Klimaat-rechtzaak Urgenda tegen Staat had commerciële motieven

De winkel in duurzamige dinges van Urgenda

De winkel in duurzamige dinges van Urgenda

Via de rechter afdwingen, dat alle Nederlanders jouw handeltje via Thuisbaas.nl afnemen uit naam van Het Klimaat, laten we het Groene Economie noemen. Idealistisch betalen via Ideal. Je richt als Greenpeace-activiste en handelaar in zonnepanelen Urgenda op samen met een hoogleraar Jan Rotmans. Die Rotmans moet je club van geleerde statuur voorzien als – wij lachen hier niet- Hoogleraar Transitiekunde. Milieuactivisten verzinnen altijd ‘een nieuwe studie zegt’ of iets ander hoogdravends, omdat journalisten je dan makkelijker overschrijven en politici je dan eerder geloven.

Je krijgt subsidies, en 2 miljoen euro van de Postcodeloterij. Stapt naar de rechter uit naam van ‘Het Klimaat’, en start een showproces tegen de Staat met gegarandeerde media-aandacht.

Screen Shot 2015-07-15 at 08.56.01Het GreenpeaceEnergieakkoord
Die rechter is van D66 of erger, en baseert haar wereldbeeld op wat – Greenpeace als klimaatdeskundige citerende-massamedia haar wijsmaakten. D66/PvdA-rechter geeft jouw club gelijk: de overheid moet naast de reeds 60-73 miljard euro aan subsidies die ze geeft aan ‘groene’ energieboeren, nog meer geld uitgeven aan die energieboeren. En dat al voor 2020. Terwijl we dus al 60-73 miljard euro kwijt zijn, 1000 euro per gezin per jaar dankzij de deelname van Greenpeace aan het Energie-akkoord. De club die in Duitsland al een handeltje had in iets groens.

Groene Kerkkrant Trouw jubelt met zelotisch klimaatfanatisme: hoerah op de voorpagina. De Volkskrant kopt op de v0orkant dat de rechter de staat straft voor ‘laks klimaatbeleid’. Uiteraard gaf de NOS Urgenda ook een kontje.  Het voelde wel goed, lag in het PvdA-politieke straatje en dan zit je bij de NOS nieuws-selectie al snel prime time. De complete oude journalistiek FAALDE kortom met MAMMOET-proporties.

Idealistisch betalen met Ideal

Idealistisch betalen met Ideal

Groeikasgas CO2, het groenste gas ter wereld
Zodat we nu nog meer meer moeten investeren voor 2020 in zonnepaneeltjes, windmolentjes, die het imago kregen dat ze ‘groen’ zijn, dat is je marketingargument. Omdat ze bij de opwekking van stroom geen groeikasgas CO2 produceren, de ironie wil dat het gas waarvan groene planten gaan groeien nu ‘vervuiling’ heet. Honderden miljoenen euro’s marketing door schatrijke actiemultinationals als Greenpeace laten u geloven dat er zoiets bestaat als ‘groene’ energie. Het is eigenlijk ontgroenings-energie.

En tegelijk zet je een handeltje in de steigers, Thuisbaas dat geheel belangeloos al deze speeltjes verkoopt. Bij onze Oosterburen heb je het geheel belangeloze Greenpeace Energy dat de Duitsers van noodzakelijke ‘groene’ stroom voorziet.

En wij hebben Thuisbaas, Powered by Urgenda.

Het Financieele Dagblad, dat is het dagblad met Ed Nijpels als schaduw-hoofdredacteur geeft Jan Rotmans vandaag weer eens een kontje met een waanzinnig opinie-artikel. We kunnen over 20 jaar geheel draaien op de winkel van Thuisbaas. Voor Het Klimaat.

Screen Shot 2015-07-15 at 08.55.54Wij zijn thuis niet meer baas, met dank aan thuisbaas, Greenpeace Urgenda. Welkom in Groene Heilstaat 2.0. Wist u dat ‘Het Klimaat’ ons aanmerkelijk meer kost dan die Grieken? Laten we aan Griekenland nog eens 5 miljard euro kwijt zijn, ‘het Klimaat’ kost ons via subsidies aan stroomboeren tot 2023 liefst 60-73 miljard euro aan subsidie-verplichtingen, 1000 euro per gezin. En dankzij Urgenda/Thuisbaas komt daar nog eens 1000 euro per gezin bij. De Britten hebben alle subsidies voor windmolens op land overigens al geschrapt, de Aussies ook al.

