Waar is het 'groen' gebleven bij groene energie....

Waar is het ‘groen’ gebleven bij groene energie….

Ondernemers uit het Siberie van Nederland, Stadskanaal dienen volgens RTV Noordoost, een counterplan in, dat Kameraad Henk Kamp zijn turbine-ambities wind uit de zeilen moet nemen onder het motto: met tegengas alleen komen we er niet in Groene Heilstaat 2.0 waar papieren doelen belangrijker zijn dan mensen. En waar ook de VNO-NCW werkgeversorganisatie meer bezig is met Urgenda-proza over circulaire economie en Het Klimaat dan met de zorgen van echt bestaande mensen.

Zij willen 250 hectare siliciumwoestijn/zonnefarm bouwen in plaats van de 50 gigamolens die Kamp wil, en die volgens hen over 10.000 hectare visuele impact zouden hebben. Er gaan hier bij mij in Dogville Boerghanistan ook al geluiden in die richting: boeren die met zonnefarms subsidie willen oogsten. De minst kwade weg, en het is beter dat bewoners ZELF over hun eigen omgeving mogen besluiten. Maar….Zie allereerst deze grafiek van de metingen van de zeer wisselvallige opbrengst van een zonnefarm bij Brussel en stel jezelf de vraag: kan energie die afhankelijk is van het weer een stabiele energiebron vervangen? Of hooguit een aardige aanvulling zijn..

opbrengst zonnefarm in november

opbrengst zonnefarm in november: waarom is iedereen altijd zo blij in Nederland als de zon schijnt? 

Waar je normaal gesproken zonne-energie op landbouwgrond benut om dit met CO2 om te zetten in landbouwgewassen, kadootje van de natuur, ga je nu honderden hectares grond biodiversiteitvrij maken (zijn boeren ERG goed in) en dan met zonnepanelen beleggen. Is het niet beter om onbenut oppervlak op de daken van bedrijventerreinen eerst te benutten, vraag ik me dan af…Ik las op Rijksoverheid.nl dat er tussen 2010 en 2020 nog 30.000 hectare van die afzichtelijke blokkendoos-woestijnen bij komen: zet dan daar panelen op. Waren we geen overbevolkt land met 17 miljoen mensen? Wss er niet een naar 9 miljard zielen groeiende wereldbevolking die voedsel nodig heeft, dat ergens verbouwd moet worden.

Je zou denken dat eten toch belangrijker is voor mensen. En het Energieakkoord lost een probleem op dat niet bestaat. De winning van Groningengas kan wel gehalveerd en dan dekken we nog steeds volledig het domestische gasgebruik, en verder liggen nu nieuwe centrales steeds stil dankzij overcapaciteit op de energiemarkt.

Groene energie is energie die ten koste van het groen gaat

Groene energie is energie die ten koste van het groen gaat

Kameraad Henk Kamp van Ecomarxistische Eenheidspartij VVD is vooralsnog vastbesloten: die gigaturbines MOETEN bij Stadskanaal komen. Want De Doelen komen anders in gevaar van het met de groene Leninisten van Greenpeace (….) gesloten 5 -jarenplan Duurzaam Avondland- ook wel Energie-akkoord genoemd. Het Politbureau van alle verenigde Eenheidspartijen (PvdA, GristenUnie, CDA, Groen Links, VVD)  prees hun Grote Kameraad daarom al om de zeer grote zelfbeheersing en grootmoedigheid die hij jegens de opstandige Stadskanalers betrachtte.

RZ11Grun3