httpv://youtu.be/RvrmyRM_CTc

Terwijl natuurclubs met subsidie steeds meer asfaltpaden door natuur aanleggen, om zo de kans op het platrijden van adders en hagedissen te vergroten en ze maximaal te verstoren voor de beleefbaarheid is er ook goed nieuws aan het ecofront te melden. Een goede kennis, herpetoloog Edo van Uchelen meldt nu dat zijn onderzoek met camera’s bij slangentunnels bevestigt: die adders zijn zo gek niet als otters, die beslist het asfalt op moeten om zich plat te laten rijden. Ze gebruiken de tunnels echt die voor ze zijn aangelegd. Edo stuurde me dit filmpje, dat echt interessant is om te zien al gaat het niet over die K@#-windmolens of dat klimaatgez*&^%

Pardon, ik bedoel: die razend interessante en horizon-verbredende discussies over geen windmolens…. Zaterdag heeft reptielenclub RAVON in Nijmegen haar feestdag. OP het filmpje zie je de nodige slangen uit de laaglanden door de tunnels kruipen. En dat is mooi, van onze polderanaconda de ringslang tot de bijter met zijn zigzagstreep de adder. Mooi toch dat we zoiets nog in dit landje hebben?