Soon Figure 18 KnipselAndré Bijkerk.

Zoals de climategate.nl bezoekers zich ongetwijfeld zullen herinneren, was er enige tijd geleden wat commotie over de mysterieuze verdwijning van een halve graad hier – laatst bekende verblijfsplaats was tussen 1945 en 1970. Nou die is terecht hoor, tenminste voor de helft dan: het Noordelijk halfrond. Willie Soon had hem gevonden samen met twee enthousiaste medewerkers.

Zie afbeelding boven.

Wat bleek nou, het had zich verstopt in de plattelandsstations, maar uiteindelijk met minutieus speurderswerk kwam de schelm voor de dag. Dat kwam goed uit voor Willie zodat hij zijn punt kon maken:

Finally, we compare our new composite to one of the solar variability datasets not considered by the CMIP5 climate models, i.e., Scafetta & Willson, 2014’s update to the Hoyt & Schatten, 1993 dataset. A strong correlation is found between these two datasets, implying that solar variability has been the dominant influence on Northern Hemisphere temperature trends since at least 1881. We discuss the significance of this apparent correlation, and its implications for previous studies which have instead suggested that increasing atmospheric carbon dioxide has been the dominant influence.

Willie’s niets aflatende ijver kennende, zal hij vast binnenkort ook wel de halve graad van het zuidelijk halfrond opsnorren.