Kamerleden werden Klimaatklapvee dankzij Postcode Loterij campagne-miljoenen

Schoolkindjes manipuleren met HIER

Schoolkindjes manipuleren met HIER

De Nationale Postcode  loterij spendeerde direct (klimaatbureau HIER 6,8 miljoen euro +13 miljoen Hier-projecten) en indirect tenminste een half miljard euro’s aan de bewerking van Kamerleden tot klimaatklapvee. De hoogte van klimaatbedragen via loterijen kun je berekenen door Postcode Loterij-uitkeringen op te tellen van clubs die het klimaatalarmisme salonfahig maakten in NL. Ik heb het boek ‘De Mannen van de Droomfabriek’  van Ineke Holtwijk uitgelezen. Daar staan op de laatste bladzijde alle door de loterij uitgekeerde gelden opgeteld.

Milieudefensie (30,4 miljoen euro loterijgeld) gebruikte HIER-klimaatcampagnegeld bijvoorbeeld voor lobby voor een Klimaatwet., we kregen een ‘groene’ kieswijzer. Urgenda van Jan Rotmans kreeg 2 miljoen euro om academisch verantwoord klimaatrevolutie te prediken. Hij ontvangt nog steeds loterijgelden.

Operatie Grauw aan het Groen
Het Klimaatbureau Hier ontstond in het kielzog van de komst van klimaatprofeet Al Gore naar Nederland in 2006. Het was bedoeld om het tv-kijkende grauw met de zelfde marketing-trucs als de Postcode Loterij aan Groen te krijgen. Boudewijn Poelman’s Nationale Postcode Loterij bouwde zo met Joop van den Ende’s klapvee-tv al succesvol met 4,4 miljard euro de zogenaamde ‘goede doelen’ om tot loterij-reclamezuilen. Poelmann koos ‘het milieu’ omdat dit een gat in de loterijmarkt was.

Nu snap je beter waarom iedereen van links tot rechts het verbranden van miljardensubsidies MET NEGATIEF MILIEU-RENDEMENT (zie KNAW-rapport biomassa) als ‘normaal’ ging beschouwen, en iedereen verdacht die dat ter discussie stelt: Met dank aan de miljoenenpropaganda van de Postcode Loterij. 

Klimazisme waarvoor Goebbels zich zou schamen. De leeglopende aarde laten oppompen door schuldbewuste klimaatjugend

Screenshot van loterij-ontvangers klimaatstraatfeest en Rotterdams Miliecentrum. Klimazisme waarvoor Goebbels zich zou schamen. De leeglopende aarde laten oppompen door schuldbewuste klimaatjugend

Klimaatklapvee, dit zaakje stinkt!
Zodat de Tweede Kamer zonder 1 kritische vraag het 100 miljard euro’s kostende (wind en biomassa-) Energieakoord doorslikte van loterij-benificienten Greenpeace (57 miljoen euro/2014) en Natuur en Milieu (37,8 miljoen/2014). Het Wereld Natuur Fonds kreeg al 321 miljoen euro en deed mee met HIER, evenals HIER-supporter Natuurmonumenten dat al 357 miljoen euro kreeg.

douchenEn voor 12,6 miljoen euro loterijgeld ging ook Hivos gekke dingen roepen over ‘het klimaat’: we zouden met KORTER DOUCHEN kindjes in Afrika helpen…. waar Oxfam Novib (347 miljoen euro/2014) dat al langer deed. Ook Ruud van Beusekom van Vogelbescherming Nederland ging voor loterijgelden (41 miljoen euro/2014) plots roepen dat ‘klimaatverandering de grootste bedreiging is voor vogels’. Klimaatbeleid is dat alvast in het NU zo beschrijft the New Yorker in ‘Carbon Capture, has climate change made it harder for people to care about conservation’. 

Of je nu aan een lul leert zuigen of een spaarlamp draait....

Of je nu jeugd nu aan een lul leert zuigen of een spaarlamp leert draaien….geheel rechtenvrij via google overgenomen in ruil voor alle subsidies die jullie mij afhandig maken via het Energieakkoord: Ze oogt een stuk sympathieker dan mij, bebaarde vage boswachter en is dat ook ongetwijfeld. En mijn boodschap voelt ook nog eens vervelend….Dus is het niet waar

Verkoop groen aan het grauw 
HIER was bedoeld om Groen – de schuld en boete-variant van Al Gore- bij het grauw aan de man te brengen. In het kielzog van Al Gore’s komst naar Nederland. Op de zelfde wijze als de eerbiedwaardige Postcode Loterij het gokken door de strot duwt met het ‘goede doel’ als excuus. Met bekende tv-gezichten die de belangen van windmolen-subsidiemiljonairs zo een vertrouwd gezicht moeten geven, toegespitst op de doelgroep.  

