Financieel belang bij die 'transitie' naar een belastinggeld-gestuurde energievoorziening

Financieel engagement bij die ’transitie’ naar een belastinggeld-gestuurde energievoorziening

Ons blog zal nooit subsidiabel worden, want zoals je al zag: wij maken al WOB-bend geen vrienden bij overheidsinstituten. We zijn geen bruikbare rails waarover een ambtelijke beleidstrein voortdendert, met de NGO-industrie als ‘maatschappelijk’ alibi. Anders ligt dat bij ambtenaar-lieveling Sargasso.nl dat 80 duizend euro van de Staat kreeg om het groen-bureaucratisch evangelie te verkondigen. Niet alleen de menselijke natuur is daar ouderwets maakbaar, maar zelfs de wilde natuur en het klimaat. Omdat veel journalisten hun politieke correctheid verwarren met feitelijk juiste verslaggeving heet je dan zelfs kwaliteitsjournalist.

Zo kwamen de eco-Leninisten van Sargasso ons zelfs berichten over het leedwezen van klimaatfeministen die opvliegers krijgen door de opwarming van de aarde. 

De overheid heeft niet alleen het NOS Staatsjournaal tot haar beschikking. Voor de echte usefull idiots is er zelfs een Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Iedere club die advertorials produceert voor de beleidsmachine en daardoor gesubsidieerde groene NGO-industrie onder de cover van objectieve verslaggeving, die maakt kans. Zodat het lijkt alsof iedereen- ook die ‘onafhankelijke pers’- eigenlijk wil wat Groen Links en D66 wil: meer Brussel en meer windmolens.

transitie-subsidie-profiteurs

transitie-subsidie-profiteurs

In die categorie valt Kouten.nl, waarvan aanvraagster Yildiz Celi door multi-gecultiveerde afkomst ook nog eens in de buitencategorie van subsidieerbaarheid valt, iedere PvdA-gezinde en milieuclub-donerende ambtenaar (=80 procent van het bureau-corps) krijgt hier spontaan een orgasme bij:

Kout is een social media platform over belangrijke maatschappelijke kwesties (= kwesties die de NGO-industrie en ambtenarij belangrijk vinden RZ), zoals de energietransitie. We proberen samen online te discussiëren, te ‘kouten’ over hoe we belangrijke veranderingen samen vorm kunnen geven. Dit begint volgens ons bij het bieden van overzicht en inzicht aan elk individu of partij in het publieke debat. En bij het bieden van een ‘level-playing field’. Iedereen kan zijn of haar perspectief inbrengen. Alleen de meest gestelde vragen worden behandeld.

Screen Shot 2015-08-22 at 09.26.54Climategate.nl gaat gezellig mee kouten!
Wij roepen bij deze Climategaters op ook eens gezellig mee te ‘kouten’ over die belangrijke transitie naar een energiesysteem dat volledig afhankelijk is van belastinggeld.En te kijken of en zoja HOE je vragen worden beantwoord.

Belastinggeld is geld dat tot in de hemel groeit, behalve wanneer we nuttige publieke voorzieningen moeten onderhouden als muziekscholen, bejaardenverzorging, onderhoud van monumenten, park en groenbeheer.  Het is er om hotel van 1700 extra wereldburgers per week te kunnen zijn EN Griekenland/banken op de been kunnen houden, inclusief 6 miljard euro per jaar aan uitkeringen kunnen betalen en meer dan 12 miljard euro per jaar voor de rente over de almaar groeiende staatsschuld, tientallen miljarden euro’s windmolensubsidies en onszelf dan ook nog ‘welvarend’ noemen. Miljardairs met geleend geld, met de Overheid-methode kan iedereen in de Quote 500 terechtkomen.

Dus dat wordt gezellig Kouten daar, bij Yildiz, wiens achternaam volgens mij ‘hemel’ betekent, Celi, dus Subsidie tot in de Hemel. Ik bedoel, waarom is het een belangrijke maatschappelijke kwestie wanneer subsidieclub Natuur en Milieu het een probleem vindt, dat er in Noordelijk Noord Holland meer huizen met zonnepanelen zijn dan in Zuidelijker Noord Holland? Heeft dat niet gewoon een demografische oorsprong, en een oorsprong in de verdeling sociale huurwoningen versus koopwoningen?

