Teken NÚ de GeenPeil referendumaanvraag!!!

GeenPeil

De referendumaanvraag van GeenStijl/Burgercomité-EU/Forum voor Democratie zit op de helft met ca 150.000 stemmen. Binnen een week (voor 28/9) moet elke stemmer dus één extra stemmer werven en dan zijn we er.  Ik wil er minstens tien, dus laat u horen in de reacties!

Stop met het lezen van dit blog, ga naar het digitale tekenformulier en doe uw burgerplicht!

Lees voor meer informatie de website van het initiatief of de handige uitleg van Hella Hueck van een maand geleden. Of voor de echte fanaten met iets te veel tijd: lees de 300 pagina’s van het verdrag waar het referendum over gaat.

Waarover gaat het referendum zich uitspreken?
Over een al getekend associatieverdrag van de EU met Oekraïne. Dit verdrag en de ook al getekende vergelijkbare verdragen met Georgië en Moldavië vormden de eigenlijke aanloop tot de burgeroorlog in Oekraïne en de plotse dramatische terugkeer van de koude oorlog. Ik beloof over dit onderwerp een diepgravend historisch blog als meer dan twintig van u laten weten dat ze getekend hebben!

Moet dat verdrag van tafel?
Liefst wel als het aan mij ligt, maar ook als u voor het verdrag bent moet u de petitie tekenen. Het gaat erom dat u gehoord dient te worden!
Want zoals bij alles wat er in Europa gebeurt, gaat het verdrag over de hoofden van de burgers heen, tot er betaald moet worden. En reken maar dat er betaald moet worden: deze landen hebben tegen de 100 mrd schuld, en zijn voor energie afhankelijk van Rusland, dat tot voor kort peanuts vroeg voor zijn gas, maar aan een afvallige republiek natuurlijk gewoon de Europese prijs rekent, waar wij voor op gaan draaien. Ik doe een ruwe schatting: 25 miljard per jaar, de komende 10 tot 20 jaar.
U is niets gevraagd, maar wel zijn beide kamers akkoord gegaan. Alleen PVV, SP en PvdD stemden tegen.

Europa hollend naar de afgrond
Op climategate.nl wordt u al 4 jaar gewaarschuwd voor het gestuntel en geblunder van de Brusselse elite, en van de helaas vele Eurofielen in onze regering. De eurocrisis wordt met elk reddingsplan dieper, de Zuid-Europese landen worden volledig kapotgeholpen, en nu openbaart zich daar bovenop eindelijk de al jaren volledig voorspelbare immigrantencrisis. Het antwoord op al deze problemen is uiteraard méér Brussel en volledig ondoorzichtige vanuit Brussel opgelegde maatregelen die de noordelijke Europeanen honderden miljarden kosten maar geen werkelijk effect zullen sorteren. De Algemene Rekenkamer heeft vastgesteld dat er volstrekt onvoldoende controle is op alle geldstromen die in het leven geroepen zijn om de crises te bezweren.
Iedereen kan waarnemen dat steeds donkerder wolken zich samenpakken boven Europa. De politieke elite is volledig de controle kwijt maar laat dat natuurlijk niet merken. Ze blijven het mantra scanderen van Méér Europa en Méér Unie als oplossing van alle problemen.

De afwezige Europese democratie
Totaal afwezig in deze ontwikkelingen is de burger. De EU is volledig ondemocratisch. Dat er politici van partijen bij betrokken zijn, zegt nog niet dat dit ook een vorm democratie inhoudt. Door de internationale opbouw van de fracties is de democratische controle vanuit de achterban van de politici een aanfluiting. Voor zover de democratie binnen het Europarlement al iets voorstelt: de Eurocraten bepalen in feite alles in overleg met Keizer Merkel en haar vazallen, het Europarlement is een schijndemocratie. Zelfs referendumpartij pur sang D66 stelt dat het publiek te dom is om middels referenda over Europese zaken te beslissen. Hoe gortig kun je het maken…

Waarom het referendum er moet komen!!
Maar het verzet groeit. Ik ben zoals u weet al een tijdje betrokken bij de groep rond Forum voor Democratie/Jalta/FTM/The Matheo Solution en nu daar ook nog GeenStijl op een bijzonder volwassen manier bij aanhaakt, is er voor het eerst een echte brede kritische beweging aan het ontstaan. De referendumaanvraag is de lakmoesproef of er nu inderdaad een kritische massa (pun intended) bereikt kan worden. We moeten onderhand eens een echte klap gaan uitdelen!

