Screenshot jaarverslag Natuurmonumenten. Ik graai, hij graait, wij Marc van den Tweelen

Screenshot jaarverslag Natuurmonumenten. Ik graai, hij graait, wij Marc van den Tweelen, doe nog maar 22 duizend extra beloning voor 40.000 vertrekkende leden

Wanneer u werkelijk nog gelooft dat Natuurmonumenten er is voor de natuur, en niet andersom: zie deze screenshot van het jaarverslag 2014, de directiebeloning en bedenk hoe zwaar werk dat wel moet zijn, die natuur beschermen dat je per man meer dan 180 duizend euro in de tas steekt per jaar. Zo uitputtend, dat je maar 37 uur per week energie hebt, en dat terwijl je 45 miljoen euro subsidies krijgt, en ook nog eens 190 miljoen euro belegd vermogen hebt. Maar de overheid alle natuur-rekeningen laat betalen.

...dit is'm. Ik graai, hij graait, wij Marc van den Tweelen

…dit is’m. Ik graai, hij graait, wij Marc van den Tweelen

Daarom, twijfel niet langer en sluit je aan bij de club van blije ex-leden. Deze club groeide afgelopen jaar al met ruim 40.000 verstandige opgeluchte mensen. De ontledingscampagne van Climategate.nl en Hans Keuper streeft dit jaar naar 100.000 ex-leden, opgeluchte blije mensen die van de natuur houden, het leven liefhebben en die daarom zeggen:

-Nee, ik bedank voor deze geldgeile natuurprutsers, die haar gebruiken als prostituee voor fondsenwerving, die de bestaande natuur toetakelen voor hun ‘nieuwe natuur’-plannetjes, enkel omdat ze daar weer een subsidie voor lospeuterden.

En ja; ik investeer dat geld liever in de echte bestaande natuur voor mijn huis, de bloempjes en de bijtjes. Of aan de plaatselijke horeca, doe er mee wat u plezier geeft. Ik doe het allebeide. Van Texelaars krijg ik al fanmail en steunbetuigingen, mensen die de spelletjes van deze naturisten meer dan beu zijn op dat prachtige eiland. Wij gaan door met onze ontledingscampagne tot Marc van den Tweel opkrast, en er een Jac P voor in de plaats komt die de koers omgooit.

..u kunt vandaag een goede daad verrichten!

..u kunt vandaag een goede daad verrichten!

Subsidiestop Natuurmonumenten
En voor de overheid- nu de provincies- geldt het volgende devies: staak iedere subsidiëring aan deze ‘particuliere’ natuurclub. Waarom moet een schatrijke club met 190 miljoen euro vermogen ook nog eens jaarlijks 40- 50 miljoen euro subsidies krijgen? Dat gemeenschapsgeld kan de overheid beter besteden aan het vergroenen van bedrijventerreinen, bijvoorbeeld met verticale tuinen tegen die kale lelijke golfplaatmuren op. Dat is een publiek belang, Natuurmonumenten dient enkel het eigenbelang.

Voor het jaarsalaris van Marc van den Tweel – dat de staat dus eigenlijk betaalt- kun je ook ieder jaar een lelijke bedrijfshal omtoveren tot vertikale toptuin, waar je vanaf de snelweg kijkend als automobilist blij van wordt,  in plaats van dat je het ‘ik moet op vakantie naar Frankrijk’-gevoel bekruipt.