De ijsvogel redt zich prima ZONDER Natuurmonumenten, er zijn veel betere beheerders van onze natuur

Bel 035-6559911 en word vandaag nog ex-lid, 035-6559911, maak van Natuurmonumenten een nog compactere ledenorganisatie dan het vorig jaar na 45 duizend vertrokken leden al was. Dus 035-6559911

Marketingman Marc van den Tweel werd door Natuurmonumenten als directeur aangenomen om jaren ledenverlies te keren. Sindsdien hollen de leden harder weg bij Natuurmonumenten dan ooit te voren. Vorig jaar liepen er 45 duizend weg en dit jaar zullen het er nog fors meer zijn. Marketing van den Tweel beloonde zichzelf voor deze prestatie met een bonus ‘eenmalige gratificatie’, zoals de Volkskrant al berichtte. En nu beloont veruit de minst journalistieke krant van Nederland, Dagblad Trouw onze Marc – die 40 k meer salaris, premies en vakantiegeld vangt dan Mark Rutte- eindelijk met die felbegeerde plek in de groene hall of shame: de Duurzame 100.

Het totaal feitenvrije onderschrift zegt voldoende

‘Hij veranderde de traditionele en ietwat regentesk ogende organisatie die met subsidie haar terreinen onderhield, in een beweging waarin niet alleen de leden een stem hebben, maar waarin ook partners voor samenwerking wordt gezocht’.

Ja, zoals met Chinese speelgoedfabrikanten die de oude beuken en andere houtige risico-objecten afnemen die Natuurmonumenten extra omzaagt om de commerciële houtkap te stimuleren. Lovenswaardig, en dan je ledenservice laten liegen dat je niet aan commerciële houtkap doet.

  • De blauwe subsidiedief Natuurmonumenten
    Ze krijgen nog steeds 40 tot 50 miljoen euro subsidies per jaar, laten de overheid nog steeds alle rekeningen betalen bij natuurprojecten, of spannen procedures aan tegen RWE/Essent om een slaatje te slaan uit de bouw van een kolencentrale: zodat RWE ze compensatiegeld biedt. En zoals ik gisteren berichtte blijft Natuurmonumenten zich dictatoriaal en arrogant opstellen zoals in de Leenherenpolder die ze gratis van de overheid willen hebben om hem ten koste van gezonde biologische boerenbedrijven om te toveren tot wilderkitsch.
  • Tip voor journalisten: Schotse Hooglanders nu dupe van geldzucht Natuurmonumenten
    Het laatste gerucht dat bevestiging behoeft, maar waar journalisten zich op kunnen storten (en wij worden goed gelezen door journaille): Sinds dit jaar laat Natuurmonumenten haar natuurgebieden enkel nog begrazen door kuddes van de boer die het meeste geld biedt. Zij verbreken daarmee contracten en contacten van decennia, en als gevolg van deze nieuwe aanval van geldzucht bij Natuurmonumenten moeten hele Hooglanderkuddes op transport naar Oost Europa. Een zelfde affaire speelde eerder al bij schaapskuddes, die naar de slacht moesten omdat Natuurmonumenten graag wilde bezuinigen. Pas na media-aandacht wilde Natuurmonumenten inbinden. Het van meerdere kanten bevestigde gerucht uit de begrazingswereld past hoe dan ook naadloos bij het nieuwe Natuurmonumenten. Arrogantie, ideologie en geldzucht.

Nog beschamender voorbeeld van  feitenvrije schrijfschrijf Trouw

Van den Tweel pakte ook zijn organisatie zelf aan. Hij reorganiseerde flink waardoor overbodige managementlagen verdwenen, en maakte er zoals eerder opgemerkt, een echte burgerbeweging van die losstaat van de overheid, en daarop ook kritiek kan hebben. (braaak…RZ) Wat dat betreft wisselde Natuurmonumenten in positie met Staatsbosbeheer, dat eerder veel kritischer was maar nu tegen de overheid is aangekropen

Duurzame 100, hoe hoger hoe schaamtelozer
Er is geen club meer verweven met en zo afhankelijk van de overheid, zo consequent voorgetrokken door die overheid zoals bij de Marker Wadden waar de Staat zo 30 miljoen euro op het handje geeft voor een moeras waar niemand op zit te wachten. Een project dat bovendien leunt op valse ecologische argumenten.
Echte natuurbeschermers die jarenlang uit passie resultaat haalden met akkervogels en grauwe kiekendieven als Ben Koks, met daarbij als fantastische spin-off echt wetenschappelijk onderzoek door de Rijks Universiteit Groningen naar trekgedrag van kiekendieven enz. Die landen 12 plaatsen LAGER dan Van den Tweel. Ben ADHD Koks is wel OK, daar staat de natuur op 1 en het geld is middel en geen doel: althans toen ik ‘m voor het laatst sprak.

Ik vind dat wel het meest veelzeggende feit over de kwaliteit van ranglijstjes als de Duurzame 100. En ook voor deze tijd.

De leugen krijgt meer loon.

Bel daarom vandaag nog 035-6559911, steun onze ontledings-actie, maak van Natuurmonumenten die compacte ledenorganisatie waar Van den Tweel zo succesvol in is gebleken en wordt ook ex-lid. Ik ging u in 2011 voor en vele tienduizenden met mij toen de schellen mij van de ogen vielen. Na jarenlang trouw supporter te zijn.

Ja wanneer je zo bent, dan kan het niet langer uitblijven: dan hoor je die felbegeerde plek te krijgen in de Duurzame 100.

Nummer 32!

Nieuw nieuw nieuw nieuw nieuw

Shoot the messenger? Steek hand in eigen boezem
Wat een prestatie Marc. Jarenlang liepen jullie al te kniezen hoe je in die meest beschamende ranglijst van Nederland kon geraken, dat dieptepunt van intellectuele en morele corruptie genaamd ‘Duurzame 100’, de lofzang op groen graaien en zuurzame ideologie. Terwijl juist het moderne Natuurmonumenten daar zo feilloos en feitenvrij in past. Ik zou zeggen: nu kan er nog wel een extra bonus eenmalige gratificatie bij. We kijken nu al uit naar het jaarverslag 2015, zijn daar de financiële jaarcijfers definitief uitgepoetst?  Is de ‘eenmalige gratificatie’ dan toch tweemalig of zelfs groter geworden?

Een ander nog onbevestigd gerucht dat bevestiging behoeft: men schijnt ter hoofdkantore met meer dan warme aandacht mijn blogs te lezen, en daar bijbedoelingen mee te hebben. Zoals WNF ook al dreigementen uitte. Dat is voor mij bevestiging dat ik op de goede weg zit, en aansporing om nog meer bij de feiten te blijven. Wat ik schrijf klopt, en als hier 1 onwaarheid staat: waarschuw mij in de comments. Ik heb geen belang bij onwaarheden als journalist, sterker nog: dat is geheel tegen mijn belang in. Dat mijn Natuur-monumentenblogs subjectief zijn en lekker vet opgeschreven, is hooguit om de goednieuws-marketing in media over deze club wat te balanceren. En omdat ik op een blog lekker columnistisch kan zijn.

Mag ik de meelezers in ’s Graveland verzoeken om je niet te richten op het schieten van de boodschapper, maar het steken van de hand in eigen boezem. Jullie bevlekken het erfgoed van Jac P met jullie schaamteloze gedrag en dienen met het schaamrood op je kaken de laan uit gestuurd. Het probleem bij jullie is volgens mij echter: jullie zijn de schaamte voorbij.

Goed is datgene waarmee je wegkomt.