De eikenwal met dassenburchten voor vernietiging

De eikenwal met dassenburchten voor vernietiging

Net kwam de milieupolitie langs om mij als getuige te horen in de zaak tegen vernieling van dassenburchten op landgoed Eijsingastate door een stel proleten met net iets te gemakkelijke toegang tot de kettingzaag en te weinig kennis van/affiniteit met de natuur. Volgens mij hebben we een goede zaak met onweerlegbaar bewijs, dankzij het feit dat ik ook VOOR de vernietiging de burchten op de gevoelige plaat vastlegde, dat RTL Nieuws ze al filmde en dat ik na de vernieling alles nog even goed vastlegde. Ik heb de zaak aan Das en Boom overgedragen, die daarna weer contact opnamen met de milieupolitie.

Ik erger mij mateloos aan de proletarisering van Nederlanders, hun smetvrees, hysterie en gemakzucht die er toe leidt dat ze hun tuinen verpieteren tot versteende binnenplaats van een kerncentrale. Schoon en veilig. Tegelijk smijten we met miljarden euro’s subsidies richting natuurclubs die beweren dat ze de natuur helpen, zonder resultaattoetsing. We besteden miljoenen euro’s aan dure ecoducten, haasje-overs en tunneltje onders voor obscure beestjes. Geven weer 13,5 miljoen euro Postcodeloterijgeld aan groene clubs die het Haringvliet willen verbouwen naar hun ideaal. Hoe kan het dan dat we er niet in slagen om voor 0,0 euro kosten een leefgebied intact te laten voor wildlife waar mensen dagelijks van genieten?

Hoe kan het dat landschapselementen waar dhr Eijsinga waarschijnlijk eerder SNL subsidies voor kreeg beslist in de open haard van Foekje en Sjoekje Oegema moeten belanden na te zijn gerooid door wat Empatec-types met onpeilbare leegte in hun ogen, waar ze als landschappelijke waarde beduidend meer nut hebben?

RZ14Aanklacht Eijsinga2 RZ14Aanklacht Eijsinga3 RZ14aanklachteijsinga dassenburcht graafsporen RZ14aanklachteijsinga dassenburcht RZ14aanklachteijsinga dassenburcht3 RZ14aanklachteijsinga dassenburcht4 RZ14aanklachteijsinga dassenprent