GeenPeil

De referendumaanvraag van GeenStijl/Burgercomité-EU/Forum voor Democratie zit op de helft met ca 150.000 stemmen. Binnen een week (voor 28/9) moet elke stemmer dus één extra stemmer werven en dan zijn we er.  Ik wil er minstens tien, dus laat u horen in de reacties!

Stop met het lezen van dit blog, ga naar het digitale tekenformulier en doe uw burgerplicht!

Lees voor meer informatie de website van het initiatief of de handige uitleg van Hella Hueck van een maand geleden. Of voor de echte fanaten met iets te veel tijd: lees de 300 pagina’s van het verdrag waar het referendum over gaat.

Waarover gaat het referendum zich uitspreken?
Over een al getekend associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Dit verdrag en de ook al getekende vergelijkbare verdragen met Georgië en Moldavië vormden de eigenlijke aanloop tot de burgeroorlog in Oekraïne en de plotse dramatische terugkeer van de koude oorlog. Ik beloof over dit onderwerp een diepgravend historisch blog als meer dan twintig van u laten weten dat ze getekend hebben!

Moet dat verdrag van tafel?
Liefst wel als het aan mij ligt, maar ook als u voor het verdrag bent moet u de petitie tekenen. Het gaat erom dat u gehoord dient te worden!
Want zoals bij alles wat er in Europa gebeurt, gaat het verdrag over de hoofden van de burgers heen, tot er betaald moet worden. En reken maar dat er betaald moet worden: deze landen hebben tegen de 100 mrd schuld, en zijn voor energie afhankelijk van Rusland, dat tot voor kort peanuts vroeg voor zijn gas, maar aan een afvallige republiek natuurlijk gewoon de Europese prijs rekent, waar wij voor op gaan draaien. Ik doe een ruwe schatting: 25 miljard per jaar, de komende 10 tot 20 jaar.
U is niets gevraagd, maar wel zijn beide kamers akkoord gegaan. Alleen PVV, SP en PvdD stemden tegen.

Europa hollend naar de afgrond
Op climategate.nl wordt u al 4 jaar gewaarschuwd voor het gestuntel en geblunder van de Brusselse elite, en van de helaas vele Eurofielen in onze regering. De eurocrisis wordt met elk reddingsplan dieper, de Zuid-Europese landen worden volledig kapotgeholpen, en nu openbaart zich daar bovenop eindelijk de al jaren volledig voorspelbare immigrantencrisis. Het antwoord op al deze problemen is uiteraard méér Brussel en volledig ondoorzichtige vanuit Brussel opgelegde maatregelen die de noordelijke Europeanen honderden miljarden kosten maar geen werkelijk effect zullen sorteren. De Algemene Rekenkamer heeft vastgesteld dat er volstrekt onvoldoende controle is op alle geldstromen die in het leven geroepen zijn om de crises te bezweren.
Iedereen kan waarnemen dat steeds donkerder wolken zich samenpakken boven Europa. De politieke elite is volledig de controle kwijt maar laat dat natuurlijk niet merken. Ze blijven het mantra scanderen van Méér Europa en Méér Unie als oplossing van alle problemen.

De afwezige Europese democratie
Totaal afwezig in deze ontwikkelingen is de burger. De EU is volledig ondemocratisch. Dat er politici van partijen bij betrokken zijn, zegt nog niet dat dit ook een vorm democratie inhoudt. Door de internationale opbouw van de fracties is de democratische controle vanuit de achterban van de politici een aanfluiting. Voor zover de democratie binnen het Europarlement al iets voorstelt: de Eurocraten bepalen in feite alles in overleg met Keizer Merkel en haar vazallen, het Europarlement is een schijndemocratie. Zelfs referendumpartij pur sang D66 stelt dat het publiek te dom is om middels referenda over Europese zaken te beslissen. Hoe gortig kun je het maken…

Waarom het referendum er moet komen!!
Maar het verzet groeit. Ik ben zoals u weet al een tijdje betrokken bij de groep rond Forum voor Democratie/Jalta/FTM/The Matheo Solution en nu daar ook nog GeenStijl op een bijzonder volwassen manier bij aanhaakt, is er voor het eerst een echte brede kritische beweging aan het ontstaan. De referendumaanvraag is de lakmoesproef of er nu inderdaad een kritische massa (pun intended) bereikt kan worden. We moeten onderhand eens een echte klap gaan uitdelen!

Als de politieke elite een negatieve uitslag naast zich neerlegt, wat ze grondwettelijk mag, heeft ze een flink probleem: de bevolking is nog steeds behoorlijk pissig over het negeren van het referendum over de Europese grondwet, dus wie dit staaltje van lak-aan-de-burger openlijk herhaalt zal daarop in het stemhokje keihard worden afgerekend!

Wees dus onderdeel van deze beweging en laat de politieke elite weten dat u het niet langer meer pikt! Als u daarmee wacht tot de volgende verkiezingen moet u dat via uw stem doen, en als u echt geen SP-er of PVV-er bent zit u dan met een ernstig probleem. Grijp daarom uw kans om van u te laten horen en teken nú!