Doneer aan Rypke voor zijn door Trouw te elfder ure geweigerde artikel

censuur-is-toch-niet-meer-van-deze-tijd

Is het kies om een journalist te vragen een artikel te schrijven en hem dan te elfder ure te melden dat men de voorkeur geeft aan een andere oplossing. Lees zelf hierrr maar hoe een en ander is gelopen en pik daar vooral ook het aldus gecensureerde artikel op waarvoor Rypke in de reacties niets dan lof oogst. Maar van lof kun je niet leven. Laten we daarom Rypke een hart onder de riem steken en hem samen een gage van laten we zeggen 300 euro bezorgen. Ik heb de eerste 50 euro net over gemaakt! Wie volgt?

[do_widget donaties]

contact

Door |2015-09-08T15:12:12+00:008 september 2015|14 Reacties

14 Comments

 1. Hajo Smit 8 september 2015 om 16:12 - Antwoorden

  Het lijkt me een goede zaak om dit vaker te doen. Al was het om Rypke een hart onder de riem te steken en hem te helpen de kritiek van de Geert et al ter harte te nemen. Als hij gaat zien dan soms een iets diplomatiekere aanpak meer donaties oplevert dan een al te botte bijl, kan hij ook gauw weer salonfähig worden. Want al sinds de uitvinding van het geld en dus eeuwen voor Darwin geldt: follow the money! Het zou toch fantastisch zijn als Rypke op deze manier een fatsoenlijke boterham kon verdienen, zou uitgroeien tot de rockstar van de Nederlandse gecrowdsourcete journalistiek, een leuke groupie van een jaar of 28 zou trouwen en kinderkes maken en dat alle donateurs dan automatisch ook ambassadeurs worden van zijn werk en dit blog. Ik stel voor: voortaan onder elk artikel zo’n formulier.. wat zeggen jullie?

 2. Annemieke 8 september 2015 om 19:08 - Antwoorden

  Aanmelden bij Blendle!?

 3. Groene Rypke de Duurzaamste 8 september 2015 om 19:50 - Antwoorden

  Hahaha, Hajo heel erg dank, dat bemoedigt: ja het achtervolgt je toch wel, al is het voor mij niet meer dan experimenteren met taal en grenzen. Dat valt soms goed uit en soms wat minder, maar de goede lezer ziet dat.

  • Hajo Smit 8 september 2015 om 20:47 - Antwoorden

   Er is niks mis met door iedereen geliefd zijn. Dat kun je zo pakken. Je passie is aanstekelijk genoeg. Gewoon mensen (behalve de allerergsten die het verdienen) niet tegen de haren strijken. Mensen vlijend onderuit halen (cq tot nieuwe inzichten verleiden) is een veel leukere en moeilijkere sport. Geloof me dat je makkelijk 250-1000 euro per goed geresearched, goed uitgewerkt, goed geschreven artikel kunt scoren.

 4. Roel Meijer 8 september 2015 om 22:40 - Antwoorden

  Zeg Hajo…. als Rypke iets persé niet doet…. (Mensen vleiend onderuit halen)….
  Als ze gaan… dan met de botte bijl. Het vlijmend scheermes. Het houwend zwaard. Rypky gaat niemand verleiden, Rypke haalt ze onderuit, genadeloos… en zo hoort het ook.
  Niet dat dit altijd mijn voorkeur heeft, maar ik vind het zo goed bij hem passen.

 5. Frank Aaldering 8 september 2015 om 23:15 - Antwoorden

  Natuurmonumenten opzeggen en dat geld structureel overmaken.

 6. Hajo Smit 9 september 2015 om 09:48 - Antwoorden

  Is iedereen het ermee eens dat Rypke dit hele bedrag mag hebben als aanmoediging?

  • Boels 9 september 2015 om 10:12 - Antwoorden

   Er is gestort voor Rypke, dus ja.

  • Wim Fokkema 9 september 2015 om 12:34 - Antwoorden

   Wat mij betreft mag hij het hele bedrag houden. Leverancier van het gros van de artikelen. Scherp en met humor !

  • Hans Keuper 9 september 2015 om 12:40 - Antwoorden

   Zeker! 😉

  • Ivo 9 september 2015 om 13:58 - Antwoorden

   Dat was toch het doel?

 7. Marnix 9 september 2015 om 15:11 - Antwoorden

  Zeker, het is Rypke van harte gegund!

Geef een reactie

Conform ons Privacybeleid maken wij gebruik van Cookies om onze website beter te laten werken. OK