Het weer en de mens....

Het weer en de mens….

Je gunt de demonstranten tegen het weer ook hun eigen feest, en daarom klinkt bovenstaande kop een beetje als een bericht van De Speld. Maar dit is wat zij pretenderen, nu de buffetten in Parijs zijn opgevreten en de Budgetvlucht-linksjongeren en andere verwende Selfie’s weer 2 weken hun jeugdige energie hebben uitgeleefd op klimaatonrust.

…..Namelijk de illusie dat je op een conferentie met politici kunt onderhandelen over welk weer je in het jaar 2050 kunt bestellen door wat windmolens neer te zetten….Ik herhaal: de illusie dat je op een conferentie met politici kunt onderhandelen over welk weer je in het jaar 2050 of zelfs 2100 kunt bestellen door wat windmolens neer te zetten.

Er schijnt daarover toch een akkoord bereikt te zijn.

Hartstikke blij zijn we voor ze. En nu rap naar huis en daar op Joop.nl of zo’n ander sneu subsidieplatform over opscheppen, hoeveel moed je toonde zonder persoonlijke consequenties.

Ja goedemorgen, welkom op Climategate.nl, zet je TV uit, zeg de krant op, lees boeken en kijk op internet voor hoe de vork in de steel zit buiten de propaganda van mainstream-media.

Klimaatbeleid is oneindig veel schadelijker- zoals voor onze bossen en natuur- dan een beetje klimaatopwarming

Klimaatbeleid is oneindig veel schadelijker- zoals voor onze bossen en natuur- dan een beetje klimaatopwarming

Olie in de machinerie
Terug naar de realiteit, waarin Nederland nu voor 50 procent van haar primaire energie draait op aardolie, en voor de goede orde: daar is helemaal niets mis mee omdat het alternatief vele malen slechter is. Je moet alles in context zien. Tegenover de milde opwarming/klimaatveraangenaming die CO2 ons brengt tot nu toe, staat een gigavoordeel dat ieder vooralsnog theoretisch nadeel overschaduwt als een mammoet een vlo. En oh ja, CO2 is de plantenmest die de aarde helpt vergroenen.

Wanneer je- zoals ik- de natuurlijke ruimte, het behoud van bossen, parken, maar ook welvaart, hoog productieve landbouw en al dat andere moois hoger in het vaandel hebt dan het bezweren van weergoden met ongewis resultaat. Dan zie je de logica vanzelf in.

Zelfs de Groene Amsterdammer geeft nu ruimte aan een dijk van een verhaal van Marco Visscher die weer wat olie in de media-machinerie mag smeren in conclaaf met de hier reeds behandelde schrijver van ‘The Moral Case for Fossil Fuels’Alex Epstein.

De Groene Amsterdammer is 1 van de weinige mainstreammedia waar men niet volledig gelobotomiseerd is, maar waar men vaak voor een breed geïnformeerde koers kiest. Zij waren in de jaren ’90 al het eerste medium met een degelijk klimaatkritisch artikel tegen Pier Vellinga’s hysterie. Dankzij hun artikel ‘Het Wereldnatuurleger’ werd ik ook op het spoor gezet van de schaduwzijde van het Wereld Natuur Fonds.

En nu dus weer wat olie in de machinerie.

Over 10 jaar ontdekken progressieven: we leven in Herboceen
Let wel, voor ons mag de strekking klinken als ouwe meuk. Maar wij zijn dan ook niet progressief, althans ik niet: ik hou geen denkbeelden in stand tot mijn 40ste die je na je adolescentiefase niet meer kunt rechtvaardigen tenzij je intellectueel oneerlijk bent of gewoon grenzeloos dom.

Dus over 10 jaar mag je ook gewoon hardop zeggen dat meer CO2 goed voor de planeet is, dat het antropoceen onzin is: we leven in het Herboceen en planten gebruiken ons om het voor hen akelige klimaat dat hen in de ijstijden trof met die akelig lage CO2-concentratie om te zetten in een groenere wereld, met een aangenamer klimaat waarbij de mensheid slaagde om nieuwe ijstijden op afstand te houden.

Want die ijstijd, dat is waar we sinds de Kleine IJstijd voor 1850 weer naar leken af te glijden, met veruit de grootste ijsbedekking en gletsjers in het gehele Holoceen.

Hint: waar vind je tropische regenwouden met giga-primaire productie: op de Noordpool of in warme vochtige gebieden? Ehhhh, de Noordpool, precies en wie dat niet wil erkennen is een door de olie-industrie betaalde ontkenner die hoognodig vaker zich moet laten indoctrineren door dagblad Trouw of van die andere linkse kwaliteitsukkels..

Mensen: CO2=OK.  Onthoudt dat, en binnen bepaalde grenzen is opwarming oneindig beter voor ons dan afkoeling.

Speaking of: is er iemand die weet wat de start van het Pleistoceen eigenlijk teweeg bracht met haar op en afgaan van ijstijden?