Eicher-Polaris-Multix-Personal-Utility-Vehicle-1
Als iemand ijdel roept dat hij ergens met de fiets en trein heen is gegaan, vraag ik altijd of hij zijn CO2 wel heeft gecompenseerd. Als je er namelijk voor kiest om voor een toepassing minder fossiele brandstoffen te gebruiken, dan beroof je in feite toch de plantenwereld van een broodnodig hapje CO2. Met de Indiase Multix Personal Utility Vehicle is schuldgevoel over CO2 compensatie totaal niet meer nodig! Want zelfs al staat heel je land vol met windmolens en zonnepanelen, draaien jouw elektrische applicaties thuis netjes op ….  de dieselgenerator van je PUV!

Eicher-Polaris-Multix-Personal-Utility-Vehicle-2

Hopelijk spoedig op BNR deze ware duurzame ondernemers van Eicher Polaris! De specs van hun gisteren gelanceerde PUV staan in dit artikel. Het karretje rijdt maar liefst 28,45 km op een liter diesel. Kan 5 personen vervoeren. Is offroad ready. Maar heeft vooral dus een accu waarmee een gezin of een bedrijfje in India 10 uur lang een stabiele stroomvoorziening heeft van 3000 Watt! Om mijn eigen en jullie onwetendheid wat verder af te bouwen: Eicher is een Indiase dochter van Volvo. En Polaris is een Amerikaanse bouwer van quads en snowmobiles! Jihaa! Sinds 2012 werken ze samen op het gebied van PUV’s en nu is daar dus het eerste resultaat. Kost dat ding? Slechts 3500 euro’s.

Als je pak maar goed zit! ;-)

Posted by Climategate.nl on donderdag 4 juni 2015

Op onze Facebook pagina die als een speer gaat schitterde onlangs dit bericht over het feit dat een laadstation voor de Tesla wordt gevoed met dieselgeneratoren. En uit Spanje kennen we de verhalen van zonnefarms die ’s nachts dieselgeneratoren laten draaien om nog meer gesubsidieerde stroom af te kunnen zetten. Dat is de vorm van politiek correcte vorm van duurzaamheid die dik wordt gesubsidieerd. Daarmee is ze ook een doodgeboren kindje want in een globaliserende wereld met Darwin als oerprincipe zullen de dingen overwinnen die zonder subsidie geld en energie genereren.

https://www.youtube.com/watch?v=W3nopVPpqcM

Als wintersportweerman weet ik als geen ander dan materiële energie en spirituele energie naar hetzelfde verlangen: vrij te stromen zonder bureaucratische tegenwerking en innerlijke blokkades. En vooral zonder zondebesef omdat het NIET zonde is in dit ene leven wat je hebt er  gewoon verschrikkelijk veel energie door te jassen. Daarom deze video van de nieuwe Polaris snowmobiles voor 2016. Dat is de top van de Maslow-pyramide: rijke westerlingen die in hun luxe omgeving het echte leven kunnen voelen door met prachtige machines op 100% natuurlijke want uit de korst van moeder Gaia gewonnen diesel door de natuur te jakkeren. Aan de onderkant van de Maslow pyramide voelen Aziaten en waarschijnlijk spoedig ook Afrikanen in hun PUV de kick van eindelijk goed voor je gezin kunnen zorgen met die 10 uur 3000 Watt van hun elektrische auto. En in Europa zie ik ze ook nog massaal opkomen. Hoe grappig. Exact het omgekeerde van de idealistische sprookjes van de duurzaamheidsridders. Makes my day!