Zoals HIER-hoer Sophie Hillebrand, die bekend werd door minderjarige meisjes via BNN te leren hoe je effectief lul zuigt op kosten van de belastingbetaler. (###ken doe je Zo!)Nederlandse meisjes zijn alvast bedreven pijpers, met dank aan de publieke omroep, al leerden ze het al via internet. Zonder kokken tot het huichje! Climategate-lezers, zeg ‘Sophie bedankt!’. 

 • En nu krijg ik als schrijver vast de beschuldiging dat ik onfatsoenlijk ben…(?????????!!!!!!) 

Screen Shot 2015-04-01 at 10.03.25Voor HIER/Greenpeace leerde Hillebrand de jeugd een spaarlampje draaien, ook een technische handeling: help het klimaat in een handomdraai. In een land waar je met belastinggeld Deep Throat moet hebben gezien, daar kan je ook windmolens deep throaten. Dat had de eerbiedwaardige realist Poelmann goed gezien!

 • Punt van informatie: dankzij spaarlampen belandt tonnen extra kwik in het milieu, al in lage doses zeer zeer giftig. Terwijl CO2 een onmisbare plantenmeststof is, waarvan de toename tot de 400 ppm nu tot vergroening van de woestijnen helpt leiden, bossen beter laat groeien, landbouwopbrengsten verhoogt.

Maar dankzij alle miljoenenpropaganda vindt u mij nu verdacht. Omdat u via massamedia is afgeleerd zelfstandig te denken (op basis van waarneming en bewijs). En ik heb geen tieten (nou ja, cupje AA aan spierweefsel) en Prodentglimlach. Dat werkt ook tegen me, zoals ik bij een lezing in Utrecht voor de Vereniging Onderzoeksjournalisten VVOJ stelde.

Poelmann kocht Clinton voor 22 miljoen euro

Poelmann kocht Clinton voor 22 miljoen euro; screenshot site van loterij-reclamezuil Vogelbescherming

Postcodeloterij grootfinancier klimaatsubsidie-toucheurs en handel CO2-aflaten
Het Klimaatbureau HIER van ex WNF-man Sible Schone heeft nu Essent als hoofdsponsor, en krijgt geen loterijgeld meer. Recent tuinden onze massamedia nog in Schone’s marketingtruc van ‘echt groene stroom’: stroom waarvan zijn Nederlandse sponsoren meer profiteren.

Essent is de aan RWE verkochte energieboer die al ruim 4 miljard euro biomassasubsidies toucheerde. Om met extra CO2-emissies bos bij te stoken in de Amercentrale. Zo haalde Nederland op papier haar 10- procent ‘duurzame’ energiedoel, zo schreef ik al voor FD Energie Pro. Poelmann gaat ook prat op contacten met Bill Clinton. Diens loyaliteit kocht Poelmann met 22,3 miljoen euro loterijgelden aan zijn Climate Foundation.

Poelmann sponsort ook de Climategroup, steenrijke ‘non profit’ -consultants die windmolens verkopen (8,7 miljoen euro/2014) en CO2-aflaten. En de Carbon War Room (7,55 miljoen euro/2014) die dat zelfde doet. Of zien we in de klimaataflaten-handel  de hand van ex-priester Simon Jelsma? 