Als de politieke elite een negatieve uitslag naast zich neerlegt, wat ze grondwettelijk mag, heeft ze een flink probleem: de bevolking is nog steeds behoorlijk pissig over het negeren van het referendum over de Europese grondwet, dus wie dit staaltje van lak-aan-de-burger openlijk herhaalt zal daarop in het stemhokje keihard worden afgerekend!

Wees dus onderdeel van deze beweging en laat de politieke elite weten dat u het niet langer meer pikt! Als u daarmee wacht tot de volgende verkiezingen moet u dat via uw stem doen, en als u echt geen SP-er of PVV-er bent zit u dan met een ernstig probleem. Grijp daarom uw kans om van u te laten horen en teken nú!

Door | 2015-09-22T05:21:41+00:00 22 september 2015|34 Reacties

34 Reacties

 1. Jaap Stok 22 september 2015 om 04:58- Antwoorden

  Zojuist getekend

 2. Theo Wolters
  Theo Wolters 22 september 2015 om 05:17- Antwoorden

  OK, de teller is gestart!

 3. JNWLWK 22 september 2015 om 06:02- Antwoorden

  We/ze zitten op 220000 dus er zijn nog 80000 nodig. De lat is dus onnodig hoog gelegd. Of weet men dat zo onderhand het merendeel van de bevolking uit Europa bejubelende blinde Greenpeace volgende Monsanto/E-nummers/gluten/inentingen vrezende conspiracy nuts a la Nu.jij bestaat?

 4. Moose 22 september 2015 om 06:30- Antwoorden

  Getekend!

 5. Theo Wolters
  Theo Wolters 22 september 2015 om 07:03- Antwoorden

  Wow, ik vroeg er 10 en heb er nu blijkbaar al 70.000!

 6. Bart 22 september 2015 om 09:54- Antwoorden

  Ze hebben sinds gisteren bekend te hebben gemaakt op 220.000 te zitten er binnen 24 uur er nog 22.000 bijgehaald. Lijkt erop dat de eindsprint ingezet is.
  (houd er ook rekening mee dat er wellicht handtekeningen achter gehouden worden om een soort van eindsprint momentum te creëren om toch nog wat meer mensen over de streep te halen.)
  Maar ziet er op dit moment in ieder geval veel belovend uit, voor iets wat relatief weinig aandacht van de media krijgt. Neem de anti vuurwerk petities die altijd per paar duizend ondertekeningen veel aandacht van de media krijgen.

 7. Tjalling 22 september 2015 om 11:37- Antwoorden

  Done!

 8. castle 22 september 2015 om 11:39- Antwoorden

  Ik had al een week of wat geleden getekend, maar ondertussen weer twee erbij geregeld.
  Weg met dit verdrag

 9. Paul Bouwmeester 22 september 2015 om 12:24- Antwoorden

  Gedaan!

 10. Ben 22 september 2015 om 12:27- Antwoorden

  site werkt niet… 🙁

 11. mies 22 september 2015 om 12:30- Antwoorden

  getekend. Succes !

 12. Theo Wolters
  Theo Wolters 22 september 2015 om 13:05- Antwoorden

  Teller: 6!

 13. Dolf
  Dolf 22 september 2015 om 13:50- Antwoorden

  Mij kun je niet meetellen Theo, want ik had al getekend, ook al kun je als Nederbelg dat niet digitaal doen. Maar die moeite (en postzegel:-) ) was het zeker waard om een signaal te geven. Dat is het voor mij dan ook, een signaal voor de democratie. De eulite minacht openlijk de wil van het volk evenals de geestelijke vermogens van zijn onderdanen, getuige uitspraken van Juncker.

