Unknown

Vanochtend lag de hele Randstad lam dankzij een defect in een hoogspanningsstation  in Diemen. Zo vierde de Randstad alvast feestelijk Earth Hour. Morgen 28 maart wil het Wereld Natuur Fonds alle lichten uitzetten voor Het Klimaat. Nederland is altijd al pro milieu geweest, en Tennet kon blijkbaar niet langer wachten. Nu vierden we alvast urenlang Earth Hour met in treinen opgesloten passagiers, Hilversumse mediastilte, het afblazen van rechtszaken, noodvoorzieningen in ziekenhuizen.

Tennet en Liander waren een dagje te vroeg in hun klimaatijver

Tennet en Liander waren een dagje te vroeg in hun klimaatijver

De kans op dergelijke blackouts neemt toe bij groter aandeel wisselvallige windenergie in de stroomvoorziening, zo toont voorbeeldland Duitsland. Hier moest Tennet na de Energiewende- het afschakelen van 8 kerncentrales en groei labiel windmolenvermogen- het jaar daarop 4 maal vaker ingrijpen om een blackout te voorkomen.

Voor de ijsbeer. Hoe lang geeft U onze economie nog?RZ08posterbeer-300x234