Philippe Verdier achtergrond weerkaart

Verschillende keren eerder schonk ik aandacht aan de Franse TV–weerman Philippe Verdier en diens boek: ‘Climat investigation’, waarin hij kritiek uitte op de ‘machine de guerre’ die over ons heen walst om ons in de greep van de angst te houden voor de opwarming van de aarde (beter de atmosfeer), die overigens al meer dan 18 jaar geleden is gestopt. Hieraan zou vooral de mens schuldig zijn. Dat was tegen het zere been van zijn werkgever, France 2, en de ‘classe politique’, die van de komende klimaattop in Parijs een diplomatiek succes wil maken, ter meerdere eer en glorie van de Franse diplomatie.

Aanvankelijk werd Verdier op non-actief gesteld. Er kwam een petitie om hem in zijn functie te herstellen. Ondanks het feit dat dit verzoek inmiddels bijna 18.000 handtekeningen heeft opgeleverd, werd hem zijn ontslag aangezegd.

Hier doet hij daarvan mededeling.

Een triest dieptepunt in de vrijheid van meningsuiting in het ‘vrije’ Westen!

Klimaat maakt meer kapot dan je lief is.

Voor mijn eerdere bijdragen over klimaat en aanverwante zaken zie hierhier, hier, hier en hier.