Bron: Nederlands Donateurs Panel

Bron: Nederlands Donateurs Panel

Hoe jonger, hoe naïever zo blijkt uit deze grafiek van het Nederlands Donateurs Panel dat ieder jaar 4 maal peilt of, en hoeveel mensen aan een club geven die zichzelf als goed doel profileert. De jeugd laat zich het makkelijkst geld aftroggelen door Postcodeloterij-lievelingen. Zoals het Wereld Natuur Fonds, dat vindt dat Chinezen geen bos mogen kappen vanwege de panda, maar dat tegelijk de massale houtkap voor biomassaverbranding in eigen land steunt via het Energieakkoord.

Het was onder  VVD-kabinet dat het 50-100 miljard euro kostende Energieakkoord werd opgelegd. Onder aanmoediging van ‘het goede doel’, te weten 18 clubs als het WNF die zich in hun marketing profileren als ‘natuur en milieu-organisaties’. Mijn leeftijdscategorie heeft duidelijk minder illusies over hun bedoelingen: het gaat ze om geld en invloed.

Het is niet beslist ‘hoe ouder hoe rechtser’, wie van U zou nu nog ooit VVD willen stemmen?

Want wat is rechts nog in dit land, wat graaiende plezierpolitici die beleid baseren op klimaathysterie in de krant, hun zakken vullend voor een heuvel met wat windmolens er tegen.

Als ik JC Bloem mag vernijpelsen, domweg gezond, gezegend en vrij bloggend aan de Vierstrastraat.

RZ15roodborstIk geloof niet in organisaties, maar wel in mensen die een mooi ambacht uitvoeren, die een goede winkel met vers eten hebben, zoals de slager in mijn dorp, of zoals palingroker Harm Kay die ik vorige week opzocht. Of de frisse ondernemers die met een ambachtelijke bierbrouwer in Veenhuizen een in verval geraakt veenkoloniegebouw ombouwen tot succesvolle kleine brouwerij met de lekkerste tripel van het noorden: Maallust. Met je consumptie steun je zo een goed bedrijf: win win, in plaats van gewin voor goede doel- losers. Vissers, buitenlui, goede jagers die weidelijk jagen en iets voor de natuur terug doen. Is dat niet een veel beter doel voor je geld, dan die wereldverbeteraars met hun op leugens gebaseerde abstracties?

Die werken altijd zo: via campagne-hysterie en media druk op de overheid leggen, zodat er subsidies vrijkomen. Ieder zijn verdienmodel…

U kunt overigens HIER Natuurmonumenten opzeggen, en HIER kun je het Wereld Natuur Fonds opzeggen.

Wat heeft ‘overbevissing’ met klimaat van node? Allen van dezelfde corrupte bron
Zie hieronder de top 10 abstracties, die een ‘goed doel’ zouden zijn.Volgens het Nederlands Donateurs Panel zou ‘klimaat’ een belangrijke prioriteit hebben, maar zie: ze gooien klimaat op 1 hoop met ‘milieuvervuiling’ ontbossing en zelfs ‘overbevissing’: kortom de propaganda-items van ‘het goede doel’ . Terwijl CO2 geen milieuvervuiling is maar het bos juist helpt beter te groeien, en de biomassa-business door klimaatBELEID juist ontbossing drijft, net als de palmolie-business, en terwijl de windmolens -die het Wereld Natuur Fonds overal wil – in Duitsland per jaar een kwart miljoen vleermuizen uitroeien, dat is agenda-item nummer 10.

En terwijl overbevissing in de Noordzee voor de belangrijkste doelsoorten al tot het verleden behoort. De vraagstelling van het Donateurs Panel toont hun volmaakte onkunde op milieugebied en incompetentie om mensen vragen te stellen over beleidsprioriteiten.

En hoeveel kinderen leven op straat in Nederland, of bedoelen ze jonge straat-Marokkaantjes die de buurt terroriseren?  Als er al onderzoek naar ziektes moet komen, dan is dat naar de pathologische leugenachtigheid van clubs als Stichting de Noordzee, WNF, Natuurmonumenten, en andere clubs waar men zo volledig eerloos mensen een rad voor ogen draait voor eigen gewin.

Dokter Rypke is alvast begonnen. Wie aan mij doneert weet zeker dat het goed terecht komt: zoals bij de wereldverbeterende brouwers van Brouwerij Maallust. Wat is dat spul lekker!

Klimaat relatief te hoog dankzij foutieve vraagstelling

Klimaat relatief te hoog dankzij foutieve vraagstelling