Dat is geen Stichting de Noordzee, de ASC/MSC-opdringfirma

Dat is – vrij vertaald- geen Stichting de Noordzee, de ASC/MSC-BV opdringfirma

Mijn suggestie is dat heel Urk en alle vissers naar c.absil@gmail.com het volgende bijbelvers Exodus 20:16 sturen, het Negende Gebod, dat is dit bijbelvaste visserseiland wel toevertrouwd;

Gij zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naaste

Foei mijn lieve schat, of zijn wij je naasten niet? Ik voel toch een zekere nabijheid, zeker sinds je mijn account begluurde.. Bij Christien Absil is nee het zelfde als ja, zo blijkt vanochtend. Vandaag mogen wij namelijk het heuglijke feit beleven dat een nieuwe stichting Goodfish Foundation is opgericht die consumenten het MSC en ASC-label voor visconsumptie moet opdringen via de Viswijzer, waar vele andere standaarden bestaan voor goede vis dan wat de politiek-commercieel gemotiveerde betuttelindustrie (WNF Stichting de Noordzee) ons voorschrijft. De stichting neemt het stokje over van Absil en Co.

Wij schreven 2 maanden geleden op gezag van Kust en Zee al dat Absil en Co afstand zouden nemen van de Viswijzer, die in een andere stichting zou worden ondergebracht. Toen verkondigde Absil tegen wie het horen wilde dat dit onzin zou zijn, ‘ haha dat gekke Climategate.nl moest haar bronnen maar beter checken enz enz’ . Ook tegen onze lezer Klaas Janssen:

Beste Christien,
vorige keer was je niet zo netjes tegen mij maar ik heb een groot hart. Het is je vergeven. Ik zit met een brandende vraag: Gaat die VisWijzer nu wel of niet weg bij jullie Stichting? Ja of Nee voldoet voor mij als antwoord.
Met vriendelijke groeten, Klaas Janssen

…waarop mijn grote vriendin na lang aandringen kort en bondig antwoordde:

-Origineel Bericht—-
Van : c.absil@gmail.com
Datum : 10/10/2014 22:00
Aan : nieuwbericht@……
Onderwerp : Re: VisWijzer

Nee.

Ook overtreding Elfde Gebod
Wanneer je zoals Christien Absil gewend bent om te liegen, het zeg maar je werk is,  is nee het zelfde als ja, je ziet het onderscheid niet meer en blijft denken dat je goed bezig bent. Want wanneer Absil NIET zou liegen zou ze inzien hoe fout haar clubje is, en iets goeds doen voor de maatschappij waarmee ze MENSEN helpt, de natuur helpt zichzelf wel, hoewel dat misschien niet de natuur is die actieclubs graag willen zien. De Viswijzer is ja, wel dus ondergebracht bij een andere stichting.

Wat mij het meeste stoort is dat Stichting de Noordzee het Elfde Gebod met de voeten treedt:

Gij zult genieten

In plaats van gewoon lekkere vis van bekende herkomst moet ik ‘ Bewuste Vis’ van ze eten met geheven vinnetje, zo’n betweterige Linkse Gutfisch die onze vissers voor zijn ideologie allerlei lastendruk door de neus boort, en ze bij vangst een glossy folder uitdeelt met ‘voor een gezonde zee, hier is onze giro’ . Ook met smaakverbeteraar, kilo’s knoflooksaus valt dat zure wereldverbeteraarzweet niet uit je mond te spoelen.