image001

We hebben in Nederland een ambtelijke fusieclub van de Dienst Regelingen en Agentschap.nl. Agentschap.nl was de subsidieverstrekker aan windmolenaars. En aan milieuclubs, die deze windmolenaars van publiciteit voorzien als Natuur en Milieu. Deze club heet Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De bedrijven met groen gedicht staan nu in de rij met opgehouden hand, en ambtenaren van RVO beoordelen de groene getuigenissen op hun subsidieerbaarheid: er is 3,5 miljard euro belastingggeld in 2015 te vergeven voor windvaantjes, zonnespeeltjes en houtkachels met dank aan de liberale VVD/Greenpeace (partner van het Energieakkoord met Natuur en Milieu).

Op hun website staan de bedragen die zij vergeven aan zogenaamde ‘groene’ energie voor dit jaar. Groene energie, dat is niet renderende want meestal inefficiente of wisselvallige energievormen die enkel dankzij 3,5 miljard euro subsidies per jaar in de lucht kunnen blijven. Plaats deze 3,5 miljard euro in de context van recente overheidspropaganda over ‘lastenverlichting’. En hoeveel kostte de Fyra? Met twee jaar geld verbranden aan de speeltjes van milieuclubs kon je de Deltawerken betalen. Hoeveel euro per gezin is dit?

Wie door een vergissing een foutje maakt in zijn belastingopgaaf die krijgt boetes of komt in het gevang. Wie met lobby, leugen en bedrog miljarden euro’s belastinggeld verbrandt die heet duurzaam. Dit jaar vissen kolencentrales naast het subsidie-vangnet, om bos bij te stoken voor meer dan 10 cent subsidie per kWh. Maar volgend jaar mogen wij ongetwijfeld wel deze arme stroomboeren in de lucht houden.

VVD: Vijanden van Vrijheid en Democratie
U mag hier boos worden, en u even afreageren. Dat is ook het enige dat u kunt doen.

BOEEEHHHH.

Dat roep je dan even. Bijvoorbeeld.

Je kunt het hieronder in de commentaren even doen: gebruik de bovenste toetsen met veel uitroeptekens er tussen, of zet je toetsenbord in de Caps Lock. Dan krijg je

@#(*%I$GROENE TUIG(*!!!!!!!!!!!!

Ons blog heeft een therapeutische functie voor loonslaven, belastingvee en bank-lijfeigenen die met een handtekening hun leven verpandden aan een bankier (hypotheek)

Geen verwijzingen die een oproep tot opstand of verzet suggereren, want dan komt de AIVD met overcapaciteit u meteen bespioneren. Ja terrorisme weet u.

Haal vervolgens je schouders op, weet dat je in onze ceremoniële democratie geen enkele zeggenschap hebt over hoe publiek geld wordt besteed. Voor functionerende democratie moet je in landen als Zwitserland zijn, waar ze deze onzin en ecotax direct wegstemden. En dan komt het er ook niet. Zwitserland liet dit jaar 0ok tijdig de koppeling los tussen Zwitserse Frank en Euro. Bel in Zwitserland als bedrijf de overheid en je wordt direct accuraat geholpen.

In Nederland geldt bij referenda: zeg je nee, dan krijg je er twee. Of ‘zeg je nee, dan krijg je het onder andere naam verpakt alsnog mee’. (Europese grondwet werd ‘verdrag van Lissabon’). 

Ik stemde VVD want die partij zou stoppen met windmolensubsidies, zo suggereerden ze. En dus verhoogden ze het subsidiebedrag en komen er duizenden extra bij. Ik stem nooit meer VVD, maar wat wel?

We zijn een totalitaire bureaucratie waar de machtigste lobby met het meeste geld bepaalt wat er gebeurt, en die lobby bepaalt wat u in media leest omdat bij mainstream-media incompetente en politiek vooringenomen media-linksmensen werken die dat braaf overschrijven. Roep iets groens, en Trouw, NOS, Volkskrant, al dat mediatuig tettert het braaf mee. Dat zijn media op basis waarvan op zelfbehoud gerichte politici hun beslissingen maken. En de rest, dat bepaalt Brussel.

1984? 2015
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft een 1984-Orwelliaanse bijklank. Het is een eufemisme voor ‘aan het subsidie-infuus of ten onder aan overregulering’, want deze club berooft ook tientallen visserijbedrijven van visgrond in opdracht van milieuclubs. Zoals we ook een Ministerie van Waarheid hebben, dat ons stelselmatig voorliegt over de opbrengst in zogenaamde ‘huishoudens’ van windmolens. Maar nee, dit keer is het heel anders.

De zonneschijn vandaag is nog onbelast, of krijgen we straks ook zonnebelasting? Voor uw en onze veiligheid…Of voor de duurzaamheid.