996030_429258483861357_1969334607_n

Onder het motto ‘beter (te) laat dan nooit’ begint het bij de hoofdredactie van de Telegraaf vandaag ook  te dagen, hoezeer wij door de Bende van Nijpels genomen worden met ‘Het Energieakkoord’ , ouderwets Al Gore-beleid in sociaal-economische vermomming van ‘duurzame groei’ (van onze staatsschuld): Windfetisj, ditmaal bij de Telegraaf om een reden die u vorig jaar bij onze Theo kon lezen na onder meer ZIJN gesprekken met Kees den Blanken van WKK-belangenclub Cogen. Excuses dus aan de vaste climategate-lezer die nu moet gapen: zzzzz, alweer? We moeten het even melden…

Er staat al een megavermogen aan relatief schone energie-opwekking opgesteld bij tuinders genaamd Warmte Kracht Koppeling (WKK) waarbij de verwarming van kassen met gas tegelijk betrouwbare stroom voor vele echt bestaande huishoudens opwekt (dus niet de fictieve huishoudens bij wisselvallige windenergie). WKK mocht niet in het Energieakkoord.

Waarom zit WKK niet in Energieakkoord? Omdat dit niet van Greenpeace mag….
Door een combi van hogere gasprijzen ten opzichte van steeds goedkoper steenkool, en de megasubsdies voor het dumpen van windstroom renderen die steeds minder, daarom staan ook nieuwe gascentrales wat kapitaalvernietigingkje te zijn met mega-afschrijvingen voor nutsbedrijven tot gevolg. Het is Den Blanken eindelijk gelukt de Telegraaf van dit schone feit op de hoogte te brengen, en het feit dat als je puur naar kosten en CO2-besparing kijkt je beter die tuinders wat geld kunt toestoppen om hun WKK draaiende te houden, dan 4-5 maal duurder subsidieren van windboeren, die naast lucht verder niets produceren.

Die WKK mocht niet in het Energieakkoord, omdat Greenpeace met offshoreboer Van Oord in ons land het energiebeleid bepaalt en de wijze waarop wij een geschatte 50-100 miljard euro gemeenschapsgeld voor niets over de balk smijten, de grootste staatsuitgave in de geschiedenis van het Nederlands Staatsbestel. Ik zou willen dat ik overdreef, maar het is Joris van Wijnhoven van Greenpeace die uw vakantiegeld van 500-1000 euro uit uw portemonnee mag graaien voor zijn groene ideologie, zo lezen wij letterlijk verder op in het artikel ‘windpark op zee gebakken lucht’ :

In de duurzame beweging is grote weerstand tegen het subsidiëren van elke vorm van fossiel, ook al bespaart die veel goedkoper CO2 dan wind of zon. „WKK draait op een fossiele brandstof en hoort dus niet thuis in het Energieakkoord,” zegt Joris Wijnhoven van Greenpeace.

Nou, dan doen we het dus lekker niet. Het mag niet van Joris.

Het Energieakkoord kwam door de Kamer, voorzitter Wiebe Draijer zwaaide af als topman naar de Rabobank, en Ron Wit die names Natuur en Milieu ons met een nog hogere staatsschuld opzadelde kreeg een hoge functie bij subsidievangend Eneco. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Pure technologische schoonheid en welvaart: aardgas uit eigen bodem

Pure technologische schoonheid en welvaart: aardgas uit eigen bodem

Hallo wakker worden: biomassa-subsidies vele malen duurder en erger
Iedereen die Climategate.nl volgt of de Groene Rekenkamer kent wist dat kortom al lang.Wij schreven verder in mei al hoe biomassasubsidies (minstens zo belangrijk in Energieakkoord) een duur fiasco zijn met extra milieuschade: vertragingsfactor van minstens een jaar, dus in mei 2015 leest u het in de krant van Wakker Nederland. zzzzzzz, huh, oh neu echt… Al die aandacht voor de wind, zou je doen vergeten dat de HELFT van onze papieren energiedoelen uit het bijstoken van bos en andere bio moet komen, en in 2010 al kwam.

Komt De Telegraaf ook nog met de ‘ onthulling’ dat we het gros van ons opgepompte aardgas per jaar aan het buitenland verpatsen om het gat in de hand van de overheid te stelpen en de aandeelhouders van Shell/Exxon met tevreden glimlach achter te laten? Staat gewoon in de CBS-staten….