Vogelbescherming Nederland zaait liever paniek over 'De Klimaatverandering', omdat het een leugenachtig bedrijf is dat tot de laatste man uitgeroeid dient te worden

Vogelbescherming Nederland zaait liever paniek over ‘De Klimaatverandering’, omdat vogels voor hen een prostituee zijn voor de fondsenwerving

Het probleem met ‘professionele’ natuurbeschermingsclubs als Vogelbescherming Nederland en Natuurmonumenten, is dat ze zeer professioneel uw geld uit de zak kloppen met vogels als prostituee. Ze hebben geoliede marketing-afdelingen die met miljoenen euro’s Postcode Loterijgelden de schone schijn kunnen ophouden.

Ze liften verder wat mee op beleidsmodes, los van de vraag van het relatief belang voor de natuurlijke rijkdom in ons land. Vandaar dat ze steun geven aan het vol bouwen van Nederland met molens die- zoals in de Eemshaven- meer dan 100 beschermde vogels per jaar doden. En waarom voeren ze bijvoorbeeld campagne tegen mensen die met liefde in hun veld investeren als jagers (de goeien dan), maar laten ze de grootste verstorende factor van de Westerse natuur voor kleine vogels ongemoeid? We hebben het hier natuurlijk over

De huiskat. Lees dit Zwitserse artikel ‘Wenn Maudi zum Killer wird’

Poekie.

Dat harig ongedierte voor luie huisdierbezitters, dat mensen gewoon maar in andermans tuin mogen dumpen. Onaangelijnd. Moest ik eens met mijn terrier doen….Mijn buurman heeft een kat, en die heeft nu alweer nieuwe katjes. Dat zwermt straks over de buurt uit, de jonge vogeltjes uitmoordend. Waar hij eerder ook al een katje voor ‘de klaaine’ had aangeschaft, dat nu als wilde kat de weilanden afschuimt.

Bij aankomst in mijn tuin krijgt iedere kat een schep op zijn schedel, want ik ben vogelliefhebber. Bij deze daad heb ik serieus wetenschappelijk onderzoek achter mij staan, zie nogmaals dit prima Zwitserse artikel waar ze voor Zwitserland de vogelbodycount berekenden: 300.000 vogels, op dat hele kleine stukje aarde. Ze refereren verder aan het werk van stadsecoloog Scott Loss, van de Universiteit van Oklahoma. Die onderzoekt niet alleen de jaarlijkse bodycount van windturbines in de VS- zoals in Biological Conservation, maar ook die van de huiskat.

Huiskatten zijn voor vogels bijna net zo schadelijk als de windturbines in de Eemshaven, die per molen meer dan 100 beschermde vogels per jaar doodden. Tot wel 46 gedode vogels per kat per jaar en 330 kleine zoogdieren.

..vogels, fantastisch adaptieve wezens die prima zonder Vogelbescherming Nederland kunnen.

Vogels, fantastisch adaptieve wezens die prima zonder Vogelbescherming Nederland kunnen.

Op zijn hondjes met Thieme
Daarom mijn vraag aan Marianne Thieme de vogelhaatster van de Partij voor de loslopende Huisdieren: waarom heb je zo’n hekel aan vogels en onze natuur, dat je voor de ongebreidelde verspreiding van deze natuurplaag een (e)motie indiende (tegen afschot verwilderde katten), waardoor deze meest schadelijke factor van kleinwild zich blijft uitbreiden….

Voor Vogelbescherming Nederland: waarom voeren jullie geen campagne voor sterilisatie en castratie van katten? Behalve dan dat dit niet populair is en dus de fondsenwerving in gevaar kan brengen.

Vogelbescherming Nederland, Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten, Greenpeace et al: de natuur als prostituee voor fondsenwerving en politiek
Daarom: word ook ex-lid van FondsenVogelbescherming Nederland. En ex-lid van Natuurmonumenten dat verzuimt om de verwilderde katten op Schiermonnikoog te bestrijden, en ondertussen de natuur toetakelt met rasters en exotische bisons. Dat groene tuig dient tot de laatste man met wortel en tak uitgeroeid, zodat een nieuwe natuurbeweging met frisse ideeen uit de as mag verrijzen van dit groene tuig. Ze zijn een plaag voor de samenleving, net als die hoogleraren als Jan Rotmans, Han Olff en al dat tuig dat hun academische statuur misbruikt voor persoonlijke politieke agenda’s.

Dus, zo noemen we ze hier consequent: dat groene tuig. Wat klinkt dat toch heerlijk: het groene tuig met wortel en tak uitroeien. Dat is mijn iets aangedikte slagzin die uit het Ecomodernistisch manifest voortkomt. Het waren de Ecomodernisten die al in 2004 pleiten voor opheffing van de oude milieubeweging, ja vernietiging, zodat uit de as iets mooiers kan herrijzen. Neem ook zo’n Waddenvereniging. Vijftig jaar nadat het doel was gehaald- inpoldering van het Wad voorkomen- zoeken ze nog steeds bestaansrecht voor hun fondsenwerving. Hef je zelf toch gewoon op.

Zo maar in de voortuin, de kolibrivlinder op bezoek!

Zo maar in de voortuin, de kolibrivlinder op bezoek!

Groen er in, het groene tuig er uit
Kijk ondertussen wat gistermiddag mijn tuin bezocht: de kolibrivlinders zijn er weer. Het meest coole insect van Nederland, familie van de pijlstaartvlinders, supervlinders die honderden kilometers kunnen vliegen en voor een bloem gaan hangen als een helicopter, en die dan ook zo klinken. Daarom: het is nooit te laat, voor uw eigen natuurreservaat. Verbouw uw tegeltuin ook tot bloemenzee. Verspil uw geld niet langer aan fondsenwervende campagneclubs als Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland van Fred Wouters en zijn PvdA-kabouters, Wereld Rijke Directeur Fonds, Greenpeace en al dat groene tuig dat u op professionele wijze geld uit de zakken klopt met de natuur als prostituee. Investeer het in bloemen, en je krijgt er dit prachtige wezen voor terug, plezier.

Mijn overburen vonden me al gek, maar toen ze me met camera rond de bloemen zagen dansen, toen wisten ze het zeker. Hij IS gek. Maar kijk dan toch: hoe cool!

Kolibrivlinder op slangenkruid, in de Eifel genomen

Kolibrivlinder op slangenkruid, in de Eifel genomen

Waarom het Groene Tuig zo snel mogelijk over de kling moet is wel dit: zij plakten op de natuur een permanent schuldgevoel, alles gaat achteruit tenzij u een donatie doet aan deze naturisten, waarvan Natuurmonumenten-directeur Marc van den Tweel jaarlijks Honderd ZEVEN En Tachtig Duizend EURO binnenharkt.

Terwijl natuur staat voor liefde en aandacht voor het leven, waar geldzucht en allerlei nare dingen juist van afleiden. Dus doe vandaag ook een goede daad, en kom bij de stormachtig groeiende club van blije ex-leden van Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland, Wereld Natuur Fonds. Laat je niet langer oplichten door deze graaiclubs, die de natuur misbruiken als prostituee voor hun geldzucht en politiek gewin.

..u kunt vandaag een goede daad verrichten!

..u kunt vandaag een goede daad verrichten!