Betaald met windmolensubsidies

Betaald met windmolensubsidies; foto van 9 2 5

Terwijl de Greenpeace-gezinde Volkskrant windmolensubsidies en biomassasubsidies bejubelt in een editorial van Xander van Uffelen, zijn bij 9- 2- 5 nog  journalisten die eens kritisch kijken naar de belastingmiljardenfraude die het Energieakkoord heet: de miljarden euro’s subsidies die richting spinoffs van het failliete Econcern (van Trouw Duurzame 100 Ad van Wijk) onder andere naam als Typhoon stromen. Dat kreeg groen licht van Henk Kamp voor een windfarm boven Schiermonnikoog, waarbij de aandeelhouders meer dan 4 miljard euro subsidies tegemoet kunnen zien. Arno Wellens van 9 2 5 vroeg gewoon KVK-stukken op en zag hoe Typhoon via schaduwfirma’s de directeur van failliet Econcern Dennis Lange met windmolensubsidies aan een kapitaal pand op de Herengracht helpt, ter waarde van miljoenen euro’s. Daar ligt nu beslag op voor 6 miljoen euro.

Lees dat artikel.  Hulde voor Arno Wellens van 9 2 5, dat is journalistiek!

Bedenk verder dat Ed Nijpels commissaris was bij het gefleste Econcern, en dat hij nu bewaker is van het Energieakkoord dat aan de spinoffs van dat Econcern als Darwind en Typhoon nu weer de miljarden subsidies mag toeschuiven.