Een door een ecofascistische doogooders ontdekt probleem dat ze ons door de neus willen boren

Een door een ecofascistische doogooders ontdekt probleem dat ze ons door de neus willen boren

Uw  blogger wil best zonnepaneeltjes, en de Friese overheid blijkt bereid daarvoor 3000 euro belastinggeld in te leggen. Omdat Friese ambtenaren zich rijk rekenen met de verkoop van Nuon/gemeenschapsgeld dat ook in mindering gebracht kon worden op gemeentebelasting. Maar je moet dan nog steeds een substantieel vermogen bijleggen en voor dat geld kun je ook:

  • – Op ontdekkingstocht in NL en de rest van de wereld, het nuttige met aangename verenigend in fotografische reportages, blogs, verhalen en onderzoek
  • – lekker eten en bier drinken, al decennia zijn horeca-uitspanningen zeer, zeer favoriet, en het schijnt dat dit voor veel Nederlanders geldt.
  • – de middenstand steunen met aankopen naar eigen keuze, gewone werkende mensen die met hun bedrijf de ruggengraat van onze economie vormen, waar NGO’s en Kouters daarop PARASITEREN

Kortom, is er een hoger goed dan zelf te beslissen wat je belangrijk vindt en daarnaar te besteden/handelen?

Hebt u al ondertekend? Het kan nu ook digitaal via Geenpeil.nl

Hebt u al ondertekend? Het kan nu ook digitaal via Geenpeil.nl, steun ook het Forum voor Democratie van Thierry Baudet!

Vrijheid van besteding is belangrijkste maatschappelijk belang, toch?
Hoe hoger energiebelastingen worden om de lobby van Yildiz- ongetwijfeld lid van zo’n groenig linksig clubje- te subsidiëren, hoe verder de overheid mijn vrijheid zal inperken. Vrijheid in NL hangt volledig af van je bestedingsvrijheid, dat getal op je banknummer. De energiebesparingsdoelen van de overheid en Yildiz hebben hier niet de hoge prioriteit die zij willen, bij de laagste energierekening van Friesland. Veel mensen stoken bijvoorbeeld op 20 graden, hier staat de verwarming van april tot november uit, en daarna stook je bijvoorbeeld op 17. Geheel zonder enige klimaatcampagne, ik ben van nature al een warme persoonlijkheid.

  • Dus het Kouter-raadsel van de week is zo opgelost: zonnepanelen zijn ook met subsidie voor de beter gesitueerde gezinnen, die nog decennia verwachten honkvast te zijn en dan ook nog eens een groene tik van de molen kregen, of die de subsidie zien als restitutie van belastinggeld. Alstublieft Subsidiekouters en intellectuele kabouters, hier heb je mijn analyse dat geheel zonder Stimuleringsfonds tot stand kwam.

Wat willen wij WEL?
Een ZZP’ende journalist valt al snel qua toeslagen in Verzorgingsstaat Nederland aan de gunstige kant van het spectrum. Ooit was ik zo gek om daar uit principe geen gebruik van te maken, tot je  met je onregelmatige inkomen denkt: je bent gek wanneer het bij die milieuclubs jaarlijks met miljoenen binnenregent. De accountant vond dat ook.

Zeventig procent van NL ontvangt op 1 of andere wijze al subsidie, waaronder nu dus ook ondergetekende. Het blijft hoe dan ook eervoller wanneer je voor je professionele prestaties wordt beloond, eigen talenten. Laten we daarom een belastingsysteem naar Zwitsers model omarmen, omdat dit veel rechtvaardiger is en minder kost. Uiteindelijk dragen lagere staatskosten bij aan minder aardgaswinning, en dan kunnen we nog tot 2040 toe met Slochteren.

Daarna zien wij voor Thorium de mogelijkheid om onze energievoorziening te dragen, zoals onze huisingenieur Theo al succesvol in Delft toonde. Terwijl de subsidieturbines wegroesten als peperduur schroot: symbolen van een periode van verduistering toen wetenschap werd gebruikt als politieke autoriteit om mensen bang te maken en dom te houden.

Wie onze strijd tegen de groene lobbycratie, voor een meer wetenschappelijk milieubeleid zonder doemverhalen de moeite waard vindt en mensen als mij een lekker vrij leven gunt, met lees- en zichtbaar resultaat op Climategate.nl: zie bij Mwenb.nl voor donatiemogelijkheden.  Van lucht kan niemand leven, ook deze Zelfstandige Zonder Pensioen (ZZP) niet. Wel is het iedere dag een genot om te mogen schrijven, ook deze blog is weer met liefde en provocatiedrang in elkaar gezet. Dat is ook een loon in zichzelf, waar je best wat bestaanszekerheid voor wilt offeren.