RZ11CO2

Al dat misbruik van wetenschap voor politieke en financiële doeleinden, je krijgt er het koolzuur van…. Terwijl wetenschap er toch was uit fascinatie voor de natuur, het geheim van de wereld ontsluieren…..  Met leraren als geoloog Ronnie van Overmeeren – wetenschappers van het juiste kaliber- genees je snel van de zure regen, en ik dank de Universiteit Utrecht (Cato2) voor het opsturen van zijn prachtige reisgids ‘Vulkanisme en CO2 in de Eifel’.

Uw blogger wordt gesponsord door de CO2-lobby!

Uw blogger wordt gesponsord door de CO2-lobby!

De Draagbare Eifel-Ronnie
Hier komt nog jaarlijks honderden kilotonnen CO2 uit de bodem, zoals de CO2-geiser bij Wallenborn toont, zie bovenste foto. Ze maakten ook  een gratis te downloaden APP van de vulkanische reisgids, Eifel Georoutes die je op je I-phone of Android als geologische reisleider – de draagbare Ronnie- door de Eifel kan meenemen.

Ronnie van Overmeeren doceert bij een Maar

Ronnie van Overmeeren doceert bij een Maar, je kunt Ronnie nu op je I-phone meenemen

Zo kan het dus ook. Op ontdekkingstocht door de Vulkaaneifel deelt Van Overmeeren zijn enthousiasme voor en kennis van dit geologisch zo fascinerende gebied. Waar de vulkaan die de Laacher See vormde nog maar 12.000 jaar terug uitbarstte, en het hele gebied in de as legde. Dankzij een excursie met Van Overmeeren– betaald door Cato2- in voorjaar 2011 raakte ik weer verslingerd aan de Eifel, en keerde een keer of 10 weer terug. Jahaa, uw blogger werd betaald door de CO2-opslaglobby, met nota bene iemand van Greenpeace(….), nou ja, ex-Greenpeace dan.

BOEMMMMMMM

BOEMMMMMMM, de verschillende aslagen van explosies tekenen zich af, dit is bij Gees op de as Gerolstein-Daun

Hoe misleidend is de kneuterige lieflijkheid van dit landschap, waar verwoestende natuurkrachten als een slapend monster liggen in een geologische winterslaap. Terwijl de Oosterburen tegelijk geloven het klimaat te bezweren met subsidies, die het landschap tekenen.

Tot het lente wordt en het echte monster ontwaakt.

RZ2Eifel14

Tegelijk is het landschap ook een toonbeeld van de veerkracht van die natuur, waar het leven direct na de ergste ramp weer een plek verovert.

RZ2Eifel7

In deze fotoserie legde ik daar iets van vast. Dank, Ronnie van Overmeeren voor de inspiratie, ik kan nu al niet wachten weer terug te gaan. De wereld is mooi.

RZ2Eifel11

Maar ik moet nog een bezwaarschrift afronden tegen lieden die wetenschap misbruiken voor hun beleidsagenda.

Aaahhhhhh…

RZ2Eifel6