biedt geen uitkomst meer of je zou er een satelliet mee uit het zwerk moeten kunnen knallen. Hoe lang duurt het nog voordat dat die dikke van Studio Sport begint te zeiken over de footprint per doelpunt of medaille? Het geluid gaat uit tot vijf minuten terug. Ik zie Toine Huys met de zelfverklaarde hypocriet Noami Klein die even onze kant op kwam airlinen om haar alarmistische boekje te pluggen, over een Nederlands strand kuieren. Geluid aan: Huys: “de verwoestende opwarming van de aarde” Ik zap door naar schaatsen en fantaseer dat Toine en Naomi door het oprukkende water de zee worden in gesleurd terwijl op de achtergrond Hans Erren met een potlood en liniaal streepjes zet op de gevel van het failliete Kurhaus.

Het houdt gewoon niet op. Nu dan zie ik de bendeleider van de Verhofstadtgroep z’n walmende muil opentrekken in de herhaling van Buitenhof. Hij legt uit waarom het Europa momenteel scheelt aan een slordige 700 miljard investeringgelden. We hebben geen Europese energiemarkt! We kunnen Ierse wind niet naar Spanje pompen en de Spaanse zon niet naar Ierland. We gaan het er niet meer over hebben, maar Verhofstadt laat als iedere Eurofiel maar al te graag onbesproken DAT ER GEEN UNIVERSEEL EUROPEES BELANG BESTAAT. Guy is zo gek dat hij slechts één voorbeeld kan geven van de broodnodige deregulering waar Timmermans zich aanstonds aan gaat vertillen: De inhoud van onze stortbak!

Hoe positief moet een Top 1000 – liedje in godsnaam wezen om dit allemaal nog weg te kauwen?

Maar het wordt allemaal nog veel erger. Er ligt een plan op tafel dat het voor particulieren en instellingen mogelijk gaat maken van buiten TV-programma’s en formats bij de publieke omroepen te droppen.

Maak uw borst dus maar nat.

Het geluid staat weer uit. Verhofstadt zit druipend van het zweet na te hijgen van z’n tien minuten liegen. Weer heeft niemand een taart gegooid en ik ga een maand lang alleen nog maar muziek luisteren en bellettrie lezen.

Ajuus!