Het staat in het rapport van de Algemene Rekenkamer: voor het 14 procent doel is wel 73 miljard euro SDE-subsidie nodig

Het staat in het rapport van de Algemene Rekenkamer: voor het 14 procent doel is wel 73 miljard euro SDE-subsidie nodig

En u denkt dat IK u voor de gek hou? Omdat u bovenstaande in de falende journalistenmedia van NOS, Volkskrant, Trouw enz niet leest, ziet of hoort? Natuurlijk, de meeste mensen en journalisten bepalen een ‘mening’ op basis van hun sociale omgeving. Wij denken liever zelf na en bepalen dan ons standpunt.

Wordt wakker! U wordt op groteske wijze [email protected]#$ door onze media, en door die milieumensjes. En zie weer waarom massamedia u foppen, zoals hieronder waar Rotmans weer een hele pagina van het Financieele Dagblad krijgt om zijn handeltje te verkopen:

krant-20150714-0-009-006

Door |2015-07-15T11:26:34+00:0015 juli 2015|27 Reacties

27
Reageer op dit artikel

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouthzonboemokg
Afbeeldingen
 
 
 
Andere bestanden
 
 
 
15 Reacties
11 Discussies
0 Volgers
 
Grootste discussie
Meest gelezen reactie
16 Auteur reacties
Andre BijkerkHendrik de ZwijgerGroene Rypke de DuurzaamsteSchonkerenDavid Recent comment authors

  Abonneren  
Abonneren op
Joris van Dorp
Gast
Joris van Dorp
Offline

Los van de obligate, ongefundeerde en misleidende bagatellisering van de schadelijkheid van de toenemende co2 concentratie in de atmosfeer vind ik dit een prima artikel. Bedankt Rypke. Wat mij vooral opviel aan het verhaal van Rotmans in de FD was het ontbreken van inhoudelijke argumenten. Het moge namelijk duidelijk zijn dat het gebruik van intermitterende energiebronnen duurder wordt naarmate hun marktaandeel stijgt, omdat er steeds meer aanvullende maatregelen nodig zijn in de vorm van meer transmissieapparatuur, en meer energieopslag en/of… Lees verder »

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

@Joris, los van je ongefundeerde en misleidende groene stroman die zijn kracht blijkbaar aan tenminste de 20ste herhaling moet ontlenen, dank voor je bijdrage. Leer eens zuiver debatteren, om de 1 of andere reden lijkt de grootste schade van 400 ppm CO2 te zijn dat het mensen hun helder denkvermogen en intellectuele integriteit ontneemt En kom: toon mij 1 kwantitatieve studie van SCHADE in euro’s die door de huidige concentratie van 400 ppm is veroorzaakt, niet op basis van correlaties… Lees verder »

David
Gast
David
Offline

Ja, dat is schrikken: het Klimaat-Kalifaat ligt op stoom.

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

Joris, je stapelt autoriteitsredenering op autoriteitsredenering. De Wetenschap als bezwering, dat is meer scientisme. Ik vraag om kwantitatieve gegevens waaruit schade blijkt in euro’s, niet op basis van correlaties maar een directe relatie tussen 400 ppm CO2 en schade. Die bestaat niet

Bij CO2-fertilisatie bestaat decennialang al peer reviewed literatuur van de voordelen, en die worden ook ruim toegepast, waaronder in de kassen van het Westland.

Turris
Gast
Turris
Offline

Ze worden altijd kwaad als je in de GroenRode Kongsie (het rechterlijk-politiek-ambtelijk-Groen occultisme- industrieel-complex) de financiële belangen en “ethische”-slagarders bloot legt. Dan is het ineens geen geile commercie meer, “maar dan redden we de wereld”. Vuilnisman mag deze zak gecorrumpeerde handel ook mee ……………………..?

David
Gast
David
Offline

Als Rotmans’ transitie werkelijkheid is geworden dan liggen de maandlasten voor energie per gezin dichter bij de €1000 en leven we tussen de windmolens, ethanol, methaan en waterstof fabrieken. Er is trouwens niet eens plaats voor al die apparatuur.
Dus geen angst, dit kan gewoon niet en zal ook niet gebeuren.
Rotmans haakt in op de urban energy bewegingen, best schattig maar kabouterwerk.

