Texel 2012

Texel 2012

In Wageningen World wordt de anti-wetenschappelijke alarmist Arnold van Vliet in het zonnetje gezet die de ‘warmste jaar ooit’ -mantra weer uit de kast trekt, nu voor 2014. Van Vliet ging in Wageningen studeren omdat hij alarm wilde slaan over het milieu, niet omdat hij nieuwsgierig was naar hoe de natuur werkt. Mondiaal gezien kunnen we zijn mantra nu alvast ontkrachten met metingen uit satellieten, zie hieronder.

UAH_LT_1979_thru_November_2014_v5

We herinneren ons ook nog de grafiek van de temperatuurtrend van het afgelopen decennium.

De-Bilt-2001-2010

Die was vlak, danwel licht negatief, zie grafiek. Laten we dus vooral bij de feiten blijven….Wanneer begonnen de meeste accurate metingen ook maar weer? Aan het einde van de Kleine IJstijd….Ten opzichte van de zeer koude Kleine IJstijd, de koudste periode van het Holoceen, is het niet verwonderlijk dat het nu warmer is dan ooit sinds die koude peri0de.

Meningen kunnen ons gestolen worden, blijf bij de metingen.