RZ14velduilen

Het gebeurt niet vaak, dat je tijdens het bloggen even naar buiten kijkt, een slok koffie neemt, nog een keer kijkt en in de boom voor je huis een velduil naar binnen ziet gluren, terwijl een clubje andere velduilen rond je huis door de lucht danst, zomaar boven de woonwijk in Langweer. Zo rond het middaguur dus wel. Ik rende in mijn hemd met camera naar buiten, en fotografeerde een aantal.

Het zijn de sierlijkst vliegende uilen, die als ballerina’s door de lucht dansen met hun veel te lange vleugels. Ze zijn absoluut niet schuw, maar komen zelfs op je af vliegen om je op te nemen in hun oranje ogen, hun kop meedraaiend als ze over dansen.

Het extreme muizenjaar trekt ze nu naar het Friese platteland en ik zag vorige week al een velduil over waaien. Nu dus een clubje van 8-10. Ik hoop er nog veel meer te zien, en heb nu een extra excuus om op deze grauwe dag de prairie in te trekken.

Velduil bekijkt blogger...

Velduil bekijkt blogger…