antidecarbonisationDavid Siegel heeft op medium.com dit artikel gepubliceerd over zijn bekering van klimaatalarmist tot klimaatscepticus. Het artikel is – met dank aan een boost via WUWT – intussen 9000 keer gelezen en blijkt 46% van de alarmisten te overtuigen klimaatscepticus te worden.

Preciezer geformuleerd vraagt de enquete onderaan het artikel: If you were a supporter of decarbonization before reading the essay, please state your new view on climate change …   een groot deel van de respondenten geeft aan: I found it very convincing and will try to have conversations with others about this. Schitterend toch?

Intussen heeft Siegel deze follow-up op WUWT geschreven en heeft hij zijn klimaatodyssee samengevat op climatecurious.org. Hij heeft ook in een nieuw artikel een drietrapsrecept gegeven over hoe we het “klimaatprobleem” samen kunnen oplossen:

  1. We must focus on liberal media outlets to get them to learn how biased they are and why they are buying the wrong story. It’s a huge challenge, because they associate decarbonization with doing good for the environment, and anyone who says otherwise is an arch conservative bent on destroying the future. It’s hard for them to admit they are wrong. The media parrots what the PR people tell them to say. Ask hard questions. Do what you can to influence liberal media, blogs, journalists, and others. Simply having conversations, asking questions, and sending people to my essay will help.
  2. I would like to target a small number of well known people to convert and then they will spread the message naturally. The people on my list are influential liberals: Bill Gates, Paul Allen, Jeff Skoll, Jon Stewart, Elan Musk, George Clooney, Mike Bloomberg, George Soros, Thomas Steyer, etc. My goal is to put together a very small, very exclusive event where a few of these people can spend a day with the people I list in my article and learn what’s really going on in climate science. Then these people can use their influence to help us put the environmental movement (and science) back on track. If you can help me reach them, I hope to make this event a reality.
  3. I believe we should get the message to our elected representatives to help them understand that this is not a political issue, this is a scientific issue, and it’s possible to cut through the lies and deceit and look at the evidence. It’s difficult, but possible. They need a guide. I call on independent and liberal think tanks to produce educational material that will help policymakers understand what’s really going on.

Is dit naïef of een frisse nieuwe aanpak? In elk geval is het de moeite waard om onszelf voortaan antidecarbonista te gaan noemen. In de moderne geseculariseerde wereld is anti of stop dit of stop dat namelijk komen te staan voor geïnspireerd vóór een ideaal zijn. Als je niet anti iets bent dan ben je een kapitalistische klootzak. Ook is het zo dat moeilijke chemische woorden meteen al aversie oproepen. En dus is het handig om alarmisten verschrikt aankijkend te vragen of ze echt voor decarbonisatie zijn.

david-siegelEen beetje een Nog even iets over een trend in politiek en media naar aanleiding van het fenomeen David Siegel. Sympathieke kop! Een krullenbol van de kale variant. Onmisbaar attribuut om tegenwoordig nog iets voor te stellen in de wereld. Als je dan ook nog een scherpe pen hebt is er al helemaal geen reden meer om à la ISIS gefrustreerd naar wapens of zelfs maar belediging te grijpen. Dan val je gewoon aan met de pen en een nieuwe profielfoto!

Journalistiek ontwikkelt zich meer en meer tot een medium waarop individuele artikelen van stupide lollige virals tot pareltjes van inzicht een eigen leven leiden. Journalistiek als beroep sterft uit. Het zijn meer en meer de mannen en vrouwen van de praktijk die als zelfprofilering en marketing van een aanpalende business de wereld verrijken met hun scherpste inzichten. Dat is dan nog eens filantropie waarbij géén percentage bij foute clubs kan blijven hangen. Zelf ben ik een levend voorbeeld: ik verdien mijn brood met wintersportweerman.nl en doneer vele tientallen uren schrijvend op climategate.nl.

David Siegel bedankt!

PS Maar de sneeuw die mogelijk in Parijs gaat vallen in de komende periode zal meer doen om mensen aan het twijfelen te brengen dan welk artikel dan ook en dan is het altijd nog spannend of Poetin zijn Buckler gaat doen in Parijs. Zie mijn eveneens aan de goegemeente gedoneerde artikel daarover. En mis niet dit wervelende artikel over wat er werkelijk aan de hand is in Syrië en welk spel er door de groten der aarde in werkelijkheid wordt gespeeld. Nothing is what it seems.