Tarweveld in Noorderland

Tarweveld in Noorderland

In aanloop naar de alweer 20ste of 21ste klimaatconferentie, nu in Parijs, brengen wij het goede nieuws van CO2 als tegenwicht voor de door massamedia/millieubeweging/overheid aangeprate carbofobie. CO2 = OK! Neem de groei van tarwe, ons belangrijkste voedselgewas. Liefst 68 procent groeiverbetering treedt gemiddeld op, bij een verrijking met 300 ppm ten opzichte van ‘natuurlijke’ condities bij een verzameling van 111 experimentele studies

Dat blijkt uit deze nieuwste compilatie van CO2-verrijkingsstudies die CO2-Science verzamelde. De Ido’s van CO2-Science doen al jarenlang goed werk, ze verzamelen alle peer-reviewed studies op basis van experiment die de goede kant van CO2 belichten. De meeste experimentele studies relativeren alarmistische verhalen over de klimapocalypse, verhalen die meestal gevoed zijn door de uitkomsten van computermodellen waarop de milieubeweging/overheid haar honderden miljarden euro’s schade veroorzakende klimaatbeleid baseert.

Die balans is hard nodig.

 

CO2-verrijking atmosfeer een zegen voor boeren

 

Slagen om de arm
Natuurlijk zijn veel slagen om de arm nodig, ieder experiment is weer verschillend van opzet, je kunt ze niet zomaar allemaal op 1 hoop gooien, buiten gecontroleerde omstandigheden in het veld kun je last van droogtes krijgen enzovoort enzovoort: waren alarmisten maar zo genuanceerd en voorzichtig bij de studies die ze zelf direct de hemel in prijzen. Maar het positieve effect van CO2-verrijking voor onze belangrijkste landbouwgewassen is onbetwist.

Al zou het groeivoordeel maar 10 procent bedragen. De zelfde groeivoordelen zien we overigens bij rijst.

Zijn experimentele studies die het VOORDEEL van extra CO2 tonen niet belangrijker dan modelstudies die zijn bedoeld om dat voordeel af te zwakken? (die zijn er ongetwijfeld, zo’n koppeling van GCM aan vegetatiemodellen en de uitkomsten dan als ‘het eggie’ presenteren met gegarandeerd negatieve uitkomst)

Welke wetenschapsontkenner kan daar iets tegen inbrengen behalve ‘ja dat zijn die door de olie industrie betaalde blabla, ongenuanceerd, nou de toon, nu kan ik je niet serieus nemen’.In onze door de milieubeweging geteisterde tijden heet CO2 Science per definitie verdacht, want zij zijn vooruitgangsgezind, in plaats van achteruitgangstrijders. De enige toegevoegde waarde van wetenschap is waarneming, experiment, computermodelgelul en misbruik van ‘de’ wetenschap als autoriteit voor je agenda kan ons gestolen worden. DE wetenschap bestaat niet, behalve bij de groene Taliban, en dat is ‘onze versie die ons onbeperkte macht geeft’.

Perzische klaver, stikstofbindende plant en groenbemester

Perzische klaver, stikstofbindende plant en groenbemester

We leven in het Herboceen, tijdperk van de planten
Wij kunnen de ideologie van de milieubeweging/Groene Taliban niet serieus nemen, alsof er voor de Industriële Zondeval een ideale planeet bestond waar wij niets aan mogen verbeteren.We zitten nu op 400 ppm in de atmosfeer, althans volgens de metingen op Hawaii. Dat is 120 ppm meer dan in de klimaathistorisch gezien veel te lage concentratie voor de industrialisatie van het Westen. Beneden de 200 ppm krijgen planten echte groeiproblemen, dus ze schakelden de mensheid in om hun gefossiliseerde voorouders naar boven te halen. Fossiele biobrandstoffen.

5De CO2-concentratie was veel te laag om de groeiende mensheid te voeden, wij maken de planeet productiever en groener, de plantengroei droogtebestendiger. De milieubeweging/Groene Taliban beweert voor het niet-menselijke leven op te komen, maar redeneert louter vanuit een zeer bekrompen antropocentrisch perspectief. Voor zover milde opwarming een gevaar inhoudt, is dat een hogere zeespiegel. Verder zijn droogtes en vloeden van alle tijden, zonder klimaatbeleid heb je geen garantie dat het klimaat dan plots veilig en ideaal is. Dat klimaat bestond per definitie nooit, behalve in de fantasiewereld van de groene Taliban.

Al dat antropocentrische gespeculeer over het Antropoceen waarin we zouden leven…tsss. We leven in het Herboceen, planten gebruiken de mensheid om de groeicondities voor zichzelf te verbeteren, want ook een gemiddeld hogere temperatuur op aarde is een zegen voor planten. Lees ook mijn recensie van de Vegatatieve Filosofie van Th Oudemans die tot de zelfde conclusies kwam met logisch darwinistisch redeneren.

 Wat gebeurt tot nu toe met de graanoogsten mondiaal?
Klimaatdemagogen beweren dat extreem weer alle oogsten vernietigt. Wij kijken niet naar beweringen, maar naar de oogstcijfers van de FAO en zien dat de mondiale oogst van tarwe tot 2014 enkel groeide. Ookal riepen alle zelfbenoemde ‘kwaliteitsmedia’ met het IPCC mee dat de ondergang dreigt.  In de computer ja.

graanproductie