Stichting de Noordzee heeft  nieuw jasje met de zelfde 3 gezusters Absil, Veraar en Van Vilsteren in het bestuur

Stichting de Noordzee heeft nieuw jasje met de zelfde 3 gezusters Absil, Veraar en Van Vilsteren in het bestuur

UPDATED:

Het miljoenenbal van de visserijsubsidies (10-15 miljoen euro voor NL per jaar) begint weer. De nieuwe architectuur van het voormalige Europese Visserij Fonds maakt dat voortaan ook lobbygroepen die 30 procent van de Noordzee willen sluiten voor visserij hier subsidie uit kunnen hengelen. En dus: Als tropische padden in het regenwoud die de regentijd voelen naderen en uit de modder kruipen, zo voelt ook Christien Absil instinctief aan wanneer ergens nieuwe subsidiemogelijkheden ontstaan, om zo groen kwakend om uw geld te voorschijn te komen.

Absil beoordeelt subsidie-aanvraag van Absil holding
We hebben het hier natuurlijk over de nieuwe Good Fish Foundation, de op 13 juni opgerichte kloon van Stichting de Noordzee waar de marketingtool voor het MSC/ASC-keurmerk de Viswijzer is ondergebracht. Christien Absil van Stichting de Noordzee is de voorzitter, SDN-marketingmeisje Maud Veraar mede bestuurslid en Margreeth van Vilsteren eveneens, en Absil erkent op de subsidie uit te zijn op zijn Absils: door het niet te ontkennen.  De nieuwe stichting heeft oneindige subsidie-mogelijkheden nu mede dankzij de fanatieke lobby van clubs als SDN het Europees Visserij Fonds in 2014 is veranderd: niet langer mogen alleen vissers uit de 6 miljard euro gemeenschapsgeld putten tot 2020, ook milieuclubs komen nu voor subsidie in aanmerking volgens de door hen bedongen criteria.

Dit fonds is voor de periode 2014-2020 vervangen door het Europees Fonds Maritieme Zaken en Visserij (EFZMV). Onder dit fonds valt ook het maritieme beleid, met onder meer als doel het duurzame gebruik van zeeën en oceanen te verbeteren.
Op 28 januari 2014 werd pas een akkoord tussen het Europees Parlement en de Raad bereikt na maandelang gesteggel over het budget en de precieze invulling ervan. Uiteindelijk wordt er voor de periode 2014-2020 6,4 miljard euro uitgetrokken voor dit fonds.

Bovendien is Stichting de Noordzee door de overheid als 1 van de toezichthouders aangewezen over dit EFZMV. Het is dus geen vraag maar zekerheid dat Christien Absil de subsidie-aanvraag van Christien Absil  zal aanbevelen…..

Oftwel: waar Stichting de Noordzee door kan om andere zoete subsidiepotten met groen gekwaak te openen, ontstaat met de Good Fish Foundation een nieuwe subsdieparaplu die bij Ursa Major (het nevenbedrijf van Vissersbondvoorzitter Johan N) en al die rond de visserij vliegende roofmeeuwen kan aansluiten om hier een hap uit te nemen. Onder het m0m van ‘ duurzaam gebruik’ kunnen ze zo met extra subsidies uit het voormalig Visserijfonds het MSC-keurmerk aan de markt opdringen, ten koste van andere duurzaamheidslabels.

Wat is de timing?

Het is december, en het Europese visserijsubsidie-regenseizoen begint, de aanvragen lopen. Al 1 dag nadat ze uit de grond kropen begint het groene gekwaak om uw geld:

Good Fish Foundation heeft geen winstoogmerk. Je kunt er zeker van zijn dat de gift goed terecht komt (….hoe dan?RZ). De Stichting heeft een overhead van minder dan 10%, waardoor alle giften worden ingezet voor de juiste doeleinden. Bij de donatie kun je aangeven of je op de hoogte wilt blijven over hoe de gift wordt ingezet. Vermeld bij de donatie, adres of telefoonnummer zodat wij je hartelijk kunnen bedanken. Good Fish Foundation o.v.v. ‘gift en NAW-gegevens’ IBAN: NL33 TRIO 0197 8784 74

In de groene hoek schieten zo de nieuwe stichtingen als paddenstoelen uit de grond, die in werkelijkheid tot slechts een handjevol mensen te herleiden zijn.