Natuurmonumenten gaat bestaande natuur Griend toetakelen voor bureaunatuur-doelen

Natuurmonumenten gaat bestaande natuur Griend toetakelen voor bureaunatuur-doelen

Het zelfde Natuurmonumenten dat vissers van het Wad wil pesten zodat de natuur zich ‘ongestoord’ ontwikkelt, heeft blijkbaar weer een nieuwe subsidiepot van miljoenen euro’s aangeboord. Om de natuur in eigen bezit te kunnen verstoren. Nu gaan ze met Rijkswaterstaat en Arcadis de spontane natuurontwikkeling op Griend vernietigen. Ze gaan vegetatie wegplaggen die zij ongewenst vinden, en spontane hoogtes weer verwijderen.

RZ14Natuurmonumenten

Waarom heet die vernieling van bestaande natuurwaarden ‘natuurontwikkeling’ en dus goed, behalve uit gewoonte en door omkoping met loterijmiljoenen? En als een vissertje met zijn tuigje een garnaaltje vangt heet het ‘verstoring’? Waarom mag Natuurmonumenten met zaag, shovel en aannemers met Timberjacks bosgebieden vernielen en dat ‘natuurherstel’ noemen? Terwijl het enige wat ze doen is:

  • Spontane ontwikkeling tegengaan van de natuur op EIGEN voorwaarden, om deze te buigen naar de voorwaarden van kantoorpersoneel van Natuurmonumenten. Dat waarschijnlijk weer een nieuwe subsidiepot aanboorde.
  • Waarom kan Natuurmonumenten de natuur nooit eens een keer met rust laten, gewoon met haar tengels van de natuur afblijven?
  • En wat geeft hen het recht om op terrein dat NIET van hen is, te bepalen wat anderen doen?
  • Ze legitimeren ook de aanleg van een grote kabelsleuf dwars door het Oostelijke Wad voor windfarm Gemini
  • Bij Natuurmonumenten is liegen het nieuwe normaal
...wat kan natuurfotografie toch prachtig zijn!

…wat kan natuurfotografie toch prachtig zijn!

Je kunt deze club het beste opzeggen, en je aansluiten bij de groeiende groep ex-leden die deze ‘selfserving’ loterij-miljoenenmachine vaarwel zei. Welkom bij de club van blije ex-leden die dagelijks groeit.