Bovenvermelde loterij-reclamezuilen Greenpeace en Natuur en Milieu clubs bepalen via het Energieakkoord van Ed Nijpels dat wij per 2020 liefst 500 tot 1000 euro extra voor onze energie moeten betalen om windmolens te planten. Terwijl deze in het huidige energiesysteem GEEN milieuwinst geven, zoals Tjerk Wagenaar van Natuur en Milieu mij SCHRIFTELIJK bevestigde. Er blijft geen gram fossiele energie extra in de grond zitten. En in het emissiehandelsysteem van Europa trekt Nederland hooguit de kosten van klimaatbeleid naar zich toe.

een andere vorm van miljoenenjacht onder het motto van non-profit met riante nonprofit-salarissen

screenshot Carbon War Room site: een andere vorm van miljoenenjacht onder het motto van non-profit met riante nonprofit-salarissen met internationale non-profit buffetten vanuit riante non-profit kantoren

 

 • Dat je het even weet Boudewijn. Je kunt je vrienden missschien kopen. Maar mijn gezonde verstand kun je niet wegkopen met alle loterijmiljoenen van de wereld. Al zal je eerste reactie vast zijn van ‘aah, dat is zo’n nee- zegger’. Met nee zeggen tegen de verkeerde dingen is niets mis, je grenzen aangeven. Zoals ik in een interview met Vrij Nederland stelde afgelopen december: de klimaatgekke milieubeweging is  de grootste vijand van de bestaande natuur in het hier en nu geworden.

DE aanleiding om verder sceptisch te zijn over deze wereldrondvliegende aarderedders lees je HIER. Clinton vloog even om, zodat hij Boudewijn’s klimaatmiljoenen kon toucheren (blz 347 ‘De Mannen van de Droomfabriek’, die  De Volkskrant aanhaalt:

Clinton werd ingeluid door Boudewijn Poelmann van de Nationale Postcode Loterij als een ‘unieke icoon van wereldleiderschap’. Later gaf de directeur van de loterij zijn gast een miljoen euro voor de Clinton Foundation, te besteden aan het Klimaatinitiatief om veertig steden op diverse plaatsen in de wereld CO2-neutraal te krijgen. Daaronder is behalve Parijs en Londen ook Rotterdam. (vooral via CO2-aflaten en symboolpolitiek RZ)

Voor zo’n bijdrage wilde Clinton wel even omvliegen tussen de post-tsunami-activiteiten in Azië en een diner in Duitsland.(CO2????) De Postcode Loterij beleefde daardoor zijn finest hour: want wie deze man als spreker binnenhaalt, krijgt geheid een meeslepend verhaal met een boodschap. Genodigden als Ruud Gullit glunderden, maar ook bankiers en bestuurders, onder wie minister-president Balkenende, zaten op het puntje van hun stoel.

Klimaatverandering ondermijnt de beschaving, is de basisstelling van Clinton

Het alternatief van Climategate.nl voor windmolenpropaganda

Het alternatief van Climategate.nl voor windmolenpropaganda

Het Climategate.nl alternatief voor Boudewijn: doe het anders!

 • Als Boudewijn Poelmann toch nog wroeging krijgt: ik weet een veel beter en positiever project. Gebruik de loterijmiljoenen om bedrijventerreinen te vergroenen. Alle bedrijfsdaken vol met zonnepanelen (zijn die molens minder nodig) of sedum, en bekleed alle blinde muren van die grauwe bedrijfshallen met groen voor de vogeltjes, bijen en vlinders, vegetatie. Bouw die desolate bedrijfsterreintjes om tot de mooiste landschappen van NL met wildlife onder onze neus.
 • Je kunt daar het budget van het Wereld Natuur Fonds en de Peace Parks Foundation voor aanwenden. Die zijn toch volslagen ineffectief en enkel voor zichzelf bezig, zie mijn onderzoek ‘Het Wereldbestuurfonds’. Wanneer ik Holtwijk mag geloven, stoor je jezelf gigantisch aan clubs die enkel geld oppotten om zichzelf draaiend te houden.
 • En klimaatklapvee, dat is toch goed gevonden?
 • Lees waarom uw klimagnost kritisch is in Vrij Nederland

  Lees waarom uw klimagnost kritisch is in Vrij Nederland; wij willen waarheid spreken dat het gedrukt staat

Door | 2015-04-02T11:43:06+00:00 2 april 2015|11 Reacties

11 Reacties

 1. Joris van Dorp 2 april 2015 om 11:10- Antwoorden

  Sterk artikel. Nuttige informatie. “follow the money”

  Het is wel de wrede ironie van de eeuw dat de op zich begrijpelijke en nobele zorgen om het milieu zijn misbruikt als middel om de maatschappij voor miljarden te beroven en met dat geld het milieu juist nog verder te verkrachten. Orwelliaans en Kafkaiaans tegelijk.

  Toch zie ik lichtpuntjes. Overal zie ik het begin van een beweging terug naar de ratio en de volwassenheid. Maar het gaat moeizaam. Ik weet uit eigen ervaring dat wanneer men besluit om uit de (ganzen)pas te lopen wanneer men midden in de duurzame sector werkzaam is, dat men dan van alle kanten pootje gelicht wordt. Angst regeert, hoewel steeds meer mensen in deze sector gaan inzien dat het zo niet langer kan. De mens is niet geschapen om angstig te zijn. Deze moeizame periode moet doorlopen worden en we zullen er allemaal sterker en gelukkiger (durf ik te geloven) uitkomen.

  P.S. laat ik nogmaals noteren dat het klimaatprobleem wel degelijk bestaat en dat antropogene broeikasgasemissies wel degelijk drastisch moeten worden gereduceerd. Daarvoor is kernenergie essentieel. Het huidige paradigma op het gebied van de bestrijding van broeikasgasemissies is een aanfluiting.

 2. Groene klimaatbestendige Rypke de Duurzaamste 2 april 2015 om 11:32- Antwoorden

  @Joris, laten wij onze verregaande intellectuele inteelt hier in de reacties bevestigen. Wij willen zo effectief mogelijk de voorraden fossiele brandstof voor andere zaken benutten dan domweg in de fik steken.

  Nu zijn die alternatieven er eenvoudig niet, kernenergie uitgezonderd

  Aardgas hoort uiteindelijk ook grondstof te zijn, geen brandstof, kolen zullen nodig blijven voor de staalindustrie. `Verder dienen we dus EFFECTIEVE manieren te vinden die ook KOSTENEFFECTIEF zijn. Hoe moeilijk is zoiets nu te begrijpen?

  Dan kunnen we opwarming zelfs beperken tot louter gunstige marges van 2 graden, aangenomen dat de klimaatgevoeligheid voor CO2 minder is dan eerder voorspeld met veel te simplistische klimaatmodellen

  het is een sprookje te veronderstellen dat we grondstoffen niet uit de grond zullen halen, we kunnen ze wel op slimmere wijze benutten

  • Joris van Dorp 2 april 2015 om 19:41- Antwoorden

   Mee eens. Elle laatste gram fossielen zal worden ontgonnen totdat dat geen winst meer oplevert. Vandaar de logische conclusie dat uitsluitend een goedkopere bron van energie dan fossielen hoop op een oplossing voor het verbranden van fossielen biedt. Aangezien uranium en thorium twee miljoen maal meer energie bevatten dan fossielen is kernenergie veruit de meest veelbelovende technologie, als het doel is het wegconcurreren van fossielen, nog los van de immense voordelen voor het milieu, de gezondheid, en de geopolitieke verhouding van kernenergie.
   Uranium en thorium zijn overal overvloedig aanwezig. Zelfs als spoorelement in zeewater of gesteente is de energiebalans van de winning en conversie (bij gebruik van kweekreactoren) positief. Permanente energieimportafhankelijkheid is het lot van ieder land dat overschakelt op kernenergie.
   Groepen die eisen dat wij kernenergie afzweren om het risico op kernoorlog te verkleinen zijn landverraders die er op uit zijn om te zorgen dat onze kernenergietechnologische capaciteiten verzwakt raken terwijl die van onze potentiële vijanden hand over hand toenemen.

   • Joris van Dorp 2 april 2015 om 19:43- Antwoorden

    EnergieONafhankelijkheid bedoel ik natuurlijk. Ik werd gefnuikt door de automatische spellingcorrectie.

 3. nils vdf luijt 2 april 2015 om 12:43- Antwoorden

  Mooi om te zien dat steeds meer mensen hun ogen opengaan en een koers kiezen om informatie openbaar te maken. Alle puzzelstukjes vallen stukje bij beetje op zijn plaats. Ik zie het als een stille revolutie tegen het establishment dat het volk en het midden- en kleinbedrijf berooft van hun rechten en centen. Dank voor de constructieve bijdrage climategate.nl om vooruitgang te realiseren voor alles wat er op deze planeet aanwezig is.

 4. Harry Kal 2 april 2015 om 14:08- Antwoorden

  “HIER” in dit artikel verwijst zeker naar een link maar die is er niet.

