Schermafdruk 2015-10-28 13.05.59
Net als met een Elfstedentocht weet je met Climate Wars D-Day één ding zeker: elke nieuwe dag is ook één dag dichter bij het event. Op 6 augustus toen in Amerika – laat staan in Europa – geen van de pundits nog een stuiver gaf voor de kansen van Donald Trump en Ben Carson presenteerde ik ze hierrrr al als droomticket voor een snelle ondergang – een Buckler – zeg maar van de klimaathype. Vannacht om 1.00 uur onze tijd zie je op CNBC het derde debat tussen de republikeinse kandidaten en de Zwarte Zwanen vliegen samen hoger dan ooit! Kijken dus als je als lid van de naoorlogse generatie aan de TV gekluisterd wilt zitten zoals destijds met Radio Oranje! Vaderlanders: de bevrijding is dichterbij dan ooit!

PS Bij Trump en Carson is de vraag: hoeveel dingen waar we het misschien niet mee eens zijn willen we op de koop toenemen als ze maar garanderen dat de klimaathype in hun eerste 4 jaar wordt ontmanteld en de VN en de EPA en het Amerikaanse ministerie van onderwijs zo op de schop gaan dat we de wereld niet meer zullen herkennen. Mijn antwoord: best veel!

PPS Na de laatste voor Ben Carson gunstige polls is het niet meer te zeggen of we een ticket Carson-Trump krijgen of Trump-Carson. Het debat van vanavond zou best eens beslissend kunnen zijn! Ga dus kijken als het klimaat je lief is.