Na 7 jaar lucratief procederen voor Natuurmonumenten, en meer dan een miljoen euro compensatiesubsidies

Na 7 jaar lucratief procederen voor Natuurmonumenten, en meer dan een miljoen euro compensatiesubsidies

Het procederen tegen de kolencentrale van RWE/Essent in de Eemshaven was voor Natuurmonumenten een zeer lucratieve bezigheid. Ze kregen via de rechter van RWE tenminste een miljoen euro natuurcompensatie-subsidies, omdat hun terrein op Schiermonnikoog zogenaamd last zou krijgen van de uitstoot. Ook kregen ze tientallen hectares compensatiegrond. Nu doet Wilfred Alblas van Natuurmonumenten huilie huilie omdat de rechter oordeelt dat deze gloednieuwe centrale open mag blijven, om 1700 MW vermogen op te wekken. Het argument van Wilfred Alblas

De 120 meter hoge fabriek ontsiert de horizon…

Wel voor 200 meter hoge windturbines…
Terwijl Natuurmonumenten als steunpilaar van het Energieakkoord haar steun betuigt aan het volzetten van Nederland, het IJsselmeer, de Friese en Groningse kust met windturbines, klagen ze hier over de horizon-vervuiling. En terwijl de windturbines in de Eemshaven volgens het rapport van Altenburg en Wymenga tot de voor vogels meest dodelijke turbines van Nederland behoren, met soms meer dan 100 beschermde vogels per jaar die per turbine sneuvelen.

Wilfred Alblas, dat je het met integriteit en feiten niet zo nauw neemt dankzij je geldlust en politieke blindheid, dat was me al bekend. En ook dat je daarom geknipt bent voor de functie van directeur Noord van dit schatrijke bedrijf (190 miljoen euro belegd vermogen, 700 miljoen euro subsidies sinds het jaar 2000) met haar ruime half miljoen euro directeur-salarissen. Maar waarom moet je het zo overdrijven met die club van je?

Je kunt vandaag nog een goede daad voor de natuur verrichten. Voeg je bij het groeiende leger van ex-leden, steun onze ontledingsactie en zeg vandaag Natuurmonumenten nog op. 

Screen Shot 2015-09-14 at 12.02.21

Nou, dit realiseert Natuurmonumenten dus graag samen met u:

Hier werkt Natuurmonumenten keihard aan, heel Nederland vol met turbines die tientallen beschermde vogels per turbine per jaar doden

Hier werkt Natuurmonumenten keihard aan samen met u om te realiseren, heel Nederland vol met turbines die tientallen beschermde vogels per turbine per jaar doden

Steun deze subsidiebeluste en corrupte naturisten niet langer, maar steun je lokale natuurvereniging, werk samen met lokale vogelwachten, sportvissers, boeren, jagers en mensen die in de natuur achter huis investeren, om daar scharrelvis, wild of gewoon natuurervaringen uit te oogsten.