G-Krul
Gast
G-Krul
Offline

Joris, ik las zojuist op Eike dat CO2 samen met andere stoffen ook een LAGERE temperatuur tot gevolg kunnen hebben: ” .. Die Schwierigkeit von Prognosen über den Einfluss der einzelnen Faktoren auf die klimatische Entwicklung besteht in der Vernetzung der Wirkungen der einzelnen Klimafaktoren miteinander. So kann die Erhöhung der Lufttemperatur infolge einer Zunahme der Absorption langwelliger Strahlung durch CO2 sich in der Zunahme der Emission von Methan auswirken, was wiederum eine erhöhte Absorption langwelliger Strahlung zur Folge hätte.… Lees verder »

Richard11
Gast
Richard11
Offline

Nogmaals mijn video hier, waar ik nooit een reactie op krijg. Het is n.l. het CO2 wat de echte vervuiling het onzichtbare giftige ultrafijnstof wat alles en iedereen op deze planeet verziekt uit zicht moet houden:

https://schafderenteaf.wordpress.com/

Hoeder
Gast
Hoeder
Offline

Die milieugekken blijven hun mantra maar herhalen. En een stelletje hersenloze journalisten huilen mee met de wolven in het bos.
Ieder weldenkend mens begrijpt hier niets meer van, maar de kreet ” duurzaam” is voldoende.
Dat ook nu weer de burger mag opdraaien voor onnodige kosten schijnt niemand te deren. Zijn zij nou zo dom, of ben ik zo slim, zou van Gaal zeggen.

Hetzler
Gast
Hetzler
Offline

@Richard Ik kan niet goed uit uw zin opmaken of u CO2 als giftig ziet of niet. Fijnstof is nog een hele discussie waarbij de zeer omstreden LNT-rekenmethode altijd voor spectaculaire aantallen doden zorgt die echter in de statistische ‘ruis’ thuishoren. Als u alle pesticiden wilt verbannen zal de wereldvoedselproductie met zeker 20% dalen. Daarom zijn landbouwbestrijdingsmiddelen aanzienlijk verbeterd zowel qua samenstelling als toepassing. Uw filmpje schept het gebruikelijke angst inboezemende effect dat wij nu al 40 jaar van de… Lees verder »

Ronel
Gast
Ronel
Offline

Kijk ook even naar dit stuitend misleidend reclamespotje van Natuur en Milieu:
https://www.youtube.com/watch?v=KhufvTWbukI

Michiel de Pooter
Gast
Michiel de Pooter
Offline

T.a.v. het stuk in het FD van Jan Rotmans het volgende: Volgens mij was het onderwerp de laatste weken: CO2 reductie. Daar doen we het toch allemaal voor ? Daarvoor heeft hij zelfs de rechter voor aan de hand genomen. Begint hij in het FD een verhaal over energietransitie (waar trouwens je nieuwe schoenen van omkrullen). Het is altijd hetzelfde met die man. Hij weet altijd op een weerzinwekkende manier de feiten te bedwelmen met fictie en niet bestaande vergezichten.… Lees verder »

Schonkeren
Gast
Schonkeren
Offline

Nog nooit zoveel naïviteit in een (niet religieus) artikel gelezen… Mensen zoals jij vernietigen de aarde omdat het kan. Ben maar trots met je misleidende kritiek. Los van de details: in de grote lijnen zit je gewoon fout. Hogere CO2 betekent niet dat de plantjes beter groeien… Really??

Zie website link.

Schonkeren
Den Haag

Groene Rypke de Duurzaamste
Gast
Groene Rypke de Duurzaamste
Offline

@Schonkeren, hahaha: eindelijk, we hebben weer een echte gelovige op bezoek, een hardcore Groene Kerk-lid die dagblad Trouw spelt, de Groene Kerkbode Hier de geloofsbelijdenis van de Groene Kerk Wij Prijzen Moeder Aarde, die door de Zondeval van de Industriele Revolutie uit haar Natuurlijk Evenwicht raakte, haar Stabiele Klimaat verloor dankzij onze hebzucht en zelfs meer CO2 in de atmosfeer kreeg dan de Eeuwig Onveranderlijke Normconcentratie zoals deze Hoorde te Zijn volgens de Onfeilbare Milieubeweging Wij geloven dat De Natuur… Lees verder »

Hendrik de Zwijger
Gast
Hendrik de Zwijger
Offline

Als de sletten van Firenze wisten
wat hen boven het hoofd hangt,
dan zouden zij nu al beginnen kermen van de pijn

Purgatorio XXIII, 106-108

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK