De sceptische milieu-activist Bjorn Lomborg krijgt 4 miljoen Aussie-dollars om de Australische variant van het Copenhagen Consensus Centre op te zetten bij de University of West Australia (UWA): een denktank die (economische) oplossingen aandraagt voor moderne vraagstukken. Waaronder: ‘hoe gaan wij het beste om met klimaatverandering’. Dus ‘hoeveel goed doen we per uitgegeven euro’, puntje 2 (Economie) uit de 4 punten spraakverwarring over Natuur en Milieu.

Zijn centrum zet klimaatverandering onder in de top 10, omdat je per uitgegeven euro veel effectiever kunt zijn bij vraagstukken als armoede, honger, bestrijding van ziektes als Malaria, schoon drinkwater voor iedereen.

Je zou er blij mee kunnen zijn, als het gezonde verstand ook Down Under post vat.

Nee dus: De huismedia van de Groene Kerk als The Guardian- de Britse variant op Dagblad Trouw- openen direct de aanval op de Australische regering en zetten Lomborg op de brandstapel. Ze noemen hem een ‘climate-contrarian’, ketter dus. Wat al een stukje positiever is dan ‘Denier’. Omdat Lomborg zich niet bemoeit met het wetenschappelijk debat over de gevoeligheid van het klimaat voor menselijke invloed. Hij weet dat hij dan nergens meer welkom is.

Verwijder deze ketter/communist/...uit ons midden

Verwijder deze ketter/communist/…uit ons midden

De Klimazi’s werken in op de UWA om deze ketter uit hun midden te verwijderen. Opnieuw is Brendan O Neill van Spiked Online scherp in het observeren en vervolgens doorzagen van de totalitaire gezindte van de Groene Kerk, die bij ons door Jan Rotmans zijn Urgenda-sekte en Groene Kerkbode Trouw wordt vertegenwoordigd:

Lomborg is the Danish-born author of the bestselling book The Skeptical Environmentalist (2001). He’s the rattler of greens across the globe with his claims that climate change is not the biggest problem facing humanity, and to the extent that it is a problem we should develop our way out of it rather than cutting back on fossil-fuel use and forcing everyone to live ‘sustainable lives’, which is only fancy code for eco-friendly poverty.

en

The Australia Guardian questions the fitness of Lomborg for university life. Green-leaning writers demand the Oz government ‘pull the plug’ on the Lomborg centre, outraged that it might argue that climate change should be ‘placed well down [the] list of global priorities’. At the UWA itself, academics and students held a meeting that one described as being ‘like a Rolling Stones concert’ (it was packed and heated), at which there was ‘riotous applause’ when staff called for UWA to ‘end [its] deal with the climate-change contrarian’. Rolling Stones gig, or mob? The UWA Student Guild joined with their professors to demand that UWA refuse to ‘engage controversial climate contrarian Bjorn Lomborg’

Lees verder hoe hij dan de zaag zet in deze totalitaire gezindte.

Kibboets Lotan, een plukje groen in de woestijn met 'zelfredzame' gemeenschap

Kibboets Lotan, een plukje groen in de woestijn met ‘zelfredzame’ gemeenschap

Wat is er met het ‘vrije’ Westen gebeurd? Hebben we De Rus weer als gemeenschappelijke vijand nodig, om de Pleistocene rudimenten in onze genen op bot te vieren? Zo kan een beweging die zich wil bevrijden van de Matrix van totalitaire consumptiedwang van goedkope rotzooi, globalistisch conformisme (mensen hebben nog nooit zoveel op elkaar moeten lijken in gedrag) het verlangen naar nieuwe zelfredzamer gemeenschappen waaruit ook de Kibboets in de woestijnen van Israel ooit ontstond, uiteindelijk weer datgene ontstaan waar men zich aan wilde ontworstelen:

een nieuwe totalitaire variant op het oude liedje. Met ‘oplossingen’ die meer kwaad aanrichten dan het ‘probleem’ dat zij zeggen te bestrijden.

11124690_704849326291404_3136874542563024217_n

Het grootste risico van klimaatopwarming, en dan de meest alarmistische variant is wat mij betreft: andere mensen. De vestiging van de Nieuwe Wereld (VS) kwam ook voort uit vrijheidsdrang, om onderdrukking door anderen mensen in Europa te ontsnappen. Die Indianen even opruimen en de restanten samenpakken in een reservaat, en hupzodiegaat.

Met 7 miljard euro konden wij de Zeeuwen beschermen tegen de zee

Met 7 miljard euro konden wij de Zeeuwen beschermen tegen de zee

Iedere ideologie die leert dat het kwaad in natuurverschijnselen, dingen en systemen zit in plaats van de mens zelf, in zijn genen, is een uiting van dat zelfde kwaad. Hieronder nog een stukje groen, midden in de woestijn, gemaakt door mensen. Dankzij irrigatie, en stel dan de vraag: is klimaat de beperkende factor voor de vestiging van mensen, die van Noordpool tot Sahara kunnen leven? Hoe kun je het beste met klimaatverandering omgaan: wanneer je straatarm bent of wanneer je bulkt van het geld en kunt investeren?

 

RZ15.Hula (4)