  Het Forum is een signaal, maar of dat ons nu gaat helpen is maar de vraag. Het artikel van Ewout Klei in Jalta vandaag raakt hier enkele gevoelige snaren wat mij betreft
  https://jalta.nl/binnenland/forum-voor-democratie-versterking-voor-democratie-of-eurofobe-fringe/. Hoe realistisch is het om uit de EU te willen; en veranderingen zullen bestaande machtverhoudingen moeten veranderen, dat is lastig als je jezelf daarbuiten plaatst zoals het Forum. Open Europe doet dat volgens Klei verstandiger http://openeurope.org.uk/ Wat mij betreft moeten we zo snel mogelijk uit de euro (of via TMS) en kritisch bepalen wat er op EU niveau moet; dat is ongetwijfeld veeeeel minder dan nu en van daaruit NL in de EU vertegenwoordigen. (Daarvoor moet er in Duitsland ook het nodige veranderen maar daaraan lijkt Merkel ongewild hard te werken…).

  Maar ‘hoe verder’ is voor later, een krachtig signaal is NU nodig, dus tekenen dat referendum!

  • Bart S 22 september 2015 om 22:56- Antwoorden

   Ik heb als Nederbelg probleemloos getekend, in de eerste week al.

   • dwk 23 september 2015 om 02:51- Antwoorden

    Bart S

    digitale handtekeningen vanuit het buitenland zijn niet geldig (tenzij je ook een vast adres hebt in NL natuurlijk). Je moet schriftelijk reageren. Petitie downloaden, tekenen, copie paspoort en hup naar de kiesraad. Als je snel bent komt ie nog op tijd.

 14. Ronel 22 september 2015 om 13:57- Antwoorden

  getekend!

 15. Geert 22 september 2015 om 15:20- Antwoorden

  Dat jullie je lenen voor dit PVV – Geen Stijl spelletje

  • Bart 22 september 2015 om 15:31- Antwoorden

   Wat Is er een spelletje aan meer democratische inspraak te willen?

   Wat een onzinnig opmerking.

  • dwk 23 september 2015 om 02:59- Antwoorden

   Geert je snoert jezelf de mond met deze reactie; vrijwillig nog wel. JIJ bent hier de nuttige idioot, de Spekman van climategate.nl niet de mensen die tekenen.
   PVV, Geenstijl? Ik zie het meer als een groot samenwerkingsverband van ECHTE liberalen en “fijne rooien” zoals Harry van Bommel. Die heeft namelijk ook getekend. Roemers advies: teken Geenpeil.

 16. G-Krul 22 september 2015 om 16:08- Antwoorden

  Mijn vrouw en ik hebben een week of zo geleden getekend, vandaag mijn 2 zoons.
  Echter, in 3 van deze 4 gevallen waren er problemen met het verzenden op het eind. Met de laatste is ie trouwens nog bezig, al een half uur of zo…
  Ik vraag me af of er meer zijn met dit probleem.
  Overigens heb ik mijn omgeving ook opgeroepen te tekenen.

 17. henkie 22 september 2015 om 19:46- Antwoorden

  3 maal getekend, per post direct naar de Kiesraad, zit dus niet in de statistieken tot de kiesraad ze geteld heeft.

 18. Roel Meijer 22 september 2015 om 20:11- Antwoorden

  Niets aan de hand, getekend, verzonden, klaar.

 19. Marcel 22 september 2015 om 20:16- Antwoorden

  Ik had ook al een tijdje geleden getekend.
  En familie en vrienden via e-mail opgeroepen om te tekenen, dat ging nog wel.

  Vandaag de mensen die in de winkel hier werken erop aangesproken, mag ik u wat vragen … ?
  Die keken me toch echt aan alsof je een ongevaarlijke gek bent.

 20. Marnix 22 september 2015 om 20:18- Antwoorden

  Done!

 21. Jan Rot 22 september 2015 om 21:15- Antwoorden

  Had al getekend, nu mijn vrouw ook!

 22. T2000 22 september 2015 om 21:57- Antwoorden

  Had ook al getekend, vrouw ook, vandaag collega overgehaald.