  • Ronel 2 april 2015 om 14:13- Antwoorden

   Nee, de actie en het klimaatburo heten HIER

 5. Paul Hagel 2 april 2015 om 14:36- Antwoorden

  Het is duidelijk: propaganda beheerst de wereld. Alleen via internet is nu nog enig tegenwerk mogelijk. Via censuur (‘om ons tegen terrorisme te beschermen’) zal ook dat laatste waarschijnlijk wel snel de nek worden omgedraaid. Iets verlaat belanden wij aldus dan toch nog in ‘1984’! Leve Grote Broer!

  • nils vdf luijt 3 april 2015 om 01:52- Antwoorden

   Zelfs boeken tracht de rabobank al te verbieden om te verschijnen. Ook een soort gevaarlijke censuur. Vandaar er via ondernemers het boek “De Verpanding” is aangeschaft en dat boek wordt gedeeld met andere ondernemers die drie dagen de tijd krijgen om het te lezen en daarna weer door te geven aan een andere ondernemer die hetzelfde doet. Dit om te voorkomen dat dit boek bij een mogelijke negatieve uitspraak v/d rechtbank niet onder ogen komt van ondernemers die veel van de handelswijze van de bank kunnen leren om hun eigen onderneming niet in zelfde valkuil te laten belanden. http://www.keerdebank.nl/

 6. Groene Rypke de Duurzaamste 2 april 2015 om 15:55- Antwoorden

  @Paul Hagel.
  Iedereen en alles is te koop wanneer je lonkt met wereldlijk succes, zo is de stelling van Poelmann blijkbaar. Daarin heeft hij gelijk. Mensen zijn zwak

  Het is een klassieke Faustus-parabel, zoals beschreven door Christopher Marlowe (de tijdgenoot van Shakespeare, Goethe kaapte de Faust pas 2,5 eeuwen later), aan wie goede doelen hun ziel verkochten voor meer miljoenen met als excuus dat ze dan meer zouden kunnen bereiken

  Wie twijfelt nu nog aan de spirituele dimensie van het leven en de klassieke dilemma’s die daarmee samenhangen? Niets is zo aards als de christelijke spiritualiteit, je ziet het recht onder je neus plaatsvinden

  WAT wil je bereiken is dan mijn vraag, als je je ziel verkoopt. Ik ben ook omkoopbaar en geen haar beter dan Poelmann of wie ook (wie zonder zonde is…), maar ben me daar alvast van bewust. Meer niet

  1 bezwaar: Je moet een gebrek aan durf en ondernemingszin niet camoufleren met geestelijke taal, om zo je zelfbeeld maar op te poetsen. Volgens mij valt dat bij mij wel mee, ik heb veel gedaan, en ben op veel plekken geweest.

  Vaak kun je beter eerst over een grens gaan en daar later spijt van hebben, dan spijt hebben dat je nooit over grenzen bent gegaan, en anderen stiekem benijden die dat wel deden. (het verloren zoon-verhaal, de wijngaard enz)

  Maar…..

  Het kan altijd nog weer meer. Als je meer wilt uit angst verliezer te zijn, precies de angst die de Loterij gebruikt om meer spelers te krijgen….dan is de drijfveer ongezond. Het is ook wel eens goed een tijdje wat minder je uit te sloven, fuck de meritocratie. Wat win je ermee, behalve vrienden die je anders nooit zagen staan en wat groupies die na hun 30ste uitgroeien tot verwelkte parelteef

  …het is zoals het er staat, een smal pad, ik ben er nog lang niet uit

  Het is maar de vraag wat je extra wilt bereiken met meer middelen. Ik wil best een veel grotere tuin of een stuk land om mijn eigen vogelreservaat te maken, heeft mijn kennis Edo ook in Drenthe.

  …maar kan ook in het kleine verdieping zoeken. Het is nu Witte Donderdag, dus vandaar dat ik even geestelijk afsluit, morgen Goede Vrijdag. Die had ook wereldlijk succes kunnen nastreven. Dat deed hij niet, en 2000 jaar later kent iedereen ‘m

  Simon Bar Kochba deed dat wel via opstand tegen de Romeinen. En wie kent hem nog?

 7. Turris 2 april 2015 om 20:36- Antwoorden

  Dank Rypke voor het professioneel fileren van de groene geldstromen en hun politieke stromannen/zakkenvullers, die de klimaat- en energie-leugens in stand houden op kosten van de natuur, economie, welstand en welvaart.

Geef een reactie