john-christy-climate-change-chart-0a201a1637955761

Een kwart eeuw geleden vonden John Christy en Roy Spencer van de Universiteit van Alabama een trucje om uit satellietmetingen de gemiddelde temperatuur op aarde af te leiden, die je in bovenstaande grafiek ziet. Dat zou een minder vervuilde bron van temperatuurmetingen zijn volgens hen, dan de metingen met thermometers op het aardoppervlak. Met enige regelmaat publiceren we de update van metingen van Spencer hier.

De Pauze
Uit hun satellietmetingen bleek vervolgens al dat het niet zo’n vaart met de opwarming liep als sommige klimaatmodel-mensen riepen. In deze grafiek zie je hoezeer de metingen uit de pas lopen met de voorspellingen van een gemiddelde uit de KNMI Climate Explorer. Is dat niet dat dure miljoenenspeeltje in De Bilt dat zich via alarmisme in de pers moet uitbetalen richting haar financier; de overheid? Dit is niet mijn terrein, dus wie weet het?

Dat verschil tussen metingen en de mening van klimaatmodelleurs is wat de koude kant van het opwarmingsdebat ‘De Pauze’ noemt: het feit dat de aarde veel minder opwarmde dan voorspeld door klimaatwetenschappers met een gebrekkig begrip van het complexe klimaatsysteem. Een feit dat zelfs de warme kant van het debat nu – meestal zo bedekt mogelijk- erkent.

Dus wil men de ‘verdwenen’ warmte nu onder het tapijt schuiven.

Bij links moet je iedere vrouwenscheet bewieroken als parfum. Ik lees liever Schopenhauer

We moeten  iedere vrouwenklimaatscheet bewieroken als parfum, anders raken ze ze direct ontmoedigd in hun emancipatiestrijd. Maar een kutboek blijft een kutboek

Er is bij ons 100 procent consensus
Jan Paul van Soest kwam zo al met Chinese stofdeeltjes aanzetten om achterblijvende opwarming te verklaren. Anderen roepen nu dat de warmte dan vast diep in de oceanen is verdwenen. En zo circuleren nog vele indirecte erkenningen van het feit dat de ‘lukewarmers’ zich door het meeste bewijs gesteund weten. De mens heeft EEN invloed maar die is niet allesbepalend. Wat dat betreft horen wij bij Climategate.nl ook bij die beroemde 97 procent consensus: de mens beïnvloedt het klimaat. We vragen ons zelfs af wie die 3 procent dan zijn….Spencer niet, Christy niet, zelfs aartsscepticus Richard Lindzen niet…

Maar wij hebben geen CO2-aflatenhandeltje te verkopen of windmolens in de vitrine staan, zoals Tjerk Wagenaar van Natuur en Milieu. Of een vage behoefte anderen onze ideeën op te leggen van ‘ de betere wereld’ met de overheid als pressiemiddel, type Naomi Oreskes/monsterlijke feminist-activisten met meters okselhaar. Of door Marco Visscher als nep-intellectueel ontmaskerde Naomi Klein, die het bij de progressieve nepintellectuelen van de Volkskrant zo goed doet. Soort zoekt soort. No Logica zou ik haar klimaatbestseller noemen.

Dus bij afwezigheid van andere agenda’s: slaan we geen paniek. Als u het niet erg vindt.

Pauze? Of deze zich doorzet is nog maar de vraag

Pauze? Of deze zich doorzet is nog maar de vraag

Al 8 jaar geen significante trend in afname zeeijs Noordpool
Een zelfde ‘pauze’ lijkt zich ook te voltrekken bij de terugtrekking van het zeeijs in het arctisch gebied, waar afgezien van het dieptepunt in 2013 al 8 jaar de afname niet doorzet. Dus waar de Rijks Universiteit Groningen dan claimt dat ijsberen zich door terugtrekkend zeeijs storten op ganzeneieren, hadden wij een simpeler en meer waarschijnlijke verklaring, die Noorse biologen vonden: ijsberen vinden ganzenei gewoon erg lekker. Ze vraten zich er in de jaren ’80 ook al mee rond. Net als die ‘verdrinkende ijsberen door Global Warming’ uit de film van Al Gore. Ze kunnen wel 600 kilometer zee overzwemmen. Maar soms verdwaalt er 1. Al Gore zei: die beer verdrinkt door Global Warming.

Wij zeggen: er zijn ook ijsberen met pech.

 

.. Al Gore klimaatpaniek in schoolboeken VWO Engels. Er zijn gewoon ook ijsberen met pech

.. Al Gore klimaatindoctrinatie in schoolboeken VWO Engels. Er zijn gewoon ook ijsberen met pech

U, bezoeker van Climategate.nl bent onze welkome gast, niet ons adverteerdersproduct
Tsja. Wij als bloggers hebben een ander voordeel, dat onze onafhankelijkheid bevordert. Voor ons bent u lezer geen product dat wij aan onze adverteerder verkopen, zoals bij de Volkskrant of het tussen de sterblokjes gepropte NOS-journaal. U bent deelgenoot van ons internetdorpje waar lezers komen en gaan. Je kan reageren als je andere feiten aandraagt. Weerleg ons maar… Bij een fout corrigeer ik graag, want waarom iets beweren waarvoor bewijs ontbreekt?

Of  doe gezellig met ons mee, als groep die zich niet langer laat gek maken door de ondergangsretoriek van de milieubeweging.

De pure klimatologie is overigens het onderwerp voor Marcel en Theo, en onze ubersceptische Hajo, cum laude in Wageningen afgestudeerd op klimatologie, maar nu vooral bezig als paleo-sporter en wintersport-entrepreneur. Ik doe de ecologie. Bij klimaat weet ik als klimagnost alleen wat de metingen zijn, de verklaringen zijn anderman’s specialisme.

De bezoekers van ons gallische dorpje op internet

De bezoekers van ons gallische dorpje op internet

  • Voor alle bewoners van het eerste uur, bezoekers en supporters van Climategate.nl nog even bijgesloten een andere grafiek: we blijven gestaag groeien. De laatste maand zitten we tussen 1500 en 3000 bezoekers per dag. Dat is onze ‘pauze’, liever zien we zo’n stijging als de klimaatmodellen voor temperatuur voorspellen.
  • Wat vindt u? Misschien moeten we onze bezoekersaantallen door het KNMI laten bewerken in hun klimaatmodel? Schieten ze omhoog dankzij de extra CO2! Of zitten onze extra bezoekers nu diep verstopt in de oceanen? We meten ze alvast niet.

Deel ons met je feestboekvrienden en zeg het voort: lees Climategate.nl.
Laat je niet langer voor de gek houden door die zelfbenoemde kwaliteitssukkels van mainstreammedia, die hun wereldbeeld laten dicteren door de Postcodeloterij/milieubeweging en de beleidsbureaucratie met de academici die in leeftocht van deze bureaucratie afhankelijk zijn.

En verder: het is Goede Vrijdag, dus nog even een stemmige foto van de lijdende Jezus Christus, die de dood zal overwinnen, gemaakt bij West Vleteren in de Vlaamse Westhoek. Zet het intro van de Johannes Passion er keihard bij op en bedenk dat het Bach was die de Metal heeft uitgevonden. Mijn eerste ontmoeting met Bach vond ook plaats op een CD van Megadeth. (Killing is my business, kopieert een stukje van de Fuga in D)

Amen.

RZ15jezus (5)