 23. […] te werk gaat is dit referendum een uitgelezen kans dit kenbaar te maken. De enige andere manier, zo lees je hier terecht, is bij de eerstvolgende verkiezingen euro-kritisch te stemmen maar dan ben je beperkt tot PVV, SP […]

 24. harm 23 september 2015 om 00:05- Antwoorden

  Vorige week al getekend

 25. dwk 23 september 2015 om 02:42- Antwoorden

  Onze formulieren zijn al lang en breed binnen. Kan vanuit buitenland alleen op papier.
  Vandaag nog even al mijn “fans” gespamd, 5 x “getekend” binnen.
  BTW de tussenstand was vanmorgen al 80%

  Er mag hier inderdaad wel eens wat meer aandacht aan besteed worden. Iedere scheet die ik hier laat over windmolens krijgt binnen een paar tellen tien duimpjes omhoog. Zodra ik echter vraagtekens zet bij de krankzinnige Ruslandpolitiek van Europa richting Rusland zie ik niets. Tuurlijk want Poetin is immers een dictator!!!

  Ik geloof er trouwens geen snars van dat Europa “de regie kwijt is” zoals Theo schrijft. Juncker leeft van crises. Deze vluchtelingencrisis komt als een geschenk uit de hemel en wordt sinds kort moeiteloos aan de zogenaamde klimaatcrisis gekoppeld. Hollande watertandt al bij een prominente rol voor Frankrijk bij de aanstaande klimaattop.

  Crises zijn voor leiders met dictatoriale trekjes de gelegenheden bij uitstek u n’importe quoi door de strot te douwen. Heeft u het al gelezen? Opeens wordt het overschrijden van de 3%-regel bespreekbaar. Of deze: Duitsland heeft pas sinds dit jaar een wettelijk minimum loon. De grote vluchtelingenstroom is aanleiding om daar weer aan te gaan tornen. Reden? De Syrische asielzoekers zijn die 8,50 per uur niet waard!
  De Saudis zeggen het anders: wij nemen geen vluchtelingen op want het leven hier is voor hen te duur! Nou u weer.
  Of wat dacht u van het volgende: Jaren lang werd de Duitse woningbouwmarkt geteisterd door extreem strenge veiligheids- en milieueisen. Nu moet er plotseling gebouwd worden voor de tienduizenden nieuw – Duitsers en worden al die regels buiten werking gesteld.
  Drie keer raden wie door al dit geschuif het zwaarst getroffen worden.

  Europa glijdt af richting halfdictatuur en de nationale parlementen degraderen zichzelf tot tandeloze vergaderclubjes of hoe zal ik het zeggen …. “nepparlementen”.

  Nu tekenen dus, ook jij Janos!

  In ruil daarvoor krijg je van mij een gratis stemadvies voor de volgende keer: nooit meer stemmen op die corrupte nepliberalen van ALDE dus. En lees vooral de Verhofstadtdossiers op 925. Kijk als opwarmertje eerst even deze link:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/gstv_moldavie_wellens.html

 26. dwk 23 september 2015 om 03:09- Antwoorden

  Ik zeg het niet graag, maar maak voor Geert een uitzondering.
  Domme, domme Geert. Als je tekent zeg je daarmee niet dat je tegen het verdrag met Oekraïne bent. Je geeft daarmee te kennen dat je voorstander bent van een referendum over de kwestie. Als dat referendum er komt kun je dus gewoon VOOR stemmen.
  Nu zul je zeggen maar de mensen die ik gekozen heb, hebben dat al voor mij gedaan. Dat is waar. Het vervelende is alleen, dat GEEN van die mensen dat verdrag gelezen heeft net zo min als jij. Dat lijkt mij een verontrustende gedachte.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/gstv_moldavie_wellens.html

 27. Turris 23 september 2015 om 09:39- Antwoorden

  ‘ had al sinds de openstelling dag1 getekend.

 28. Theo Haffmans 23 september 2015 om 22:34- Antwoorden

  vandaag weer twee mensen overgehaald om te tekenen.

  Had GeenPeil maar een actuele teller waarop de stand werd bijgehouden!

 29. JNWLWK 24 september 2015 om 11:45- Antwoorden

  Zelfs RTL-nieuws.nl besloot gisteren de EU-elite eens niet te bejubelen en hier negatief over te berichten, men had een berichtje over dit initiatief.

 30. […] [Vellinga] Geen wetenschappelijk bewijs voor een gevaarlijke rol van CO2 199. 22 september 2015  Teken nu de GeenPeil referendumaanvraag 200. 26 september 2015   Waarom u nog snel moet stemmen voor het EU referendum 201.  3 oktober […]

Geef een reactie