...als je maar kranten verkoopt. Verschuil je journalistieke verantwoordelijkheid maar achter een toegekende autoriteit

…als je maar kranten verkoopt. Verschuil je journalistieke verantwoordelijkheid maar achter een toegekende autoriteit. Bullshit= with no concern for truth

Het zijn de ecomodernisten onder aanvoering van Ted Nordhaus en voor hen Bjorn Lomborg die met zijn Copenhagen Consensus Center er al op wijzen: je ontneemt mensen in ontwikkelende landen en ontwikkelingslanden het recht zich tot welvarende samenlevingen te ontwikkelen, wanneer ze niet de zelfde toegang krijgen tot goedkope overvloedig beschikbare energie. Die energie is vooralsnog voor de komende decennia fossiel.

Er zijn verder maar 3 bewezen technieken waarmee je substantieel fossiel brandstofverbruik reduceert: kernenergie, hydropower en shale gass: de orthodoxe klimaatindustrie die zich in Parijs verzamelt is tegen alle 3.

Maar in aanloop naar Parijs mag ieder instituut uit de orthodoxe klimaatindustrie nu het carbofobische vuurtje opstoken bij onze zelfbenoemde kwaliteitsmedia als de Volkskrant. Bij de Volkskrant schrijft men altijd braaf over wat deze of gene klimaatpanicus ventileert. Nu kent de Volkskrant de Wereldbank autoriteit toe waarachter zij hun gebrek aan journalistieke verantwoordelijkheid kunnen verschuilen. De Wereldbank mag het tegendeel van common sense verkopen vanuit het valse paradigma dat wij in harmonie met ‘de aarde’ moeten leven, met ‘vaste grenzen’, waarbij CO2-ppm in de atmosfeer er 1 zou zijn die ‘hoort’ te liggen op 350.

Bullshit; No concern for truth

Bullshit; No concern for truth

Er zal wel weer een ‘nieuw onderzoek’ zijn verzonnen, gebaseerd op modellen van de werkelijkheid. Dat ‘nieuwe onderzoek’ heet dan ‘De’ wetenschap en moet iedereen de mond snoeren die als bij de Kleren van de Keizer roept: hij is naakt.

Een kind dat op een vuilnisbelt zijn kostje moet scharrelen heeft geen zonnepaneel nodig
Klimaatbeleid maakt U, de Nederlanders alvast minder welvarend. Niet alleen jaagt het de chemische industrie weg door het opvoeren van de energierekening, via het Energieakkoord moet u 500 tot 1000 euro extra belastingen per jaar betalen om de SDE+-subsidie-elite die zich ‘duurzaam’ noemt in de lucht te houden. Tel dat bij de geldontwaarding die Super Mario Draghi aandrijft door 1500 miljard euro bij te drukken, de gretigheid waarmee ambtenaren nu al zoeken om de ZZP’er te kunnen plukken, de afwezigheid van innovatie op energiegebied doordat de overheid liever miljarden dumpt in het zwarte gat van de windustrie, de wijze waarop windmolens parasiteren op de leveringszekerheid en stabiliteit van het net, en er is maar 1 weg waartoe klimaatbeleid KAN leiden:

Een armoediger Nederland. Mede door klimaatbeleid. En mogelijk gemaakt door de cheerleaders daarvan: De Volkskrant en andere linkse mediasukkels

Inderdaad maak ik mij kwaad, en geen prachtiger voorbeeld dan wat Lomborg recent schreef bij een plaatje van een tot armoede veroordeeld kind, dat op een vuilnisbelt zijn kostje scharrelt: ‘This child does not need a solar panel‘. De miljarden klimaatdollars dien je beter te besteden aan bestrijding van ziektes en ondervoeding in ontwikkelingslanden, dan aan zonnepaneeltjes en andere groen-elitaire rotzooi waar men aan de Wibautstraat zo aan verknocht is.

Terwijl die dekselse klimaatopwarming plaatsvindt blijft de ondervoeding mondiaal dalen

Meer welzijn dankzij minder harmonie met de natuur! Terwijl die dekselse klimaatopwarming plaatsvindt blijft de ondervoeding mondiaal dalen: oftewel, door ontkoppeling van menselijk welzijn met afhankelijkheid van wispelturige natuur via technische ontwikkeling

Laat u door geen enkele autoriteit nog iets wijsmaken. Denk zelf na, en dan zie je dat wat ik hierboven schrijf gewoon waar is. Geen bullshit. Hoe kan de helft van ons land tot meters beneden de zeespiegel leven? Hoe kunnen wij ons beschermen tegen vloed, terwijl ze in Bangladesh jaarlijks bij duizenden blijven verzuipen. Is dat

  • a. door honderden miljarden euro’s te dumpen in het zwarte gat van ‘de strijd tegen De klimaatverandering’
  • b. door slechts een fractie daarvan te besteden aan de Deltawerken en ander ingenieurswerk

Dankzij welvaart dus. Zonder geld en goedkope energietoegang hadden wij geen Deltawerken, geen onderwijs om ingenieurs op te leiden (welvaart gaat aan onderwijs vooraf), geen grondstoffen, materialen, geen niks. Dus wat is de meest renderende wijze om armoede tegen te gaan bij de vele landen, waar men niet net als ons een lekker abdijbiertje kan drinken? Is dat via de dump van biljoenen in de diepe zakken van een subsidie-elite en CO2-aflatenhandel? Of via innovatie, ziekte- en armoedebestrijding via het leveren van goedkope energietoegang?

1+1= 2 en dikke fuck you tegen iedereen die u anders wil doen geloven op basis van autoriteitsredeneringen. Zoals de Volkskrant.