Met het klimaatvuur in de ogen biologische zalm opsouperen en dan met wat publiek geldtoezeggingen weer naar huis gaan

Met het klimaatvuur in de ogen biologische zalm opsouperen en dan met wat publiek geldtoezeggingen weer naar huis gaan

Mensen sturen dingen, nu stuurt een communicatiemiep van Cordaid mij het volgende. Van klimaatontwikkelingshulp-fondsen profiterende clubs komen in Den Haag bij elkaar voor hun eigen feestje, op donderdag de 19de. Klimaatverandering: Who Cares? In mijn ideale wereld zou dat vraagteken een uitroepteken zijn. Want we hebben wel wat beters te doen dan

  • met publiek geld betaalde buffetten opsouperen en
  • excuses vinden om op andermans kosten de planeetredder te spelen,
  • met als hoofddoel proberen de economie terug te duwen naar het jaar 1800
  • het inzetten op een pot van 100 miljard euro nieuwe ontwikkelingshulp, maar nu als klimaatschuldfonds, zodat Cordaid, Care, Icco en al die neerbuigende pamperaars dan hun bestaansrecht kunnen verlengen op de CO2-bubbel
  • en inzetten op failliete technologie als windvaantjes en zonnespeeltjes.
  • Toch?

Nou hier is onze Arjanne dan:

De slotverklaring van de klimaattop in Parijs ligt al zo goed al vast… zo goed als…wat moeten dan de last minute (= laatste minuut in het Nederlands) boodschappen zijn die vanuit Nederland meegenomen moeten worden naar COP 21?

Experts op 3 thema’s, klimaatgerechtigheid, voedselzekerheid en rampen, gaan hierover op 19 november in gesprek tijdens het seminar klimaatverandering: Who cares? De uitkomsten worden aangeboden aan Michel Rentenaar (klimaatgezant Nederland) en Yvonne Slingenberg (klimaat diplomaat). Zij zullen deze aanbevelingen meenemen naar COP21.

Aanwezig op dit seminar zijn verder. Bas Eickhout (Europarlementariër voor GroenLinks en nummer 1 in de Duurzame 100 van Trouw 2014), Fenny Eshuis(policy director bij Max Havelaar) en Maarten van Aalst (o.a. directeur van het Rode Kruis Klimaatcentrum).

19 november de Klimaatverandering: Who Cares?, Humanity House Den Haag.

Mocht je aanwezig willen zijn en één of meer experts willen spreken, laat het me dan even weten, dan kan ik het plannen.

Hartelijke groeten

Arjanne van der Bijl

Namens de organiserende partijen

Arjanne van der Bijl
persvoorlichter Cordaid
office +31-70-3136 278
mobile +31-642771378
abj@cordaid.nl

Waar zijn de experts? Alleen maar ‘liberals’
Allereerst: ik zie geen experts. En wat is in godesnaam ‘Klimaatgerechtigheid’, zijn dat alle gerechten die deze volgevreten salonsocialisten op klimaatconferenties binnen werken op onze kosten? Welk schuldcomplex moet ons aangepraat, zodat wij die NGO’s met hun directeuren van tenminste 1,3 ton exclusief toeslagen en premies per jaar moeten sponsoren?

Ik zie dus wel drie mensen die EN een bijzonder goed inkomen EN een warm gevoel over zichzelf krijgen door iets geks te roepen over Global Warming. Van die linkse planeetredders en NGO-fondsenridders, die iedereen met een ander standpunt dan ‘het is vreselijk en we moeten direct veranderen’ direct als onverantwoordelijke en onbeschaafden buiten de discussie zullen plaatsen.

Is zo het hele klimaat-‘debat’ niet geframed. En is zo niet zelfs de term ‘klimaatscepticus’ uitgevonden, of zelfs ‘ontkenner’? Om iedere onenigheid over uitgangspunten te smoren in het defensief, tegenstand in te kapselen als een aparte groep van onbeschaafden die tegen DE wetenschap zou zijn, 97 procent van DE wetenschap zelfs, onverantwoordelijke ondermensen. Zo werken ‘liberals’. Linkse mensen zijn gewoon bijzonder laaghartige en eigenlijk onbeschaafde mensen met totalitaire trekken, die enkel een standpunt hebben uit opportunisme en uit eigengeilerij.

Ik zie dus geen enkele klimaatexpert, of het moeten experts zijn in het bemachtigen van belastinggeld met een groen excuus. In de Duurzame 100 staan, de groene hall of shame van de minst journalistieke krant van Nederland….zou Trouw mij ooit verkiezen dan zou ik daar als haatbaard met bomgordel binnenstormen.

Je wilt er niet in staan. Dat is kwetsend en beledigend.

De enige winst van deze boodschap is te weten dat we zelfs een Klimaatgezant hebben: Michel Rentenaar. Klimaatbureaucraat uit een parallel universum, waarin je nooit nooit nooit zult worden afgerekend op de schade en publieke kosten die jij veroorzaakt door het beleid wat je voorstaat: Homo sapiens ambtenarensis, met een CAO van gewapend beton.

Dus wat zou mijn boodschap zijn voor Parijs?

  • Get a Life!

Maar dan bedenk ik me dat deze mensen het leven hebben: er bijzonder goed van mogen nemen op onze kosten, zolang het klimaatvuur in hun ogen brandt. Vol warme gevoelens over zichzelf en zelfrechtvaardiging gaan ze weer planeetje redden en zorgen dat publieke gelden richting hun clubs stromen. Nu met CO2-excuus. Zij plukken zo het leven op publieke kosten met een moreel excuus, dat een ander door eerlijk werk tot stand brengt. Again, zo is het Linkse Tuig, het is onbeschaafd en laaghartig volk dat onder de dekmantel van beschaving de laagste dingen uithaalt.

Ik ken het conferentie-wereldje goed, en heb er ook de geneugten van geproefd, in dure hotels mogen slapen, en nu ben ik gewoon weer onderzoeksjournalist. Ik wil liever waarde toevoegen (zie mijn boek zometeen) dan parasiteren op het bestaande systeem.

Ik bedoel de uitroep ‘get a life’ dan ook meer in morele zin: waarom willen jullie zijn wie je bent? Parasiteer niet langer op onze cultuur, verworvenheden en beschaving en ga waarde toevoegen!

Ja sorry, Arjanne, ik ben gewoon klaar met dat soort lui, dus vat het niet te persoonlijk op.

Met het klimaatvuur in de ogen biologische zalm opsouperen en dan met wat publiek geldtoezeggingen weer naar huis gaan

Met het klimaatvuur in de ogen biologische zalm opsouperen en dan met wat publiek geldtoezeggingen weer naar huis gaan